Helsingin illassa maaleja ja tappeluun johtanut taklaus

Tomas Zaborsky osui kahdesti SaiPaa vastaan.
HIFK:n ja SaiPan välinen koitos näytti loppuvan suhteellisen sopuisasti HIFK:n voittoon, mutta tunteet alkoivat kuumentua todenteolla noin kaksi minuuttia ennen pelin loppua. SaiPa sai samalla rakennettua myös nopean kirin.

Pelin kohutuin tilanne tapahtui toisessa erässä lähes välittömästi HIFK:n 3-1-johtomaalin jälkeen. Lappeenrantalaisten Mikael Kuronen taklasi kiekotonta Corey Elkinsiä suoraan päähän, ja Elkins poistui tämän seurauksena koppiin. HIFK-keskushyökkääjä ei osannut tilanteessa odottaa taklausta.

— Siihen se osui johonkin ylävartaloon, olkapäiden yläpuolella olevaan mahdolliseen ruumiinosaan. Ihan hyvässä kunnossa vaikutti Elkins kuitenkin olevan, HIFK-päävalmentaja Antti Törmänen kierteli kysyttäessä taklauksesta.

Ottelun tuomaristo ei tuominnut tilanteesta Kuroselle rangaistusta. Pelin jälkeen otteluvalvoja vahvisti, että tilanne menee jatkokäsittelyyn. Jo aiemmin ensimmäisessä erässä punanuttujen Jasse Ikonen sai kiekon naamaansa ja joutui jättämään pelin kesken.

Pari minuuttia ennen ottelun loppua HIFK:n Micke-Max Åsten lähti haastamaan Elkinsiä taklannutta Kurosta ja sytytti HIFK-yleisön tappelullaan. Törmänen ei ottelun jälkeen lähtenyt tuomitsemaan Åstenin toimintaa, mutta ei myöskään siunannut tapahtumia.

— Ei ole sen enempää siunausta näille tappeluille. Pelataan joka tilanteessa kovaa, ja se kuuluu meidän peliin.

— Pelaajat tekee näissä tilanteissa omia ratkaisuja. En tiedä, oliko Åsten päättänyt siitä [tappelusta] etukäteen. Kuvastaa tietysti, että joukkueessa on kova kunnioitus omia pelaajia kohtaan. Sisäinen meininki on hyvä, sanoi Törmänen.

SaiPa sai Åstenin ja Kurosen nahinan jälkeen vielä nopean kirin aikaiseksi. Ensin Simo-Pekka Riikola iski maalin siniviivalta ja vain 13 sekuntia myöhemmin Valtteri Virkkunen iski taululle numeroiksi 4-3. Virkkusen laukaus näytti uppovan suhteellisen helposti HIFK-maalivahti Kevin Lankiselle.

Ottelun ensimmäisen erä mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta toiseen erään SaiPa sai karmivan alun. Vain 16 sekuntia oli pelattu, kun HIFK:n Tommi Taimi iski kiekon B-pisteiden välistä vasempaan ylänurkkaan. Elkins ja Mika Partanen tekivät esityön.

SaiPalla oli tämän jälkeen vaikeuksia päästä pois omasta päädystä ja joukkue joutui roiskimaan kiekkoa pois alueelta. HIFK-pelaajista muun muassa Tomi Tuomistolla, Robert Leinolla ja Joonas Järvisellä oli tekopaikkoja, mutta kiekot napsuivat joko ohi, tai SaiPa-vahti Jani Niemisen varusteisiin.

Toisen erän edetessä SaiPa pääsi paremmin peliin mukaan ja se pääsi pyörittämään erittäin pitkän pätkän HIFK:n päädyssä, mutta maalia ei syntynyt.
SaiPan painostusjakson jälkeen Tomas Zaborsky ja Siim Liivik kiekottelivat poikittain ja Zaborsky iski kumilaatan lopulta SaiPa-maaliin.

Zaborsky oli tänään erittäin hyvällä pelipäällä tehden kaksi maalia. HIFK-käskijä Törmänen oli slovakkihyökkääjän otteisiin oikein tyytyväinen.

— Kaksi maalia oli tosi hyvä juttu Zaborskylle. Hänellä on ollut vähän ongelmia maalinteon kanssa. Sen lisäksi Zaborsky pelaa minusta tosi hyvin myös omassa päässä ja tukee hyvin siellä. Senkin takia hän on meille tosi tärkeä pelaaja.

HIFK kohtaa seuraavaksi torstaina kotona Tapparan ja SaiPan pelit jatkuvat perjantaina Lappeenrannassa Ilvestä vastaan.