Tappara kaatui tehottomuuteensa

LIIGA / Raportti
Ville Vahalahti teki ottelun voittomaalin.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman perjantai-illassa kohtasivat Lukko ja Tappara. Ajankohtaan nähden hyvätasoisen ottelun voitto kirjattiin lopulta isäntäjoukkueelle yhden maalin turvin.

Syksyn ensimmäinen myrsky saavutti Rauman juuri ottelun kynnyksellä. Pelaajat ottivat ulkona vallitsevista olosuhteista mallia esittäen vauhdikasta, jännittävää ja osin myrskyisääkin näytelmää raumalaisyleisölle.

Pienten marginaalien peli olisi voinut päättyä kumman hyväksi tahansa. Tällä kertaa voittanut kotijoukkue oli muutaman kerran katsomassa läheltä Tapparan tekemää varmaa maalia, mutta niin vaan oli onnetarkin sinikeltaisten puolella.

Ottelun voittomaali nähtiin jo toisen erän päätöshetkillä, mutta varsinainen ratkaisu odotti itseään aina päätössummerin soittoon asti.

Vahvasti tasoitusosumaa hakenut Tappara painoi pelin väkisin Lukon kenttäpäätyyn, mutta raumalaisten puolustuspelaaminen maalivahti Ryan Zapolskin johdolla vesitti vierasjoukkueen kaikki yritykset päätöserässä.

− Tasainen ja hyvä kiekkonäytelmä, jossa me olimme enemmän onnekkaita. Varsinkin kolmas erä oli tasapainoista suorittamista, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva summasi illan koitosta.

− Sitoutunut ja hyvin latautunut Tappara esiintyi tänään Raumalla, mutta jääkiekko on maalintekopeli. Sillä osa-alueella me epäonnistuimme ja näin hävisimme koko pelin, vierasjoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola myönsi taiston tauottua.

Vähän maaleja, paljon tilanteita

Avauserä tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita tukuttain. Vain yksi maali nähtiin ja sen kotijoukkue rakenteli erän alussa kahden miehen ylivoimalla. Jäähyjä erässä vihellettiin lukuisia, mutta kaikki tulivat ihan syystä. Tuomarit onnistuivat muutenkin varsin mallikelpoisesti illan urakastaan.

− Alku oli selvästi Lukon, vaikka me tiedettiin mihin olimme saapuneet, harmitteli Tapola ottelun avausmaalia.

− Maalivahti Juha Metsola piti meidät kuitenkin pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan, jatkoi päävalmentaja.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja energinen. Se hieman harmittaa, että maaleja ei saatu kuin yksi tehtyä, kertasi Dufva omiensa avauserää.

Toinen erä oli ottelun heikkotasoisin, vaikka erä tarjosi kaksi maaliakin. Molemmat viljelivät paljon harhasyöttöjä, eikä pelin rakentelu ollut kummallakaan avausjakson tasolla.

− Maalin myötä päästiin paremmin peliin mukaan, mutta muuten erä oli hieman erikoinen. Sitä pelattiin kuin ei olisi ollut keskialuetta ollenkaan, näki Tapola kamppailun keskimmäisestä jaksosta.

− Toinen erä jäi vähän valjuksi, mutta onneksi saatiin Tappara pidettyä pois parhailta tekopaikoilta. Harmittava pomppumaali meni omiin, mutta onneksi sen päästänyt ketju paikkasi virheensä tekemällä todellisen pukukoppiosuman, säesti Dufva virkaveljeään.

Kolmas erä ei siis osumia tarjonnut, mutta sitäkin enemmän taistelupeliä. Yritystä oli kummallakin, mutta tehottomuus ja loistavat maalivahdit pitivät loppulukemat pieninä.

Tappara oli siirtynyt pelkkien hyökkääjien käyttöön ylivoimapelissään. Päävalmentajalla oli selitys moiseen.

− Ylivoimapeli on ollut hieman kadoksissa ja silloin siihen on reagoitava. Jos se ei kulje, niin sitä harjoitellaan ja vaihdetaan myös koostumuksia. Siksi mentiin pelkillä hyökkääjillä.

Illan seuratuin pelaaja oli luonnollisesti kotijoukkueen Ville Nieminen, joka pelasi nyt uransa ensimmäisen ottelun kasvattajaseuraansa vastaan.

− Ville on pelannut isoja ja pieniä otteluita. Pelasi ammattilaisen peruspelin ja hoiti työnsä kuten kuuluukin, kommentoi Dufva suojattinsa esitystä.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttui keskushyökkääjä Henrik Koivisto.

− Koivisto ei mahtunut pelaavaan miehistöön, kuittasi Dufva.

Sarja jatkuu molempien osalta heti nukutun yön jälkeen. Lukko matkustaa pääkaupunkiin HIFK:n vieraaksi. Tapparan kohteena on Hämeenlinna, missä vastustajaksi luistelee HPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle