Voitto kaatui vierailijan syliin Mehtimäellä

Ilta päättyi iloisiin savonlinnalaisilmeisiin.
Jokipoikien alkukautta on leimannut joukkueen hyvä asenne ja tahto voittaa pelejä. Tänään nämä elementit olivat vierailijoiden heiniä, kun Savonlinnan Pallokerho ryöväsi Joensuusta täyden pistepotin lukemin 3−4.

Ajoittain miltei kanveesissakin käynyt SaPKo tarjosi joensuulaisisännilleen oppitunnin asenteen merkityksestä. Ottelun alussa näytti hetkittäin siltä, että pässipaitainen vierailijajoukkue on täydellinen vastaantulija, mutta loppua kohti ottelu kaatui vääjäämättä vierailijan syliin.

Taistelun tauottua joensuulaisleiristä myönnettiin rehdisti SaPKon paremmuus.

− SaPKo ansaitsi tänään voittonsa. Me emme ansainneet yhtään tämän enempää, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi.

Kompastuskivenä asenteen lisäksi ylivoimapeli

Ottelun lopulliseksi kulminaatiopisteeksi muodostui ajassa 50:49 SaPKolle samanaikaisesti tuomitut kaksi jäähyä. Jokipoikien ylivoimapelaaminen on yskähdellyt pahasti pitkin kautta, eikä lääkkeitä pakkopelin parantamiseen ollut löydetty tänäänkään. Vaikka voittoa ojennettiinkin isännille hopealautasella, selvisi vierailija alivoimastaan takaiskuitta, minkä jälkeen Jokipoikien selkäranka rusahti lopullisesti poikki.

− Lopun "viiskolmosessa" Antti Leskinen nosti todella päätään, ja muutkin jätkät pelasivat todella uhrautuvaisesti, SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen iloitsi.

Siinä, missä isäntien ylivoima oli tympeää nähtävää, SaPKolla tämäkin osa-alue luonnistui paremmin. Ylivoimien seurauksena pässipaidat rokottivat kahdesti: ensin toisessa erässä Kai Lehtinen toi vierailijat 2−2-tasatilanteeseen siniviivalaukauksellaan, ja kolmannessa erässä puntit tasasi 3−3-lukemiin Julius Valtonen, jonka suora laukaus poikittaissyötöstä painui Mikael Edelmannin selän taakse.

− Ylivoimamme oli tänään selvästi eilistä parempaa, kahdesta osumasta silminnähden tyytyväinen Räsänen sanoi.

Kotijoukkueen alusta vierasjoukkueen loppuun

Ottelu alkoi joensuulaisittain mainiosti, kun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Ville Halonen ja Jesse Paukku veivät isännät jo 2−0-johtoon. Tämän jälkeen yritteliäisyys jäi kuitenkin jonnekin, ja pikkuhiljaa kenttätapahtumat tasaantuivat.

− Meillä oli paikat tappaa ottelu jo siinä ensimmäisessä erässä, mutta emme sitä tehneet, Aaltonen tyytyi toteamaan.

Vielä toisessakin erässä Jokipojilla oli paikkansa viedä ottelu nimiinsä, mutta ratkaisemisen halu loisti poissaolollaan.

− Maalintekopaikat menivät meille ihan selvästi, mutta tämä on maalintekopeli, ja tänään SaPKo voitti, Aaltonen jatkoi.

Kolmas erä oli jo kokonaisuudessaan vierailijoiden näytöstä, ja Jokipoikien onnettoman ylivoiman jälkeen viimeisen sinetin savonlinnalaisvoitolle iski Paavo Ylipaino, jonka rannelaukaus upposi maskista ylänurkkaan.

− Jaksoimme puolustaa sitkeästi ja saimme lopussa palkinnon. Olen tyytyväinen siihen, että saimme viikon päätteeksi hyvän puristuksen. Ensi viikolla on vasta perjantaina peli, joten pääsemme nyt vähän huilimaan, virkkoi Räsänen lopuksi.