Ylivoimapeli ja tehottomuus Akatemian turma − "Olen äärimmäisen pettynyt"

Oula Palve vastasi ottelun kolmannesta maalista.
Jukureiden ja JYP-Akatemian välisessä ottelussa voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun maalit kirjattiin kotijoukkueen hyväksi lopulta 4-1.

Kärkijoukkue Jukureiden ja häntäpäässä majailevan JYP-Akatemian kohtaaminen oli odotetunlainen. Voittajasta ei jäänyt ottelussa epäselvyyttä, sillä kotijoukkue Jukurit onnistui pitämään jyväskyläläiset poissa pahimmilta maalipaikoilta, ja itse viimeistelemään paikoistaan.

Ei ole mitään selittämistä. Meillä oli tänään hyvä joukkue vastassa ja Jukurit ansaitsi voittonsa, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi tunnusti.

Ottelun avauserässä ei suuremmin maalipaikoilla mässäilty. Sen sijaan esille nousi fyysisyys, sillä molemmat joukkueet pääsivät esittämään kovuutta vastustajalle painavilla taklauksilla.

Maalinteon pääsi aloittamaan kotijoukkue Jukurit, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaansa. Loukkaantumisesta toipunut Jaakko Turtiainen kunnostautui tällä kertaa maalinteossa ohjaamalla Marko Kauppisen viivavedon sisään.

Pirteää ja rohkeaa karvauspeliä esittäneet jyväskyläläiset eivät kauaa tilannetta katselleet. Akatemia tasoitti ottelun ensimmäisestä maalipaikastaan, kun Topi Nättinen tuikkasi Mika Norjan hukkaaman kiekon maaliviivan yli.

− Meillä oli hyvä ja työteliäs joukkue vastassa, joka kamppaili hyvin. Meiltä kuitenkin iso tasonnosto siihen, miten ollaan viime aikoina pelattu, Jukurit-käskijä Antti Pennanen iloitsi.

Jukurit-maali aiheutti erimielisyyksiä

Vielä toisessa erässä peli jatkui tasaisena. JYP-Akatemialla oli paikkansa maalintekoon niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin, mutta Jukurit puolusti tiiviisti ja käytti paikkansa hyödyksi.

− Toisessa erässä maalipaikat olivat meille 5-2, mutta Jukurit käytti omat paikkansa. Se peli oli siihen hetkeen kuopattu, harmitteli Ahvenjärvi.

Jukurit otti jälleen kuskin paikan ottelun puolenvälin jälkeen, kun Atte Mäkinen punnersi kotijoukkueen johtoon Roope Rannan saalistaessa syöttöpisteen.

JYP-Akatemialle tarjottiin erän lopussa mahdollisuutta tasoitukseen ylivoimalla, kun Turtiainen komennettiin kärsimään 2+2-jäähyään. Jukurit kaatoi kuitenkin kylmää vettä vierailijoiden niskaan jäähynsä aikana, sillä entiset Akatemia-pelaajat Joonas Sammalmaa sekä maalin viimeistellyt Oula Palve juonivat mikkeliläiset kahden maalin johdossa erätauolle.

− Olen äärimmäisen pettynyt ylivoimapelaamiseen ja sen rytmiin, Ahvenjärvi kommentoi.

"Maali söi rankasti"

Kolmannen erän alkuun Jukurit iski salamamaalilla, kun Teemu Henritius iski Roope Rannan esityöstä lukemat 4-1:teen.

− Meidän oli tarkoitus tulla vielä kolmannessa erässä, mutta erän alkuun tullut maali söi aika rankasti, tuumi Ahvenjärvi.

Viimeinen erä oli käytännössä pelailua, sillä JYP-Akatemia ei pystynyt saamaan kiriään aikaiseksi. Vierailijat eivät voittaneet kaksinkamppailuja, ja olivat jatkuvasti potkun jäljessä jukurijoukkuetta.

− Kokonaisuudessaan, kun pystytään jättämään vastustaja 7-8 maalipaikkaan tällaisessa pelissä, niin siihen pitää olla tyytyväinen. Tämä oli hyvä esitys meiltä, muttei missään nimessä kiitettävä, Pennanen tiivisti.