Kupittaalla kamppaillaan kotiedusta

MESTIS / Ennakko
TUTO on ollut niskan päällä aiemmissa kohtaamisissa.
Kuva © Timo Savela
Vahvavireinen JYP-Akatemia matkaa perjantai-illaksi Kupittaalle, jossa tärkeää ottelua isännöi TUTO. Turkulaisten kiikarissa on kurottaa neljän sakkiin, jossa juuri JYP-Akatemia koettaa puolestaan varmistella paikkaa kotiedussa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, eikä JYP-Akatemia ole onnistunut nujertamaan TUTOn kuin kerran runkosarjan alkupuolella, kun turkulaispoppoo kaatui Jyväskylässä lukemin 4-1. Viimeisin kohtaaminen Turussa tammikuun alussa päättyi TUTOn suvereenin esityksen myötä lukemin 6-2. JYP-Akatemialla on siis oiva mahdollisuus kasvojen pesuun perjantain kohtaamisessa.

Akatemia on napannut viidestä edellisestä ottelustaan täyden pistepotin. Ennen kauden alkua pudotuspelipaikkaa pidettiin hyvänä tavoitteena, mutta neljä kierrosta ennen runkosarjan loppua jyväskyläläiset ovat varmistaneet vähintään viidennen sijan. Turkuun saapuu siis hyvällä itseluottamuksella varusteltu vastustaja.

Erityisesti Akatemian kokoonpanosta on noussut esiin viime viikolla joukkueen uudeksi kapteeniksi valittu Topi Nättinen, joka on ollut vahvassa vireessä edelliset ottelut. Neljässä edellisessä ottelussa Nättinen on kirjauttanut tehot 6+2.

Keskiviikkona Peliitat kaatui 7-4. Ottelun puolenvälin tienoilla Akatemialle tuli musta hetki, kun heinolalaiset iski reilussa kahdessa minuutissa kolme osumaa, mutta tästäkin huolimatta hurrikaaniryhmälle tuli selkeä voitto. Pelin jälkeen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kiitteli suojattejaan paketin pysymisestä koossa synkästä hetkestä huolimatta.

Jatkaako TUTO vahvojen kotiotteluiden putkea?

Viime aikoina kotiotteluissaan vahvana esiintynyt TUTO kaatoi keskiviikkona sarjan kakkossijaa pitävän KooKoon kelpo lukemin 3-1. Illan onnistujiin kuului muun muassa Tommi Laine, joka iski ottelun avausmaalin vain 13 pelatun sekunnin jälkeen.

JYP-Akatemia saa ollaa valppaana alusta loppuun, sillä kotiyleisönsä kannustamana TUTO puolustaa pisteitään kahta kauheammin. Pisteet ovat turkulaispoppoolle tärkeitä, sillä illan vieras on vain viiden pisteen päässä perjantai-illan isännistä. Samalla TUTOlla on päihitettävänä vielä Kajaanin Hokki, joka majailee nelossijalla vain pisteen päässä turkulaisista.

JYP-Akatemia on viime aikoina pelannut vahvasti, mistä osoituksena joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena. TUTO-luotsi Ismo Lehkosen mukaan JYP-Akatemia on vakavasti otettava vastustaja.

− Muutama vähän nuorempi jätkä, mutta siellä on sellaisia jätkiä, jotka ovat kaksi-kolme vuotta sitten voittaneet Suomen mestaruuden A-junioreissa ja nyt he ovat periaatteessa parhaassa iässä. Joukkue on lisäksi erittäin luisteluvoimainen ja pääsee pelaamaan paineettomasti koko ajan, Lehkonen analysoi TUTOn sivuilla julkaistussa otteluennakossa.

TUTO on viime aikoina kärsinyt sairastumisista ja loukkaantumisista, mutta helpotusta on tulossa jo perjantain peliin: vatsataudin kourissa olleet Aleksi Rutanen ja Oskari Lehtinen ovat taas terveiden kirjoissa. JYP-Akatemian kokoonpanossa tuskin tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Seuraa Heitä

Joose Antonen #48 |

Laitahyökkääjä

Topi Nättisen ja Samu Markkulan kanssa sarjan yhden kuumimman ketjun muodostava Antonen on parantanut otteitaan kevään lähestyessä. Kahdessa edellisessä ottelussa Antosen tulinen laukaus on tuottanut kolme osumaa.

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Vaikka nuorella veskarilla peli ailahteleekin välillä laidasta laitaan, on Kähkönen taas viime aikoina ottanut vastuuta ja väläytellyt loistotorjuntoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle