Karnevaalitunnelmaa Tikkurilassa - KooKoo jyräsi Kiekko-Vantaan

KooKoon pisterohmu Juuso Rajala nappasi syötön perjantaina.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa koki kovia perjantain Mestis-ottelussa, kun KooKoo kukisti vantaalaiset numeroin 3-1. Kouvolalaisten Frederic Cloutier oli lähellä nollapeliä.

Kouvolan KooKoo otti arvokkaan päänahan Kiekko-Vantaasta perjantaina Tikkurilassa, sillä sen taistelu runkosarjan voitosta Jukurien kanssa helpottuu ainakin hieman. Kiekko-Vantaa taas tarvitsee jäljellä olevista kolmesta ottelusta voitot, jotta se saisi kahdeksannen sijan ja viimeisen pudotuspelipaikan.

Tikkurilan Urheilupuistoon oli saapunut 507 katsojaa, jotka saivat hurrata omiensa puolesta vain kerran. Kaikin puolin viihdyttävä ottelu päättyi kouvolalaisten vierasvoittoon 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

− Pystyimme pelaamaan kaksi erää täysipainoisesti ja puolustuksen voimin pidimme maalipaikat kurissa. Meillä alkoi näkyä puristus, kun takana on viidestä pelistä neljä tappiota, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kuvaili.

Kiekko-Vantaan pääkäskyttäjä Jami Kauppi arvosti pelaajiaan. Syykin oli melko selvä.

− Siellä on pukukoppi täynnä märkäpäitä taistelijoita. Tuolla nuorisojoukkueella mennään kyllä ylärajoilla. Saimme muun muassa KooKoon ahtaalle viimeisessä erässä, Kauppi totesi.

KooKoo jyräsi kuin vanha juna

Kiekko-Vantaa ei päässyt alussa peliin mukaan, vaan KooKoo eteni keskialueelle kuin vanha juna. Hitaasti kiiruhtaen KooKoo vyörytti hyökkäyksiä lohipaitojen alueelle. Sinipaidat saivat ensimmäisen jäähyn jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen.

KooKoo ei tehnyt maalia, mutta Kiekko-Vantaan otteet olivat oivallisia. Tuloksena hyvä ohjaus maalin edestä ja laukaus tolppaan. Vantaalaisten maalissa torjunut Jani Kautto oli hereillä heti ottelun alussa, mikä antoi joukkueelle pienen palan itsevarmuutta.

Ajassa 13.27 KooKoo siirtyi 1-0-johtoon, kun Timo-Pekka Heikkinen nosti kiekon hallitusti maalin kattoon Jan-Mikael Juutilaisen esityöstä. Erän loppupuolella Kiekko-Vantaan Iiro Mäntylä ja KooKoon Esa Lehikoinen ottivat pienen kilvan nenänhieronta-mittelössä.

Karnevaalitunnelmaa ja hurjaa tykitystä

Pieni, mutta äänekäs KooKoon kannattajaryhmä piti ääntä kuin kyseessä olisivat koko kylän karnevaalit. Tikkurilan ruutanoiden rummutkaan eivät hiljentäneet kovaäänisiä kannattajia.

KooKoo sai jäähyn ajassa 21.49, ja Kiekko-Vantaa pääsi harjoittelemaan ylivoimapeliä. Nimen omaan yrittämään, sillä kotijoukkue ei saanut ylivoimalla yhtään laukausta aikaiseksi. Siihen kuivui kenties paras vantaalaisten paikka tasoittaa ottelu.

Jäähyn jälkeen peli aaltoili päädystä päätyyn. Peli sai nopeasti enemmän vauhtia kuin ensimmäisessä erässä. Ensimmäisessä valttia oli maltti, mutta toiseen erään tultaessa vauhti lisääntyi huimasti.

− Näyttää siltä, että pelaajat eivät ole kiinnostuneita purkamaan kiekkoa, mutta varmaan alkaa vain käsi puristaa. On tärkeää, että saamme pelaajille päähän sitä, mitä tarvitaan pudotuspeleissä, Mattila sanoi.

KooKoo taisteli jopa alivoimalla, eikä Kiekko-Vantaa mahtanut sille mitään. Tästä osoituksena oli KooKoon saama yksin läpi -tilanne, joka kuitenkin päättyi Kauton torjuntaan.

Toisessa erässä KooKoo oli vikkelämpi ja ovelampi. Sen syötöistä tuli aina vaarallisia tilanteita vantaalaisten puolustukselle. Ottelun toinen maali syntyi ajassa 39.42, kun Olli Julkunen laukoi siniviivalta maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Tomi Peltonen ja kultakypärä Juuso Rajala.

Tilanne vietiin lopulta videotarkastukseen, mutta selvä maali sai myös tuomareiden hyväksynnän.

Tikkurilan jää alkoi sulaa kesken kaiken

Kolmatta erää varjostivat useat tapaukset, joissa tuomariston oli lainattava maalivahtien juomapulloja. Jäässä oli ilmeisesti railoja, jotka tarvitsivat pikaista huoltoa. Toimenpiteistä huolimatta peli päästiin pelaamaan rehdisti loppuun.

Ensitöikseen Kautto oli hyvin erätauon jälkeen. Hän nappasi hanskaansa muutamat nopeat hyökkäykset, ja osoitti olevansa yksi Mestiksen parhaimmista maalivahdeista. Kautto nappasi ottelussa 29 torjuntaa.

Parin kummankin joukkueen jäähyjen jälkeen KooKoo näytti, miksi se on valmis Liigaan ensi kaudella. Kokenut ryhmä motivoituneita pelaajia piti ottelun kouvolalaisten hallinnassa, kun sitä tarvittiin.

Kiekko-Vantaa pääsi nauttimaan maalista ajassa 49.18, kun Oskari Hämäläinen laukoi viivalta komeasti Perttu Leschin ja Iiro Mäntylän syötöstä kiekon maaliin. Tilanne oli vielä siedettävä vantaalaisten kannalta, 1-2.

Kiekko-Vantaa aloitti erän puolenvälin jälkeen hurjan takaa-ajon, mutta joutui pettymään karvaasti. KooKoon maalivahti Frederic Cloutier pelasi hyvän ottelun, ja auttoi joukkueensa voittoon.

Kumpikin joukkue käytti lopussa aikalisän, joista viimeisen Kiekko-Vantaa. Loppunumerot 3-1:een kiskaisi tyhjään maaliin Joni Nikko. Syöttöpisteet saivat Peltonen ja Jarno Lippojoki.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat lauantaina ja keskiviikkona. Kiekko-Vantaa kohtaa TUTOn ja KooKoo Jukurit.