Kotiedun metsästäjät lauantaisaunassa

LIIGA / Ennakko
Taisto kotiedusta tiivistyy hetki hetkeltä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Erinäisten ongelmien kanssa painiva Rauman Lukko isännöi uutta puhtia otteisiinsa saanutta Tampereen Tapparaa. Sarjataulukon kuudennella sijalla majaileva Tappara on enää neljän pisteen päässä Lukosta ja kahdeksan joukkuetta mahtuu yhdeksän pisteen sisään. Voidaan perustellusti sanoa, että taistelu suorista pudotuspelipaikoista ja kotietuun oikeuttavista sijoista on käymässä kiihkeäksi ja mielenkiintoiseksi.

Lukon viikko ei olisi juuri pahemmin voinut tähän menneessä edetä. Tiistaina kuokkaan tuli SaiPan toimesta 3-1 ja torstainen esitys oli tähän menneessä illan isäntäjoukkueen pohjakosketus tällä kaudella, kun HPK vei kaikki kolme sarjapistettä lukemin 5-0.

Kaikki juontaa juurensa viikko sitten pelattuun paikallisotteluun Ässiä vastaan, jonka seurauksena hyökkäyspään suurimmat syömähampaat, Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon, jäivät sairaslomalle. Gagnon pystyy pelaamaan aikaisintaan pudotuspelien alkaessa, kun taas Vahalahden paluu tapahtunee maaottelutauon jälkeen.

Viimeistään nyt kaikille on selvää, että kuinka suurta roolia joukkueen pelaamisesta edellä mainitut pelaajat edustavat. Varsinkin keskushyökkääjien osalta tilanne on heikko. Lukolla ei ole käytännössä ensimmäistäkään suurta pisteentekovastuuta urallaan nauttinutta puhdasta sentteriä.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo on myöntänyt, että keskushyökkääjää haetaan. Lukko-kannattajia muutama vuosi takaperin ihastuttanut Jakub Petružálek on ollut kiinnostuksen kohteena, mutta häntä ei tšekkihyökkääjän omien vakuuttelujen mukaan Raumalla nähdä.

Terästyvä Tappara halajaa ylöspäin

Tampereella sen sijaan menee paremmin. HPK kävi voittomaalikisan kautta hakemassa Hakametsästä lisäpisteen, mutta eilen irtosi voitti HIFK:sta lukemin 2-0.

Maaleja kirvesrinnat ovat mättäneet hiomisen varaa toivovasta ylivoimasta huolimatta kiitettävästi. Kymmenessä viimeisessä ottelussa verkko on heilunut vastustajan päässä 34 kertaa. Samalla aikavälillä omiin on mennyt vain kaksitoista kiekkoa. Isot maalimäärät selittyvät osittain myös suurinumeroisilla voitoilla Bluesista, Ilveksestä ja TPS:stä.

Tappara onkin kymmenen ottelun kuntopuntarissa kolmantena ja noussut kohisten häntäpäästä kuuden joukkoon, vaikka moni oli valmis kauden aikana vaihtamaan Jussi Tapolan penkin päästä johonkin muuhun. 

Käyttäjän mperhe kuva

Arvio ottelusta: Miro Perhe

Lukon osalta sentteriosaston kapeus on iso ongelma. Varsinkin ylivoimapelaamisessa ei ole Gagnonin poissaolon jälkeen juonikkuutta ja arvaamattomuutta juuri ollut. Sen lisäksi on monia pelaajia, jotka pelaavat ottelusta toiseen saamatta mitään aikaan hyökkäyspäässä.

Illan vierailijalla puolestaan onnistujia tahtoo löytyä laajalta rintamalta. Maalintekoon liittyvät hankaluudet ovat historiaa ja oma pää pitää. Vastustajat pääsevät yhä harvemmin parhaista laukaisusektoreista kokeilemaan Juha Metsolan torjuntavirettä.

Raumalaiset kärsivät keskushyökkääjätilanteesta ottelussa niin paljon, että kolme pistettä karkaa Tapparan matkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle