Hurrikaanipaidat joutuivat TUTOn avauserän pyörremyrskyyn

Atte Sillanpää oli yksi illan onnistujista.
TUTO tarjoili kotiyleisölleen perjantai-illan huumaa, kun turkulaiset kaatoivat sarjataulukon kolmantena majailevan JYP-Akatemian peräti 6-2. Kotijoukkue otti jyväskyläläisten luulot pois heti alusta lähtien, ja ottelu taputeltiinkin jo aikaisessa vaiheessa.

Tahmeasti vuotensa aloittanut TUTO tuli otteluun heti isännän elkein. Vaarallisia paikkoja sateli alusta asti jyväskyläläismaalille, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään ottelun alkuminuuteilla.

− Näissä JYP-Akatemian ja TUTOn otteluissa on jonkinlainen kaava. TUTO on tullut pari kertaa todella kovaa noihin alkuihin ja on pystynyt niistämään meitä niissä. Se oli tänäänkin humpan juoni, JYP-Akatemian luotsi Jukka Ahvenjärvi pohti.

Näytti jo, että TUTOlle on käymässä samalla tavalla kuin monesti aiemminkin kotiotteluissa tällä kaudella: tilanteita saadaan ja peliä hallitaan, mutta kiekkoa ei saada toimitettua verkkoon.

Rouhijaroolissa yleensä nähty Kalle Moisio kuitenkin avasi maalihanat riistämällä hyökkäysalueella kiekon aloituksen jälkeen Henri Auviselta ja laukomalla kiekon ohi 17-vuotiaan Akatemia-veskari Veini Vehviläisen. Jo ennen aloitusta Moisiolla ja Auvisella oli pientä erimielisyyttä, eikä tönimisiltä vältytty.

TUTO pommitti erän lopussa tiuhaan. Viimeisen kolmen minuutin aikana TUTO onnistui vielä kolmesti, joista kaksi oli ylivoimamaaleja. Maalintekijöinä kunnostautuivat Olli-Pekka Heinimäki, Atte Sillanpää sekä Hannu Kuru. Erätauolle mentiin siis 4−0-tilanteessa.

Akatemia ryhdistäytyi loppupuoliskolla ja kaunisteli lukemia

Kotijoukkue jatkoi toisen erän alussa siitä, mihin avauserässä jäi. Rasmus Kulmala ja Mikko Laine lisäsivät johdon erän alkupuoliskolla jo 6−0-lukemiin. Ottelun puolivälin jälkeen vääntö tasaantuikin, kun ottelu oli ratkennut ja suurin into hävinnyt.

TUTOn avauserän hallinnasta kertoo se, että Vehviläiselle kertyi neljän päästetyn maalin lisäksi 16 torjuntaakin. TUTO-kollega Kaapo Kähkönen kun selvisi neljällä pelastuksella. Haparoivasti avausmaalin jälkeen esiintynyttä Vehviläistä ei vaihdettu vielä 6−0-tilanteessakaan maalilta. Vasta Akatemian ensimmäisen kavennusmaalin jälkeen maalille luisteli Dennis Saikkonen, joka pääsi ottelun loppupuoliskolla helpolla.

TUTOn avausmaalin läheltä nähnyt Akatemia-puolustaja Auvinen oli yksi näkyvimpiä pelaajia tänään. Lämpöisenä koko illan käynyt puolustaja survoi ottelun puolivälissä Anton Kokkosen jäähän, kärsi kaksiminuuttisensa ja karkasi lähes suoraan jäähyaitiosta läpiajoon iskien kavennusmaalin.

Loput ottelusta olikin enemmän tai vähemmän pelailua. Molemmat joukkueet rakensivat kyllä paikkoja kyllä toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä, mutta ainoa onnistuja oli Akatemian Waltteri Lehtonen, joka kaunisteli loppulukemiksi taululle 6-2.

− Siitä olen ylpeä, että pystyttiin petraamaan ottelun edetessä. Lähdettiin voittamaan tuota viimeistä erää ja hakemaan hyvää tunnetta huomista kohti, Ahvenjärvi maalaili.

Lehkoselta kehut avausottelunsa pelanneelle virolaiselle

Jos TUTOn maalinteko on aiemmin yskinyt hyökkäyksen avainpelaajien ollessa ulkona kokoonpanosta, niin tänään turkulaiset saivat onnistumisia laajalta rintamalta. Turkulaisista löytyi tänään kuusi eri maalintekijää, minkä lisäksi myös yskähdellyt ylivoima tuotti tulosta.

− Hyvä valmistautuminen oli pojilla. Tänä vuonna ei olla kotona voitettu ja on ollut vähän tahmeaa. Ollaan vähän ujosteltu, eikä olla uskallettu esiintyä. Tänään oli kyllä hyvä draivi ensimmäisessä erässä, TUTO-käskijä Ismo Lehkonen kehui joukkuettaan.

Yksi ottelun valopilkkuja oli myös ensimmäisen Mestis-pelinsä pelannut virolainen Kevin Parras, joka esiintyi pienestä koostaan huolimatta erittäin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti alusta lähtien.

− Yllättävän hyvä! Teki koko ajan kiekon kanssa hyviä ratkaisuja. Lisäksi Kevin on iloinen kaveri, tuo eloa koppiinkin, Lehkonen hehkutti tulokasta.

Molempien joukkueiden taival jatkuu lauantaina. TUTO matkaa Keuruulle kohtaamaan kotijoukkue KeuPan, kun taas jyväskyläläiset palaavat kotiin odottelemaan Vantaalta saapuvia vieraita.