Yhden maalin ottelu Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Oli Palolan vuoro syöttää ja Kuuselan vuoro maalata.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Perjantai-iltana Hakametsässä kohtasivat kaksi kuntopuntarin kärkijoukkueista. Tapparaa vastaan luisteli neljättä kertaa tällä kaudella Rauman Lukko. Kotijoukkue voitti ottelun lukemin 1−0, mutta tuo yksikin osuma odotutti itseään kolmanteen erään asti.

Ville Niemistä ei perjantaina jäällä näkynyt, vaikka ottelua hänen jäähyväisottelunaan mainostettiinkin. Ottelun sankarin viitan otti harteilleen 700. liigaottelunsa pelannut Kristian Kuusela perjantain ainoalla osumalla.

− Hänellä on itseluottamus ja ne taidot. Ei varmaankaan pidä itsestään paljoa melua, mutta johtajuutta löytyy tarvittaessa, kertoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola Kuuselasta pelin jälkeen.

Hitaasti lämpenevä ja monesti ensimmäisissä erissä altavastaajana toiminut Tappara otti tänään tilanteen haltuun ottelun ensi metreistä lähtien. Maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta Tappara sai kahdessa ensimmäisessä erässä aikaan Lukkoa enemmän hyökkäyspään pyöritystä.

− Erittäin hyvä ensimmäinen erä. Tänään oli pelaajille vaatimustasoltaan ihan huippuottelu, se on ihan selvä juttu, kommentoi Tapola ottelua.

Kaikkien läheltä piti-tilanteiden äiti nähtiin toisen erän lopussa, kun kiekko valui kohti Tapparan maalia, mutta Tapparan kapteeni Jukka Peltola sai sen pysäytettyä juuri viivalla. Tilanne tarkasteltiin vielä videotuomarin toimesta.

Ylivoimat turhia tänään ja maalivahdit silkkaa timanttia

Ottelun päätöslukematkin sen jo kertovat: Juha Metsola ja Ryan Zapolski eivät perjantaina maaleillaan turhia tyrineet, mutta molempien hanskat sekä patjat pääsivät koetukselle. Metsola pelasi kauden 8. nollapelinsä ja yhden vedon Zapolski torjui myös mailansa ylävarrella. 

Tapparan 1−0-osuman jälkeen Lukko sai kokeilla jopa kahden miehen ylivoimaa yli minuutin ajan. Lukko laukoi hanakasti, mutta suurin osa niistä meni suoraan ohi maalin, kuten myös Teemu Nurmen ja Janne Niskalan vedot.

Parhaat maalipaikat aukesivat Lukon kultakypärä Ville Vahalahdelle, mutta hänkään ei perjantaina niistä onnistunut.

Viisi erää putkeen ilman ylivoimaa pelannut Tappara ei ylivoimalle päästyään saanut pyöritystä ihmeellisempää aikaiseksi, mutta yksi ainoa maali ilman ylivoimamahdollisuuksia riitti ratkaisemaan koko ottelun.

− Pysyimme suunnitelmassa erittäin hyvin ja siitä kolme pistettä. Lukko tietysti fyysinen joukkue ja yksi mestariehdokas Kärppien ohella, niin kyllä siinä ihan jokainen päivä työn saa tehdä, lisäsi Tapola.

Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa eivät muuttuneet. Tappara on edelleen toisena ja Lukko kolmantena. Eroa joukkueiden välillä on Tapparan voiton myötä kolme pistettä, kun ennen perjantain ottelua joukkueet olivat tasapisteissä.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran tiistaina. Tappara matkaa JYPin vieraaksi Jyväskylään ja Lukon vieraaksi saapuu Blues Espoosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle