Sanjacintolainen pilasi olemassaolotaistelun riemukkaan tunnelman

LIIGA / Raportti
Newton ohitti Engstrandin tähän tyyliin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kauden parhaan yleisömäärän Espooseen vetänyt ottelu päättyi vierasjoukkue Vaasan Sportin juhliin voittomaalikilpailussa. Viiden hyökkääjän epäonnistumisen jälkeen ratkaisijaksi nousi Kaliforniassa syntynyt puolustaja Jake Newton.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, joten pistejakoa ei missään nimessä voi pitää vääryytenä.

− Tämä oli erinomainen kiekkopeli, Sportin valmentaja Tomek Valtonen korosti.

Bluesin vaikea taloustilanne oli saanut paljon huomiota mediassa, ja omalta osaltaan yhteisö oli asettunut tukemaan joukkuetta vaikealla hetkellä. Katsojamäärä ylitti viiden ja puolen tuhannen rajan.

− Kyllähän tämä tilanne on pistänyt ihmetyttämään. Pyrin kuitenkin itse keskittymään siihen, mihin voin vaikuttaa eli pelaamiseen, yksi Bluesin omista kasvateista, keskushyökkääjä Antti Suomela kommentoi.

− Jääkiekko vie kaiken energian.

Sport painoi tiukasti päälle ja teki siten Bluesin olon tukalaksi varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Maalinteossa se ei vielä siinä vaiheessa onnistunut.

Toisessa erässä Sport sai kiekon maaliin kahdesti vahvan ottelun pelanneen nelosketjun toimesta, mutta ensimmäinen hylättiin maalivahdin häirintänä, kun Niko Peltolan laukoma kiekko upposi maaliin vasta sen jälkeen kun Tommi Tikka oli törmännyt Christian Engstrandiin. Erik Riskan maali syntyi sääntöjen mukaisesti.

Blues tuli vielä erän lopuksi tasoihin Samson Mahbodin onnistuessa. Kolmannen erän alussa Ilmari Pitkänen antoi kotijoukkueelle voiton avaimet johtomaalillaan.

− Hyvästä aloitusvoitosta se lähti. Yritin jatkaa Rantakarin vedon, se osui Sport-pelaajan jalkaan ja siitä Pitkäselle, maalin syöttäjäksi merkitty Suomela kommentoi.

Sport vei kuitenkin pelin jatkoajalle. Sami Blomqvistin nappisyötöstä Jarkko Immonen iski tasoituksen.

− Joukkueen kärsivällisyys piti, emmekä avanneet peliä liikaa Bluesin johto-osumasta huolimatta, Sportin päävalmentaja Valtonen sanoi.

Jatkoaika pelattiin ilman osumia, vaikka koko aika pelattiinkin kolmella kolmea vastaan, poikkeuksena muihin Bluesin voittomaalikilpailuun edenneisiin otteluihin. Suomelalla oli hyvä paikka ratkaista peli kotijoukkueen eduksi, mutta hän ei onnistunut avaamaan maalitiliään liigassa.

− Tällä kertaa ei mennyt. Vähän kovempaa keskittymistä, vähän kovempaa luistelua ja vähän paremman laukauksen se olisi kaivannut.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ei puhunut pelistä erityisen paljon pelin jälkeen.

− Toisen erän alussa ja kolmannen erän lopussa oli parhaat vaiheemme. Kun lopussa pelaa tuolla tavalla, se lämmittää mieltä, kun halu voittaa näkyy. Pelasimme fiksua lätkää siinä vaiheessa, Aho totesi.

Suomela ei pitänyt peliä huonona, vaikka Blues kärsikin tappion.

− Pelillisiin juttuihin voi olla tyytyväinen. Välillä pystyy häviämään ottelun, vaikka pelaisi hyvin. Tämä oli juuri sellainen peli, Suomela päätti.

Sport matkaa keskiviikoksi Jyväskylään yöpyen välillä Hämeenlinnassa. Blues odottaa seuraavaa peliään viikon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo