Saako JYP-Akatemia pysäytettyä vuoristoratansa?

MESTIS / Ennakko
Ismo Lehkonen on saanut joukkueensa alkukauden ongelmien jälkeen lentokuntoon.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia isännöi lauantai-iltana toista kertaa tämän kauden aikana voittoputkeen äitynyttä TUTOa. Pari viikkoa sitten TUTO oli tyly vieras, kun turkulaiset ryöstivät kolme pistettä mukaansa tylyin 0−6-luvuin. JYP-Akatemia taas pyrkii katkaisemaan neljän peräkkäisen kotitappion putkensa.

JYP-Akatemian vahva alkukausi on muuttunut vuoristoradaksi, kun lokakuun aikana joukkue on napannut niin vakuuttavia voittoja kuin kärsinyt rumia tappioitakin. Viime viikolla Akatemia katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa murskaamalla Kajaanissa Hokin peräti lukemin 8−0. Murskaavat lukemat kuitenkin hämäävät, sillä aivan noin ylivoimaisia jyväskyläläiset eivät olleet.

Ottelun ratkaisivat maalivahtipeli sekä Akatemian tehokas viimeistely. Nuori Veini Vehviläinen pelasi uransa ensimmäisen Mestis-nollapelin Hokkia vastaan.

Akatemia onkin tällä kaudella eniten maaleja tehnyt joukkue Mestiksessä. JYP-Akatemia on paukuttanut 14 otteluun peräti 56 kaappia. Jyväskyläläisiä ei kuitenkaan löydy pistepörssin kärkisijoilta, mikä kertoo pistetehtailussa onnistuneiden leveästä kaartista.

TUTOn maalinteosta taas on vastannut käytännössä yksi ketju, kun tehotrio Tuukka Pulliainen, Timo Pärssinen ja Aki Keinänen ovat tuottaneet maaleja liukuhihnalta. Pulliainen johtaa koko Mestiksen pistepörssiä, Pärssinen ja Keinänenkin mahtuvat seitsemän parhaan pistemiehen sisään.

Joukkueiden viime kohtaaminen ei ollut niin yksipuolinen näytös kuin lopputulos 0−6 antaa ymmärtää. Turkulaisten tiivis puolustuspelaaminen piti Akatemian tehokkaasti pois maalipaikoilta, kun taas TUTO rankaisi ankarasti jyväskyläläisten virheistä. Avainroolissa TUTOn voitossa, kuten monena muunakin kertana tällä kaudella, oli maalivahti Kaapo Kähkönen.

JYP-Akatemialla on kotiotteluissaan ollut vaikeaa. Joukkueen putki kotitappioissa on venynyt jo neljään, eikä lokakuussa kolme pistettä ole vielä kertaakaan jäänyt Jyväskylään. Putkeen kuuluu myös jo mainittu 0−6-tappio TUTOlle.

Toki Akatemian vieraat eivät ole olleet helpoimmasta päästä, kun TUTOn lisäksi ryöstöretkensä Jyväskylään ovat tehneet muun muassa sarjan kärkikaksikko Jukurit ja KooKoo.

TUTOn oma vuoristorata päättyi joukkueen edellisellä Jyväskylän reissulla, jolloin joukkueen ailahdellut peli alkoi osua uomiinsa. Ottelusta alkoi myös joukkueen jo viiden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki. Akatemian on murrettava TUTOn tiivis puolustus, jos joukkue mielii voittaa.

TUTO taas toivoo joko Mestiksen kuumimman kentän jatkavan riehumistaan tai taka-alalta nousevan uusia miehiä pisteidentekoon. Hyvin pelanneet maalivahdit voivat kuitenkin tehdä molempien joukkueiden maalinteosta vaikeaa.

Seuraa Heitä

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Akatemia-kapteeni iski keskiviikkona kolme osumaa johdattaen joukkonsa murskavoittoon Hokista.

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Lehtinen ei pelaa TUTOn tulikuumassa ketjussa, mutta on silti nakuttanut pisteitä hyvään tahtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle