TPS vakuuttavaan vierasvoittoon yli kehnon Ilveksen

Tomi Kallion kipparoima TPS määräsi tänään ottelun tahdin.
Kuva © Jarno Hietanen
TPS nappasi tänään täydet kolme pistettä Hakametsän tiistai-illassa. Voiton kulmakiviksi muodostuivat jääkiekon kaksi perusasiaa: tehokas ylivoimapeli ja tiivis puolustus. Kotijoukkue Ilveksen peliin jäi paljon parantamisen varaa

Ottelun alussa ote oli hennosti Ilveksellä. Ensimmäisten minuuttien aikana tupsukorvat saivat hyvällä liikkeellä ja napakoilla syötöillä aikaan muutaman hyvännäköisen hyökkäyksen TPS:n päätyyn. Hallinta kuitenkin katkesi Tommi Välimaan ottamaan turhaan hyökkäyspään jäähyyn. TPS loi ylivoimansa aikana lukuisia maalintekopaikkoja, mutta Ilves-puolustus Hannu Toivosen johdolla selviytyi ilman takaiskuja. Vahva pyöritys enteili kuitenkin tulevasta.

Erän lopussa turkulaiset saivat aihetta juhlaan, kun liettulaisvahvistus Tadas Kumeliauskaksen epäonnistuneelta näyttänyt syöttö maalinedustalle hiipineelle Jerry Ahtolalle löysi lopulta tiensä Ilves-maaliin. Osuman synnystä voi syyttää sekä haparoinutta Toivosta että koko Ilveksen pakkikalustoa, sillä Ahtola oli tilanteessa täysin yksin taistelemassa mahdollisesta irtokiekosta.

Toinen erä alkoi Ilveksen kannalta murheellisesti, sillä Joonas Vihkon maila osui Dave Spinan kasvoihin ennen erän ensimmäisen minuutin vierähtämistä. TPS hyödynsi ylivoimansa välittömästi, kun Spina pääsi tälläämään aloituksen jälkitilanteesta tylysti vieraiden toisen maalin. Ottelun puolivälissä jenkkihyökkääjää rikottiin jälleen jäähyn arvoisesti. Tämän seurauksena TPS:n kokenut ykkösylivoima pyöritteli Ilveksen alivoimanelikkoa mielensä mukaan, ja Tomi Kallio pääsi venyttämään maaliverkkoa komean kuvion päätteeksi.

Parin minuuttia myöhemmin nähtiin häivähdys historiallista Ilves-taitokiekkoa. Antti Jaatinen löysi poikkikentän syötöllä vasemalla laidalla vauhtiin päässeen Eero Savilahden, joka luki Teemu Lassilan aggressiivisen vastaantulon oivaltavasti: "valelämäri", kierto maalin taakse ja vanhanaikaisella kiekko maaliin. Lukemissa 1-3 siirryttiin ottelun toiselle erätauolle.

Kolmas erä meni TPS:n käsikirjoituksen mukaan. Ilves nosti karvaustaan ja sai paineen turkulaisten päätyyn, mutta vaaralliset tilanteet loistivat poissaolollaan. Täten turkulaisilla oli helppo tehtävä lasketella käsiksi maukkaisiin sarjapisteisiin.

Molemmat valmentajat positiivisin mielin ottelun jälkeen

Vaikka katsomoon Ilveksen esitys näytti vaisulta, Tuomas Tuokkola purki ottelua tapojensa mukaisesti positiivisten asioiden kautta.

− Hyvän yrityksen puutteesta meitä ei voi ainakaan syyttää. Ei ehkä pelattu täysin ehjää 60-minuuttista, mutta kaikkemme annettiin jäällä. "Tepsi" pelasi hyvää ylivoimaa ja 2-0 –tilanteessa peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tämmöinen lätkämatsi tänään, ei voi olla vihainen tai pettynyt siihen, miten suoritettiin.

TPS:n ykköskäskijä Ari-Pekka Selin oli syystäkin tyytyväinen oman joukkueensa suoritukseen.

− Meillä oli hyvä valmius pelata tänään. Puhuimme todennäköisesti oikeista asioista ennen peliä. Sitä kautta pelimme rakentui hyvin ja suhtautuminen vastustajaan oli asiallista. Pelasimme hyvin tänään, sitä on turha kieltää.

TPS:llä on mahdollisuus jatkaa hyvää maaottelutauon jälkeistä virettään heti huomenna, kun se kohtaa kotihallissaan Ässät. Ilvekselle jää pari päivää aikaa panna peli uomiinsa ennen SaiPan kohtaamista Lappeenrannan perjantai-illassa.