Masennetun SaPKon määränpääksi Mehtimäki

MESTIS / Ennakko
Viime kohtaamisessa Jokipojat oli niskan päällä.
Jo kuuden ottelun voittoputkessa viilettävä Jokipojat saa lauantaina vieraakseen SaPKon, jonka viikko taas on ollut tappioita täynnä. Lähtökohdat kallistuvat ärjypaitojen puolelle myös keskinäisten otteluiden perusteella, sillä Jokipojat on ollut savonlinnalaisten niskan päällä koko kauden ajan.

Jokipojat on viime aikoina pystynyt kääntämään hankalatkin tilanteet voitoiksi, ja kirsikkana kakun päällä kahdessa edellisessä ottelussa on katkennut synkät putket: ensin joensuulaisjoukkue kukisti Jukurit ensimmäistä kertaa 3,5 vuoteen ja keskiviikkona Hokki kaatui vieraskentällä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2010.

Vaikka joensuulaiset viilettävätkin hurjassa voittoputkessa, on huomioitava, että viisi edellistä pistepottia on tullut vasta jatkoajalla tai voittolaukauksilla. Ottelurytmi on ollut varsin maltillinen, sillä meneillään on kolmas kahden ottelun viikko putkeen. Nyt joensuulaisjoukkue palaa kotijäälleen kahden viikon tauon jälkeen.

− Ei tässä kannata edelleenkään alkaa henkseleitä paukuttelemaan. Meidän tulee olla nöyriä ja edetä vain peli kerrallaan, päävalmentaja Ari Aaltonen rauhoittelee verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

SaPKo sen sijaan luiskahti voittoputkestaan tappioiden tielle. Kuluvan viikon kummatkin kotiottelut päättyivät tappioon, eikä päästettyjen maalien määrä mairittele: keskiviikkona K-Vantaa nipisti Talvisalosta kaksi pinnaa maalein 5−6 ja perjantaina Jukurit möyhensi isäntiä maalein 2−5.

Perjantaina kotijoukkuetta vaivasivat puolustusvirheet ja hyökkäyspelaamisen tukkiutuminen keskialueelle.

− Rimpuilimme ja yritimme, ei poikia voi siitä tukistaa. Loppuun asti menimme, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen tuumi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella harjoituspelit mukaan lukien neljä kertaa, ja jokaisella kerralla Jokipojat on poistunut kaukalosta voittajana. Viime kohtaaminen lokakuun alussa päättyi ärjypaitojen 5−4-rankkarivoittoon. SaPKo majailee yhä yhtä pykälää joensuulaisten yläpuolella, sijalla kolme.

Loukkaantumisten vaivaama Jokipojat saa kokoonpanonsa mieluisan hyökkääjän, kun Jesse Paukku vapautuu armeijakiireiltään. SaPKon kokoonpanossa sen sijaan suuria muutoksia ei liene luvassa.

Seuraa Heitä

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Tärkeä laituri vapautuu taas armeijakiireiltään ärjypaitojen hyökkäysarsenaaliin. Paukku on tärkeä lisä loukkaantumisten vaivaamaan miehistöön.

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Vahvan alkukauden jälkeen miehen otteissa on näkynyt hiipumisen merkkejä. Joko Joensuussa tapahtuisi?

» Lähetä palautetta toimitukselle