Jokerit jälleen Lukkoa terävämpi

Lauantaina Helsingissä nähtiin tiukka kamppailu, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa Jokerit oli lopulta vahvempi ja nappasi tärkeän voiton lukemin 4-3. Tasaisen illan suurin sankari oli vahvan pelin Jokeri-maalilla torjunut Zoltan Hetenyi, joka oli jälleen raumalaisryhmälle ylitsepääsemätön este.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jokereiden ja Lukon kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet erittäin tasaisia vääntöjä, eikä lauantai-ilta Helsingissä tuonut tähän poikkeusta. Jokerit oli lopulta paikoissaan terävämpi ja nappasi kaksi tärkeää pistettä taistelussa paikoista pudotuspeliviivan molemmin puolin.

Ottelua varsinkin lopussa hallinnut kotijoukkue sai tehdä kuitenkin täyden iltapuhteen, kun se nappasi voiton vasta voittomaalikilpailun päätteeksi. Illan suurimman sankarin viitan otti jälleen Lukko-peleissä onnistunut Zoltan Hetenyi, joka nappasi toisessa erässä muutaman todella tärkeän torjunnan ja nollasi vierailijat täysin voittomaalikilpailussa. Jani Rita osui ainoana kuudesta laukojasta.

Molemmat joukkueet pelasivat toisen ottelunsa vuorokauden sisään, mikä nousikin ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden suurimmaksi puheenaiheeksi. Molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä siinä suhteessa illan pelilliseen antiin.

– Molemmat lähtivät suhteellisen tiiviillä paketilla tänään liikkeelle. Saatiin tiivis alku ja onnistuttiin saamaan myös luonnetta peliin. Siitä on joukkueen kesken juteltu ja tänään noustiin kolmesti takaa-ajoasemasta tasoihin. Tyytyväisiä pitää olla pisteeseenkin, lyhytsanainen Juha Vuori kertasi illan annin.

– Kummallakin oli kovat pelit eilisillalla, joten vähän tasapaksu alku tänään peliin molemmilta joukkueelta. Tiivistä pelaamista, Zoltanilta varsinkin toisessa erässä huikeaa pelaamista, onnistunut ilta tänään maalivahdiltamme, tyytyväinen Tomi Lämsä peesasi virkaveljeään ja jakoi perustellusti illan suurimman onnistujan tittelin maalin suulle.

Jani Rita iski illan ratkaisun.
Jussi Kivimäki

Tiukkaa taistelua

Avauserä Helsingissä mentiinkin Lämsän sanoin vielä tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut suuria maalipaikkoja aikaiseksi jäähyjen rikkoman kaksikymppisen ajan.

Lukon neljän kaksiminuuttisen myötä Jokerit oli alussa niukasti niskanpäällä. Hyvästä pyörityksestä huolimatta Jokeripakka ei päässyt kuitenkaan aivan parhaille paikoille ja Lukon alivoima pelasi fiksusti ja uhrautuvasti oman maalin edustan.

Parhaimmat paikat Jokerit sai aivan erän lopulla päästessään pelaamaan hetken 5-3-ylivoimaa. Simon Nielsen oli kuitenkin maalillaan hereillä ja katkoi hyvällä prosentilla Jokereiden hakemia poikittaissyöttöjä takatolpalle.

Jokereiden kahden miehen ylivoima jatkui vielä toisen erän alussa, mutta lähempänä maalia oli Lukko. Ensin Perttu Lindgren pääsi puolittain läpi, ja vain hetki tästä oli Teemu Nurmi läpiajossa. Jokerit-puolustus joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta tamperelaisen kädet olivat kohmeessa ja Hetenyi vei tilanteessa pidemmän korren.

Tilanteet piristivät kuitenkin Lukon peliä ja joukkue hallitsi toisen erän alkua vahvalla liikkeellään. Vedot aivan huippupaikoiltakin oli kuitenkin heikkolaatuisia ja Hetenyi pääsi lukuisistaan torjunnoista huolimatta maalillaan helpolla.

Illan avausmaalin iski Lukon hallinnasta huolimatta Jokerit. Henri Heino oli hereillä maalinedushässäkässä ja survaisi pienen pyörityksen jälkeen kotijoukkueen johtoon.

Lukko iski kuitenkin vielä. Kris Beech käytti kotijoukkueen nukahduksen hyväkseen ja marssi kaikessa rauhassa Jokerit-maalille. Taitavat veivit toivat raumalaiset tasoihin ennen toista erätaukoa.

Jokerit iskee – Lukko tasoittaa

Jos toisessa erässä kotijoukkue vei pelin alkua, tuli Jokerit kolmanteen erään isännän ottein, eikä kauan tarvinnutkaan odotella ennen kuin kiekko oli Lukko-maalissa. Antti Kerälä oli unohdettu vapaaksi maalin eteen ja laituri pääsi iskemään helpon oloisesti Jokerit johtoon, kun peliaikaa oli kulunut alle kaksi minuuttia.

Lukko kuitenkin vastasi nopeasti. Juhani Jasu pääsi tälläämään maalin edustalta, eikä Eurajoelta maailmalle ponnistanut sentteri erehtynyt, vaan iski vierailijat toistamiseen illan aikana tasoihin.

Jasu oli lähellä olla vielä ratkaisemassa peliä toiseen suuntaan, kun mies otti kaksiminuuttisen väännöstä Jarkko Ruudun kanssa. Niklas Hardtin komean kuvion jälkeen tekemä maali näytti pitkään riittävän Jokereille voittoon.

Lukko kuitenkin nousi vielä kerran. Kun vain alle kolme minuuttia oli jäljellä, iski Beech illan toisellaan pelin jatkoajalle. Jatkoajalla Jokerit oli hallitsevampi osapuoli, mutta ei kyennyt käyttämään paikkojaan hyväksi. Ritan veto viimeisenä laukojana toi kotijoukkueelle kuitenkin kaivatun voiton.

Ottelun jälkeen Lämsä oli syystäkin tyytyväisen oloinen. Erityiskiitosta mies antoi joukkueen nelosketjulle, joka raatoi läpi kamppailun ja sai palkinnoksi myös joukkueen avausmaalin.

– Nelosketju toi tänään meille energiaa, mitä onkin kaivattu. Jätkät raatoivat hyvin läpi pelin, tyytyväinen Jokerit-käskijä päätti.

Jokerit jatkaa pelejään seuraavaksi tiistaina, kun se kohtaa tiistaina kotonaan TPS:n. Lukko saa keskiviikoksi vieraita Kuopiosta.