Sport vieraana olemassaolotaistelussa

LIIGA / Ennakko
Blues ja Sport vääntävät voittoputkiensa jatkamisesta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Konkurssihakemusten takia otsikoissa ollut Blues pelaa marraskuun ainoan liigakotiottelunsa tiistaina. Vieraaksi saapuu Vaasan Sport. Kaukalossa molemmilla joukkueilla on kulkenut, sillä sekä Blues että Sport ovat poistuneet voittajina kolmesta edellisestä ottelustaan.

Molempien joukkueiden kohdalla voitoista kaksi tuli maaottelutauon jälkeen. Blues voitti ennen taukoa TPS:n jatkoajalla, ja viime viikon vieraskiertue toi voitot Jyväskylästä ja Kuopiosta. Blues eteni myös CHL:ssä jatkoon voittamalla HV71:n kotonaan ja pelaamalla Ruotsissa tasan.

Vaasalaiset kävivät hakemassa kolme pistettä Lappeenrannasta ennen kotivoittoja Ilveksestä ja Ässistä. Erityisesti Tuomas Vänttinen on ollut kovassa iskussa, sillä hän teki kolmeen otteluun viisi maalia. Samalla 32-vuotias hyökkääjä paransi uransa parasta maalisaldoa yhdellä kaudella jo tässä vaiheessa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin syyskuussa Vaasassa. Silloin Sport nollasi Bluesin ja teki itse kolme maalia.

Puolustuksessa onnistujia ja kysymysmerkkejä

Sportin pelaajistossa espoolaistaustainen Ari Gröndahl on ollut kauden suurimpia tasonnostajia. Jo viidettä kauttaan Sportissa pelaava puolustaja on osunut tolppien väliin neljästi, eikä ole ollut myöskään omassa päässä samanlaisissa vaikeuksissa kuin viime kaudella. Puolustajista myös Jake Newton on noussut esiin viime otteluissa.

Bluesin vahvuutena on ollut joukkueen yhtenäisyys. Vaikeudet kaukalon ulkopuolella ovat tiivistäneet porukkaa, joka hallitsi pelejä JYPiä ja KalPaa vastaan. Onnistujia joukkueessa on ollut laajalla rintamalla. Kolmen voitetun liigaottelun aikana joukkue on tehnyt yhdeksän maalia - kaikki eri pelaajien toimesta.

Ongelmaksi Bluesille voi koitua puolustuksen loukkaantumistilanne. Sivussa ovat olleet Mikko Kuukka sekä molemmat Vainiot, Juuso ja Veeti. Tilannetta paikkaamaan joukkue teki sopimuksen vuonna 1999 syntyneen Urho Vaakanaisen kanssa, joka selvisikin hienosti ensimmäisistä otteluistaan aikuisten tasolla.

Sportin puolustuksessa kysymysmerkki löytyy Mike Brennanin nimen perästä? Viime kaudella hänet pystyi laskemaan vaasalaispuolustajien onnistujiin, mutta tämä kausi on toistaiseksi ollut pettymys. Ei tehopisteitä ja tehotilastokin pakkasella kuuden pykälän verran.

Seuraa Heitä

Mikko Kukkonen #48 |

Puolustaja

400 liigaottelusta palkittavan Kukkosen rooli korostuu, kun moni muu Blues-puolustajista on joutunut sivuun loukkaantumisten takia.

Erik Riska #13 |

Laitahyökkääjä

Sai kauden maalitilinsä auki Ässiä vastaan. Lähteekö peri rullaamaan eri tavalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle