Tappara nousi kahdesti tasoihin - hävitäkseen kolmannen kerran

LIIGA / Raportti
Lukko asetti viidakkoveitsen Tapparan kurkulle.
Kiihkeä neljäs välierä Raumalla oli jo monen papereissa ohi kymmenen minuutin pelin jälkeen. Masi Marjamäki nousi kuitenkin joukkueensa sytyttäjäksi ja Tappara venyttikin ottelun jatkoajalle. Lopulta aloitteellisempi kotijoukkue nappasi voiton ja on enää yhden voiton päässä finaalipaikasta.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu vain kymmenisen minuuttia, oli Lukko iskenyt kolmesti kiekon Juha Metsolan selän taakse. Lukko oli ahne, aloitteellinen ja oli lähellä ahdistaa vastustajansa lopullisesti nurkkaan.

- Ottelun alussa meiltä onnistui kaikki. Kymmeneen minuuttiin onnistuttiin tekemään kolme maalia ja sekin on haaste joukkueelle, myönsi Lukon pääkäskijä Risto Dufva.

- Tuollainen huippujoukkue kuin Tappara kun on vastassa, niin ei tarvitse keskittymistä ja huolellisuutta paljon tiputtaa, niin peli oli tasan.

Raumalaiset saivat liian paljon liian nopeasti. Kolmannen osuman jälkeen ei kello tikittänyt kuin kaksi minuuttia ja Masi Marjamäki oli sytyttänyt liekin, jolla tamperelaiset olivat tuleva tasoihin.

Lopulta ennen ottelun puoliväliä Kristian Kuusela ronkki kiekon puoliväkisin sisään ja peli tosiaan oli tasan. 

- Alku meiltä tietysti oli murheellinen. Meillä oli hyvä valmistautuminen ja sen takia pystyttiin pitämään usko ja oltiin koko ajan siinä uskossa, että tullaan tämä homma viemään, näki Tappara-valmentaja Jussi Tapola.

- Totta kai se vaatii onnistumisia, että usko säilyy ja niitä tuli. Sitten mentiin pieniin marginaaleihin taas kerran.

Tapparan ottelua voikin pitää heidän aiempaa kautta pienoiskoossa. Kun näyttää siltä, että tuosta suosta ei sinioranssit enää nouse, se taistelee itsensä väkisin ylös. Se painaa kamppailut pienien marginaalien väännöiksi - lopulta häviten ottelun silloin, kun se voittoa eniten tarvitsee.

Tapparan kyttääminen kostautui jälleen

Kuten viimeisimmässä Raumalla pelatussa välierässä, oli Lukko nytkin aloitteellinen osapuoli. Samaan aikaan Tappara tyytyi odottamaan omaa hetkeään. Sitten kun ne hetket tulivat, niitä eivät pystyneet kirvesrinnat käyttämään.

- Muutama huippuluokan tontti meillä oli jatkoerässä ja kaverilla yksi paikka ja kiekko oli verkossa, kiteytti Tapola.

- Marginaalit on pienet ja kumpi niistä paikoista laittaa sisään, niin se myös nämä pelit voittaa.

Ja tänä vuonna se on ollut Lukko, joka on paikkansa käyttänyt. Runkosarjassa Lukko venytti ennätyksellisen paljon otteluita jatkoajalle, häviten valtaosan. Tässä sarjassa se on voittanut molemmat ylitöiksi venyneet kamppailut.

- Ei me saada pelätä tulosta. Ilon, riemun ja mahdollisuuden kautta positiivinen tulos tulee, kuten se tuli tänäänkin, sanoi Dufva.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että me olemme kaksinkertaisen finalistin ja sarjakakkosen pystyneet laittamaan oikeasti vaikeaan asentoon.

Pohjalta huipulle ja takaisin

Tapparan noustua tasoihin, olisi hyvinkin ämyreistä voinut soida Pate Mustajärven kappale Mä elän vieläkin. Ottelun päätyttyä saattoi oikeampi viisu kuvaamaan tunnelmia olla Jore Marjarannan Haaveet kaatuu

Vaikka ei Tapolan suojattien kausi olekaan ohi ja haaveet elävät niin kauan kuin pelejä on jäljellä, on realiteetti selvä. Vain voitto kelpaa tästä eteenpäin. Tappio tarkoittaa matkaa pronssiotteluun, joka olisi Tapparan resursseilla ja odotusarvoilla lähes katastrofi.

- Kyllä odotan, että me parannamme koko ajan. Tämä tuo meille lisää energiaa ja me tiedetään, että kun me muutamat lapsukset saadaan pois, niin me tullaan vielä, Tapola naulasi.

Viides peli pelataan perjantaina Tampereen Hakametsässä. Dufvalla on selkeät sävelet siitä, että millä voitto irtoaa.

- Kuka pystyy mittaamaan itsestään eniten ja kenellä on riemu, ilo ja mahdollisuus saavuttaa jotain tulee olemaan ratkaiseva tekijä.

Tällä hetkellä edellä mainitut teesit sopivat ratkaisevan paljon enemmän Lukkoon kuin Tapparaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle