Niemisen koetinkivi

LIIGA / Ennakko
Nyt on Juha Metsolan vuoro torjua Ville Niemisen hypyn takaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Rauman perjantai-illassa kohtaavat Lukko sekä Tappara. Molemmat pelasivat aiemmin kuluneella viikolla CHL:n vierasottelunsa, joten katseet käännetään nopealla aikataululla taas kotoiseen Liigaan.

Viime kauden toinen välieräpari ottaa taas yhteen muutaman kuukauden tauon jälkeen. Kotijoukkue Lukko majailee sarjataulukossa sijalla 13. Tappara puolestaan on hinannut itsensä kolmannelle paikalle parin peräkkäisen voiton turvin.

Hieman erikoisen otteluohjelman takia Lukko pelaa nyt kauden viidennen pelinsä, ja tämä on jo neljäs kotiottelu. Vähemmän kotimaan matkailua vaatinut aloitus ei kuitenkaan mairittele raumalaisia.

Peli on ollut alusta alkaen vähemmän ja enemmän hakemista. Mikään osa-alue ei toistaiseksi ole onnistunut kuin korkeintaan kohtalaisesti. Siihen nähden Lukon sarjasijoitusta voidaan pitää oikeutettuna.

Päävalmentaja Risto Dufva on selitellyt tappioita joukkueen suurella vaihtuvuudella. Asialla on varmasti merkitystä, mutta kovin kauan sen selityksen taakse ei voi mennä. Täyspitkiä otteluita joukkueella on nyt 12 pelattuna, joten yhteispelin luulisi jo löytyvän.

Onnistumista mitataan yleensä aina joukkueen tekemisen kautta. Yksi pelaaja on tässä ottelussa erityistarkkailussa, mikäli mies mahtuu pelaavaan kokoonpanoon. Nimittäin Ville Niemiselle peli olisi ensimmäinen kasvattajaseuraansa vastaan. Varmasti tunteikas ja ajatuksia herättävä tapahtuma, vaikka nykypäivänä pelaajien siirtyminen seurasta toiseen on jo arkipäivää.

Vierasjoukkueen osalta pelin voidaan todeta parantuneen ilta illan perään. Jos CHL-ottelu lasketaan mukaan, Tappara on jo kolmen ottelun voittoputkessa. Varsin kokematon päävalmentaja Jussi Tapola on siis onnistunut työssään mainiosti, ja joukkue on Liigassa kärkipaikoilla.

Kahtena edellisenä kautena Jukka Rautakorven johtama Tappara oli yhtä myrkkyä Dufvan Lukolle. Runkosarjassa Lukko oli selkeä vastaanottaja, eivätkä pudotuspelit menneet ainakaan tuloksellisesti sen paremmin. Nyt on tamperelaisilla kuitenkin uusi pääkäskijä. Nähtäväksi jää, miten kokenut Dufva osaa asiaan reagoida.

Kausi on edelleen alkumetreillään, joten mitään suuria pelillisiä asioita tuskin nähdään tässäkään ottelussa. Lukko tarvitsee lisäpisteitä jo lähes välttämättä, ettei sarjakärki karkaa tavoittamattomiin. Kun kotiottelut ovat menneet koko alkukauden hieman alakanttiin, se tuskin ainakaan helpottaa Tapparan nujertamista.

Tapparan pelifilosofiana on rentona esiintyminen, ja siinä samalla voittoputken jatkaminen neljän ottelun mittaiseksi.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Tulosyksikössä pitää onnistua myös tehopisteiden teossa. Pystyykö Juha Metsola pysäyttämään laitahyökkääjän kaikki yritykset?

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Onnistunut aiemmilla kausilla loistavasti juuri Lukkoa vastaan. Jatkuuko sama vire tälläkin kaudella?

» Lähetä palautetta toimitukselle