SaiPan härkäviikot jatkuvat Stadissa, onko Nordiksen ilta keltamusta

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko HIFK läpäisemään tiiviin SaiPa-puolustuksen
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Tiistai-illassa Nordenskiöldinkadulle saapuu SaiPa. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran aikaisemmin. Lappeenrannassa pelattu ottelu meni SaiPalle selvin lukemin 4-1. Molempia joukkueita ovat lähiaikoina verottaneet loukkaantumiset.

SaiPan ja HIFK:n taival maaottelutauon jälkeen ei ole ollut kaikista helpoin. HIFK hävisi torstaina Ässille ja selätti perjantain kierroksella nousujohteisen Kookoon kotonaan tiukassa kamppailussa 4-2. Peli kulminoitui lopussa punanuttujen roiskimiin purkukiekkoihin.

Ratkaisun paikat

HIFK:n suurin puute on tällä hetkellä hyökkäyspäässä. Tärkeistä pelaajista viime peleistä poissa ovat olleet Juuso Puustinen ja jo pidempään askista uupunut Joonas Rask. Espoosta takaisin Helsinkiin palannut kovaotteinen hyökkääjä Siim Liivik on toki hyvä lisä kovaa maalille rynnivään hyökkäysvitjaan. Joonas Järvisen rinnalle palannut puolustaja Tommi Taimikin esiintyi edukseen perjantaina.

HIFK-puolustuksen tulee olla valppaana, sillä vastaan luistelee sarjan parhaimistoon kuuluvia hyökkääjiä: joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Chad Rau sekä David McIntyre. Liigan kovimpiin laukojiin kuuluva puolustaja Sam Löfqvist sekä Kim Strömberg olivat sivussa kokoonpanosta Oulussa. Heidän lisäkseen Petteri Nokelaisen on manattu huilaavan yli joulutauon.

Perjantaina Lukko päihitti SaiPan ottelun ainoalla maalilla, eikä Kärpilläkään ollut helppoa. Keltamustia vastaan pelatessa pähkinä purtavaksi onkin: Kuinka päästä läpi keskialueen, jonka Sputnik miehittää erikeepperinomaisesti. Kärpät kompastui tähän ongelmaan varsinkin ensimmäisessä erässä, eikä SaiPan taktiikka varmasti tule muuttumaan 600 kilometriä etelämpänä.

Tiistain kotijoukkueen maalivahdit Kevin Lankinen ja Ville Husso ovat saman kaliiberin miehiä. Vastuuta maalilla on annettu kummallekin. Vieraiden maalilla ykköstorjujan viittaa on kantanut Jussi Markkanen, mutta Jani Nieminenkään ei ole eilisen teeren poika maalivahdiksi.

Erikoistilanteiden tuoma etu

SaiPa on Liigan kolmanneksi tehokkain ylivoimajoukkue, eikä alivoimapelikään ole sieltä huonoimmasta päästä. HIFK puolestaan on eniten kotona rangaistuksia ottanut joukkue. Maanantaina Kärpät ei saanut erikoistilanteista osumia. Aika näyttää saako HIFK aika ajoin kompuroivan erikoistilannepelaamisen kuntoon.

Vaikuttaa siltä, että Antti Törmäsen suojattien urakka ei perjantaista helpotu. Vaikka SaiPalla ei viimeisistä peleistä ole pisteen pistettä, on idän ihme esittänyt kelpo shown. SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen onkin ehtinyt toteamaan joukkueen sivuilla, että Liigan kärkikastin haastaminen tässä vaiheessa on heille hyvä juttu. Tämän lisäksi SaiPa on aina ollut HIFK:lle eräänlainen kompastuskivi.

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

SaiPa-hyökkääjä kantaa joukkueen kultaista kypärää

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

HIFK-puolustaja on vakuuttanut medialle olevansa 100% kunnossa. Perjantain ottelu oli todiste siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle