Tasainen tiistaivääntö - Davis ratkaisi jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Janne Keränen iski Porissa kauden kahdeksannen maalinsa.
Ässien ja KalPan välinen kohtaaminen ei tarjonnut kauden hienointa kiekkoa, mutta runsaat maalipaikat nostivat ottelun viihdearvoa. Vierasjoukkue ratkaisi ottelun jatkoajalla nopeasta vastahyökkäyksestä.

Ässät, tiistai ja vastassa KalPa. Isonmäen jäähalli ei odotusten mukaisesti pursunnut katsojia, mutta ei arkiottelu kehno ollut, sillä maalipaikkoja ilta tarjosi tukuttain.

KalPa toteutti pelillistä kaavaansa tehokkaasti myös vieraskaukalossa ja Ässien puolustus oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa vierasjoukkueen syöttömyllyn kanssa.

Napakalla rannelaukauksella tiistaina maalinteossa onnistunut ässähyökkääjä Aleksi Saarela piti vierailijoiden pelitapaa haastavana.

− Kyllähän se KalPan pelityyli on aika unista ja sitä vastaan on hankala pelata. Jos lähdet siihen heidän syöttömyllyynsä mukaan, niin ei hyvin käy.

Liukkaat KalPa-hyökkääjät hyödynsivätkin kotijoukkueen heikon alun tehden avausmaalin jo kolmannen peliminuutin kohdalla. Vierailijoiden hallinnasta huolimatta Ässät pysyi kelkassa mukana johtaen avauserän jälkeen 2−1.

Ottelun edetessä myös tempo ja intensiteetti katosivat ajoittain. Kahden viimeisen erän ainoaksi osumaksi jäi Janne Keräsen tekemä 2−2-osuma.

Keräsen kauden kahdeksannessa maalissa Ässien puolustus antoi hyvää apua jättäen Keräselle käytännössä puolityhjän maalin mihin viimeistellä.

Yksi syy ottelun intensiteetin laskemiseen piilee juuri KalPan pelitavassa. Tiuhaan syöttelevät pelaajat ja hitaat hyökkäyksiin lähdöt eivät tee pelistä aina vauhdikkainta mahdollista.

− Heidän kontrollilähtönsä on erilainen kuin muilla Liigan joukkueilla. Sen kanssa pitää vain olla tarkka ja kärsivällinen, Saarela totesi.

Davisin soolo ratkaisee

Jatkoajalle venyneessä ottelussa oli kotijoukkueella heti alkuhetkillä huikea paikka, mutta 2−1-hyökkäys ei tuottanut edes laukausta maalia kohti. Seuraavasta vastahyökkäyksestä vierailijat kiittivät, kun Patrick Davis kirmasi läpi tehden ratkaisumaalin.

Maali oli viime aikoina hyvässä vireessä olleelle Davisille jo neljäs neljään viimeiseen otteluun.

− Jatkoajan raadollisuus näkyi tänään selvästi. Emme saaneet omasta laatupaikastamme maalia ja kaveri ratkaisi heti seuraavasta hyökkäyksestä, ässävalmentaja Pekka Rautakallio manasi.

− Häviöstä huolimatta saimme pelillisiä onnistumisia ja paransimme edellisestä ottelustamme paljon. Jatkamme tekemistämme samalla tavalla jatkossakin, mutta vain hitusen paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo