Työnteon taso mittarissa Kalevankankaalla

MESTIS / Ennakko
Viime viikolla Jukurit juhli Oula Palven johdolla täyttä pistepottia, mutta pelaaminen jätti toivomisen varaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Kalevankankaan keskiviikkoillassa yhteen lyövät Jukurit ja JYP-Akatemia. Molemmat ovat keränneet viime aikoina hyvin pisteitä, mutta pelillisesti esitykset eivät ole olleet parasta mahdollista.

Löytyykö 60 minuutin ote?

Vaikka Jukurit onkin viime otteluissa edennyt voitosta voittoon, eivät sen peliesitykset ole juurikaan riemunkiljahduksia herättäneet. RoKia ja LeKiä vastaan joukkue heräsi pelaamaan vasta päätöserässä ja vahvan erän turvin nappasi täydet sarjapisteet. Varsinkin LeKiä vastaan ottelu olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan kahden ensimmäisen erän aikana.

Joukkue esitti ennen joulutaukoa vakuuttavia esityksiä, mutta joulun jälkeen otteet ovat olleet vaihtelevampia. Akatemiaa vastaan olisikin hyvä palata tutuille raiteille, sillä vierailija saalistaa takuulla kovalla halulla Jukureiden päänahkaa, ja tekee pelistä hankalan, jos puolivillaiset otteet jatkuvat.

Työntekoon pitää löytyä halua

JYP-Akatemia on voittanut viimeisistä seitsemästä pelistään neljä ja kivunnut sarjataulukossa pois karsijan paikalta. Joukkueen halu tehdä töitä ja kamppailla on ollut kuitenkin hieman vaihtelevaa ja tämän nosti esiin myös joukkueen kapteeni Mikko Virtanen lauantaisen Kiekko-Vantaa-kamppailun jälkeen.

Joukkueen pitää vahvan kamppailupelaamisen lisäksi myös liikkua kaukalossa hyvin, sillä mailahäirintä on tuottanut joukkueelle liiaksi rangaistuksia tällä kaudella. Hurrikaanipaidat ovat päästäneet kuluvalla kaudella toiseksi eniten maaleja alivoimalla pelatessaan ja Jukurit on puolestaan sarjan tehokkain ylivoimajoukkue, joten turhiin rangaistuksiin ei keskiviikkona ole varaa.

Jatkuuko Jukureiden voittoputki?

Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti ja Jukurit on vienyt kohtaamisista nimiinsä kaksi: kerran Jyväskylässä ja kerran kotikaukalossaan. Syyskuun lopulla jyväskyläläisryhmä nipisti Jukureilta kaksi pistettä voittolaukauskisavoitollaan, mutta tällä kertaa haaste on varmasti kovempi, sillä joukkue ei todennäköisesti kovin montaa Liiga-apua tule mukaansa saamaan JYPin pelin vuoksi.

Hurrikaanipaidat ovat sarjan heikoin vierasjoukkue, kun taas Jukurit on sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Mikkeliläisryhmällä on allaan myös seitsemän ottelun voittoputki, joten vierailijalle on tarjolla kova haaste.

Seuraa Heitä

Jaakko Turtiainen #28 |

Laitahyökkääjä

Teki tehokkaan paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen perjantaina ja iski heti täysosuman. Muodostanut Oula Palven ja Joonas Sammalmaan kanssa tehokkaan ketjun ja sen kanssa vierailija saa olla tarkkana myös keskiviikkona.

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Iski Kiekko-Vantaan verkkoon tehot 1+1 ja noussut jo joukkueen kakkospistemieheksi. Onnistumisia tarvitaan Jukureitatkin vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle