Vastavireiset kohtaavat Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Juhliiko JYP-Akatemia jälleen voittoa Jukureista?
Voittovireeseen äitynyt Jukurit saa lauantaina vieraita Jyväskylästä, kun JYP-Akatemia saapuu kotijoukkueen testattavaksi.

Kohtaaminen joukkueiden välillä on jo toinen tällä kaudella, sillä edellinen kamppailu päättyi jyväskyläläisten hyödyksi lukemin 4-3 voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelu oli JYP-Akatemian osalta mainio, sillä joukkue onnistui kampeamaan itsensä voittajaksi siitäkin huolimatta, ettei se ollut kertaakaan johdossa kamppailun aikana.

Jukurit kärsi alkukauden ensimmäisissä otteluissa merkittävistä pelillisistä vaikeuksista. Häviöitä tuli toisensa perään, mutta viime otteluissa mikkeliläisten kurssi on ollut nouseva. Viidestä ottelusta kasassa on neljä voittoa ja yksi tappio.

Mikkeliläisten johtavat pelaajat ovatkin esiintyneet viime kamppailuissa tasonsa mukaisesti, minkä lisäksi runkosarjan ensimmäisissä otteluissa kadonneesta itseluottamuksesta ei ole ollut tietoakaan. Myös mikkeliläisten puolustuspeli on ollut tarkempaa, eikä maalin edessä ole ollut liikaa tilaa.

Vastakohtana Jukureille sopii miltein täydellisesti Jukka Ahvenjärven luotsaama JYP-Akatemia. Jyväskyläläiset olivat runkosarjan alussa vireessä ja jatkoivat pelejään voitosta voittoon. Viimeisistä viidestä ottelusta Akatemia ei ole kuitenkaan onnistunut voittamaan yhtäkään.

Osasyy JYP-Akatemian huonoihin otteisiin lienee ratkaisijoiden puute. Hyökkäyspelissä loistava Topi Nättinen on loukkaantuneiden listalla, minkä lisäksi puolustaja Olli Aitola ja hyökkääjä Henri Kanninen viilettävät tällä hetkellä Liigassa JYPin mukana. Akatemia saanee kuitenkin apua kiekolliseen peliinsä Mikko Virtasesta lauantaiseen kamppailuun.

Viime vuosina joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet hyvinkin viihdyttäviä. Vastakkain asettuu jälleen kaksi nuorta ja taitavaa joukkuetta, joten vauhtia tuskin puuttuu Mikkelin lauantai-illasta tälläkään kertaa.

Seuraa Heitä

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

Yksi Jukureiden joukkueen tasonnostajista tehoili perjantain ottelussa SaPKoa vastaan puhtaan hattutempun, minkä ansiosta hän kantaa kultaista kypärää lauantaina.

Veini Vehviläinen #35 | JYP

Maalivahti

Nuori maalivahti on ollut suuressa roolissa jyväskyläläisten maalinsuulla. Vehviläinen on usein ollut hyvä Jukureita vastaan, ja mikäli Akatemia haluaa katkaista tappioputkensa, on maalivahtipelin onnistuttava.

» Lähetä palautetta toimitukselle