Sitä vihataan ja sitä rakastetaan - se on se kuuluisa seitsemäs kamppailu

LIIGA / Ennakko
Maskipelaaminen voi myös mennä överiksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Tapparan ja Lukon välinen ottelusarja on ollut jo kahdesti katkolla – Lukolle. Tappara näytti kuinka pelata kun panoksena on taistelu kullasta tai pronssista, ja venytti voitoillaan sarjan aina seitsemänteen peliin asti. Maanantai-illan maaginen "tulos tai ulos" -ottelu näyttää, kumpi joukkueista on oikeasti finaalipaikkansa ansainnut.

Edellisen ottelun ratkaisu

Tamperelaisten ja raumalaisten kuudes taistelu Raumalla ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä. Lukon pudotuspeli-imagoon on kuulunut, että ensimmäisenä maalinteossa onnistunut joukkue vie koko pelin, ja tällä kertaa ensimmäisenä osui Tappara.

Alle puoli minuuttia oli ehtinyt ottelua kulua, kun kirvesrintojen puolustaja Henrik Tömmernes laukoi siniviivan tuntumasta ottelun ensimmäisen maalin yllättäen Lukon maalivahti Ryan Zapolskin täysin.

Lukko kävi tasalukemissa 1-1 Mikko Kousan ylivoimaosumalla, mutta tasalukemat eivät kauaa pitäneet. Tapparan kultakypärä Olli Palola tipautti apinan selästään viedessään vierasjoukkueen 1−2-johtoon. Kyseessä oli Palolan koko kauden ensimmäinen maali Lukko-verkkoon.

Ruotsalainen Tömmernes näytti esimerkkiä muille Tapparan puolustajille, sillä Palolan osumaa lukuun ottamatta kaikki muut Tapparan maalit olivat puolustajien käsialaa. Tolpat olivat Tappara-vahti Juha Metsolan parhaat kaverit, sillä vaikka Metsolalle 39 torjuntaa kertyikin, niin useasti kolisivat myös raudat.

Kolmannessa erässä alkoi näyttää jo siltä, että Lukko olisi ollut lyöty maanantainkin osalta, mutta Tapparan passivoituminen ottelun lopussa laittoi lukkopelaajat vaihtamaan taisteluvaihteen silmään. Tappara lahjoitti 1−4-tilanteesta viime minuuteilla 3−4-tilanteeseen nousseelle Lukolle itseluottamuksensa takaisin. Ottelun tasoituskin olisi ollut mahdollinen, mikäli Kousa ei olisi paikkaansa tyrinyt.

Pääpointit seitsemänteen kamppailuun

Mediassa puitu Metsolan läpsiminen ei saa nousta liian suureen arvoon tulevassa seitsemännessä kamppailussa. Asia käsiteltiin, eikä jatkotoimenpiteisiin asian tiimoilta lähdetty.

Lukon mieltä saattavat kaivella kahdella viime kaudella koetut välierätappiot Tapparaa vastaan. Mikäli kyseinen fakta vaikuttaa pelaamiseen negatiivisesti tuloksellisuuden sijaan, on peli heidän osalta taputeltu. Viime ottelun loppuminuutit kasvattivat kaksi tappiota kärsineen joukkueen itseluottamusta kuitenkin roimasti, eikä Tapparalla ole varaa virheisiin. 

Tapparalla tilanne on päinvastainen, eivätkä he saisi ottaa finaalipaikkaansa liian varmana palana. Kahtena viime kautena Tappara on jatkanut tästä tilanteesta finaaliin, mutta Lukko on osoittanut taistelutahtonsa voiman, eikä ylimielisyydelle ole tilaa. Joukkueen aloittaessa samalla päälle puskemisella kuin viime ottelun, tulee Lukolle vaikeat oltavat Hakametsässä.

Molempien joukkueiden on syytä pysyä mahdollisimman kaukana jäähyaitiosta ja maanantai-iltana kuulemme raikaako Hakametsässä kovemmin Live is Life vai The Final Countdown.

Tilastopoiminta

Tappara ja Lukko olivat samassa tilanteessa vuosi sitten. Tappara johti sarjaa 3-1, mutta Lukko tasoitti ottelusarjan 3-3:een. Tampereella ratkaistu "kerrasta poikki" -peli päättyi kotijoukkueen 2−1-voittoon.

Nyt osat ovat toisinpäin: Lukko johti sarjaa 3-1, mutta Tappara kiri ottelut tasoihin. Voittaako kirijä vai alunperin ratkaisumahdollisuuden saanut? Joka tapauksessa voittaja ratkaistaan viime kauden mukaisesti Hakametsässä.

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Tehokas hyökkääjä onnistui viimein tekemään maalin Lukkoa vastaan. Koko kausi ilman maalia Lukko-verkkoon painoi kultakypärän selkää ja mieltä, mutta aukesivatko maalihanat nyt enemmänkin ja Palola tekee itsensä joukkueelle taas korvaamattoman tärkeäksi?

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Pudotuspeleissä yhden pisteen kerännyt Nurmi ei ole runkosarjan tapaan kultakypäräänsä ansainnut. Lähes tehottomalla laitahyökkääjällä on nyt elämänsä sauma lähettää tamperelaiset pronssiotteluun finaalin sijaan. Hyödyntääkö Nurmi näytönpaikkansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle