Tehokas avauserä Jukureiden voiton takeena

Aho nollasi entisen seuransa tyylikkäästi.
Kuva © Kiia Aha
JYP-Akatemian ja Jukureiden välisen kamppailun ratkaisu nähtiin jo avauserässä, kun Jukurit karkasi kolmen maalin karkumatkalle. Tylysti loppuun asti pelannut mikkeliläisryhmä nappasi pisteet lopulta numeroin 0-4.

Jukurit oli ottelun avauserässä selkeästi hallitsevampi osapuoli, eikä tarjonnut jyväskyläläisisännälle juurikaan tekopaikkoja.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Marko Kauppinen sivalsi siniviivalta Jukurit 0-1-johtoon illan ensimmäisellä ylivoimalla.

Isännillekin tarjottiin mahdollisuutta tasoittaa peli ylivoimalla, mutta pakkopeli ei lähtenyt pyörimään missään vaiheessa. Jukurit puolestaan rokotti ylivoimistaan tehokkaasti ja Teemu Henritius laukoi Roope Rannan tarjoilusta mikkeliläisryhmän kahden maalin johtoon.

− Jukureilla on hyvä ylivoima. Meillä oli tänään oikeat koostumukset ja aseet siihen, mutta ei vain pärjätty sen liikkeen edessä, totesi jyväskyläläisluotsi Jukka Ahvenjärvi.

Henritiuksen osumasta ehti kulumaan vain puolisen minuuttia, kun Markus Ruusu sai kaivaa kiekon jo kolmannen kerran selkänsä takaa. Pentti Nöyränen karvasi kiekon maalinedustalla Joona Ervingiltä ja syötti takakulmalle olleelle Atte Mäkiselle, joka iski taululle 0-3-numerot.

Hurrikaanipaidoilla oli erässä isoja vaikeuksia hyökkäyksiinlähtöjensä kanssa ja Jukurit katkoi syötöt helposti jo keskialueella. Katkoista Jukurit puolestaan pääsi kääntämään peliä hyvin ja sen seurauksena joukkue sai muutamia hyviä tilanteita.

− Lähdettiin hyvin liikkeelle ja ensimmäinen 20 minuuttia oli meiltä hyvää peliä. Siinä näkyi meidän identiteettimme, kommentoi jukurikäskijä Antti Pennanen.

Erikoistilanteita ilman maaleja

Toisessa erässä pelin kuva oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Jyväskyläläisisäntä istui erässä kolme kahden minuutin rangaistusta, jotka käänsivät peliä vielä vahvemmin vierailijan suuntaan.

Jukurit ei kuitenkaan erän ylivoimistaan onnistunut maaliverkkoja heiluttamaan, vaan vahvan erän pelannut Ruusu venyi kiekon tielle erässä peräti 14 kertaa.

Erän lopulla Ruusu joutui kuitenkin taipumaan, kun Palve ja Joonas Sammalmaa järjestelivät paikan toisesta aallosta tulleelle Jarno Pavénille, joka laukoi vierailijalle neljännen täysosuman.

− Toinen erä meni vähän puuroksi jäähyjen takia. Siinä vähän intensiteetti laski, varsinkin kun ei onnistuttu itse niistä ylivoimista maaleja tekemään, kommentoi jukurihyökkääjä Oula Palve.

Välienselvittely päätöserän kohokohtana

Päätöserä oli enää lähinnä muodollisuus, eikä JYP-Akatemia aktiivisesta otteestaan huolimatta kunnollista kiriä saanut aikaan.

Erän paras tilaisuus tuli ylivoimalla Samuel Saloselle, joka pääsi kokeilemaan vapaasti maalin edestä, mutta veto suuntautui yli maalin. Tasaviisikoin jyväskyläläisten näkyvin ketju oli Waltteri Lehtosen johtama ykkönen, joka sai muutaman kerran painettua pelin jukuripäätyyn.

Jukureiden pelistä suurin menohalu oli jo mennyt ja joukkue tyytyi vain varmistelemaan johtoasemaansa. Akatemian laukauksetkin tulivat kohtuullisen kaukaa ja olivat helppoja poimittavia kauden toisen nollapelinsä pelanneelle Juhana Aholle.

− Viimeinen 40 minuuttia ei sitten ollut meiltä niin hyvää. Oli paljon ylivoimia, niin ehkä se sitten jäi vähän päälle tasaviisikoin pelatessakin, Pennanen pohti.

− Tosin tälläisessä tilanteessa se oli ehkä inhimillistäkin, muttei hyväksyttävää.

Ottelun loppuhetkillä Joni Kentala ja Joonas Kalliola ottivat toisistaan mittaa nyrkein, mutta vääntö loppui lyhyeen tuomareiden tullessa väliin. Molemmat passitettiin tilanteesta kuitenkin suihkun puolelle.

Jukurit sai vielä viime hetkillä pientä pyöritystä aikaa jyväskyläläispäädyssä, mutta lisäosumia ei nähty, joten pisteet matkasivat Mikkeliin 0-4-numeroin.

− Vaikka tilanne oli päätöserässä jo 0-4, niin silti jaksettiin vielä taistella ja saatiin meidän identiteettiä näkymään. Siihen olen tyytyväinen, koska tässä on kuitenkin kyse myös pelaajan kehityksestä, Ahvenjärvi tuumasi.

JYP-Akatemian pelit jatkuvat keskiviikkona, jolloin se matkustaa Peliittojen vieraaksi. Jukureiden karavaani suuntaa seuraavaksi puolestaan perjantaina Joensuuhun, jossa se mittaa Jokipoikien vireen.