Tappara hyödynsi HPK:n mustan minuutin

LIIGA / Raportti
Tasainen taistelu tyydytti molempien joukkueiden valmentajia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK lähti pelaamaan 60 minuuttia hyökkäävää peliä Tapparaa vastaan. Joukkue onnistui siinä 59 minuuttia. Tappara puolusti kärsivällisesti ja käytti maalipaikat tehokkaasti.

HPK:n tavoitteena oli lähteä Tapparaa kaatamaan edellisen ottelun tempolla. Joukkue loi vaarallisia tilanteita Tapparan maalille, mutta myös HPK:n päässä tilanteita riitti.

Ensimmäisen ottelunsa HPK:n paidassa pelannut Eetu Laurikainen sai heti tuntumaa, miltä innokkaasti hyökkäävän joukkueen veskarista tuntuu, kun vastustaja livahtaa vastahyökkäykseen.

− Laurikainen sai otteluluvan vähän ennen kuutta ja Eetu otti hyvin kiekkoja kiinni. Pelaa todella hienosti maalin suulla ja olen tyytyväinen hänen tekemiseen, HPK-luotsi Pasi Arvonen antoi arvion Laurikaisen pelistä.

Kotijoukkueella oli ajoittain vaikeuksia päästä kiekkoon kiinni omalla alueellaan, kun Tappara sai pelin rullaamaan.

HPK aloitti kuitenkin maalinteon toisen erän alussa. Sakari Manninen hyökkäsi terävästi ja jätti kiekon taakse Vojtech Polakille, joka napautti kiekon maaliin.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan myös ylivoimaa kahdella miehellä, mutta kätisyydet eivät siniviivalla olleet kohdallaan, eikä Dominik Hrachovinaa saatu sivuttaisliikkeeseen. Myös maskimiehistä oli pulaa maalin edessä.

Tappara onnistui tappamaan jäähyn ja pääsi hetken päästä hyödyntämään HPK:n mustan minuutin.

Ensin Jani Lajunen pääsi lyömään patjoista kimmonneen kiekon vapaasti maaliin vieressä seisseen puolustajan keskittyessä johonkin muuhun kuin on opetettu. Hetken päästä Jukka Peltola surffaili puolustuksen keskelle ja löi kiekon maaliin.

− Tilanteet tulee joskus vähän varkain. HPK puolusti hyvin ja me pyrittiin vaan ampumaan kohti maalia ja laittamaan paluukiekot sisään. Siinä minun maalissa oli hyvä maski ja se nyt sattui menemään vaan sisään. Maalit tulevat silloin kun on tullakseen ja hieno homma, että autoin sillä joukkuetta voittamisessa, oli Peltolan näkemys Tapparan onnistumisista.

− Pelasimme hyvää alivoimapeliä ja pitää olla tyytyväinen, että saatiin se raavittua pois. Muutenkin oltiin kärsivällisiä koko ottelun ajan ja niiden maalien jälkeen tapettiin peliä kolmas erä. Maalivahti pelasi aivan loistopelin. Me olemme hoitaneet nyt paremmin maskipelaamisen ja laukausten peitot. Joukkueella on hyvä pelihuumori ja sillä jatketaan heti ylihuomenna HIFK:ta vastaan, Peltola jatkoi.

Tappara onnistui puolustamaan johtoasemaansa, eikä HPK päässyt tasoihin yrityksestä huolimatta.

− Tiukka peli, kuten oli odotettavissa. Tiedettiin, että HPK on äärimmäisen kova ja pelihän olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa. Nyt peli kääntyi meille maalin marginaalilla. Hrachovina oli loistava tänään ja hyvä maalivahtivalinta. Hän on ollut hyvässä vireessä ja ansaitsi siksi jatkaa. Varsinkin kahden miehen alivoiman hän pelasi hyvin, joka oli ottelun kulminaatiopiste, kommentoi peliä Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Arvonen oli joukkueen tekemiseen tyytyväinen tappiosta huolimatta.

− Oli tasainen ottelu ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Meillä oli hyvä 5−3-ylivoima ja tuommoiset paikat täytyy vaan käyttää. Ei vaan tuottanut tällä kertaa tulosta, mutta olen ihan tyytyväinen tiukkaan otteluun.

− Meillä on hyvä työn tekemisen fiilis ja totta kai se nakertaa tänään, mutta huomenna on uusi päivä ja pitkä reissu edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo