Sarjakärki hamuaa takaisin voittojen tielle

LIIGA / Ennakko
Perjantaina kirjoitetaan uusi luku JYPin ja Ilveksen tämän kauden tarinoihin, kun joukkueet kohtaavat ensi kerran tänä syksynä Jyväskylässä.

Kuntokäyrät

JYP on SM-liigan kärjessä tällä hetkellä 61 pisteen turvin. Eroa toisena olevaan Porin Ässiin on kahdeksan pistettä. Jyväskyläläiset ovat esittäneet koko alkukauden kaukalossa vakuuttavia otteita eikä hurrikaanijunalle näy pysäyttäjää. Kahdeksaan päivään viisi ottelua tahkonneet hurrikaanisoturit nappasivat kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Edellisen kerran jyväskyläläiset joutuivat toteamaan vastustajansa paremmaksi tiistaina Hämeenlinnassa, kun HPK otti sarjakärjen päänahan lukemin 5-4. Nämä olivat harvinaisen suuret voittolukemat, sillä yksikään muu joukkue ei ole onnistunut tällä kaudella tekemään JYPiä vastaan viittä maalia. Vain Jokerit ja HIFK ovat tehtailleet neljä osumaa.

– Yksittäisiä virheitä tuli siihen päivään vähän laajemmalla rintamalla, mitä on tullut tässä alkukaudesta. Virheitä tuli virheentekijälle ja kun paikkaajalle tuki vielä virhe, niin sitten on tuollainen, kommentoi JYP- vahti Pekka Tuokkola tiistaista HPK-tappiota.

Kotijoukkue kohtaa Ilveksen toistamiseen tällä kaudella. Edellinen taisto Hakametsässä lokakuun lopulla päättyi keskisuomalaisten voitonjuhliin. Tuolloin loppulukemat olivat JYPille 2-4. JYP-leirissä odotetaan vastaan tulevan vaarallisen Ilveksen, joka ei päästä vastustajaansa helpolla.

– Äärimmäisen energinen, pyrkii riistämään kiekkoja ja löytyy suorahyökkäysuhkaa. On hyökkäyssuuntaan erittäin vaarallinen joukkue. Karvauspelissä laidat räiskyvät ja pyrkivät taklaamaan. Sitä peliä ovat onnistuneesti tehneet tällä kaudella. Sieltä löytyy kyllä taas haastetta meille huomiselle päivälle, kertoi JYP-valmennuksesta Jyrki Aho.

Sarjassa yhdeksäntenä olevat tupsukorvat ovat viidestä viime ottelustaan voittaneet vain yhden varsinaisella peliajalla, kaksi kertaa on tullut pataan ja kaksi kertaa on menty aina voittomaalikilpailuun asti. Toisen tamperelaiset voittivat ja toisen hävisivät.

– Ilves on haasteellinen porukka. Jakautuu nuoruuteen ja näppäriin Niinimäen Jessen tyyppisiin pelaajiin, jotka ovat taidollisesti ihan huippuja. Nälkäinen ja taitava ryhmä, luonnehti Tuokkola tamperelaisjoukkuetta.

Ratkaisun paikat

JYP tulee varmasti olemaan ärsytetty kotijoukkue, sillä se hävisi hallinnassa olleen pelin tiistaina Hämeenlinnassa. Hurrikaanilauma ei ole montaa kertaa tällä kaudella kaukalosta tappio niskassaan poistunut, joten Risto Dufvan suojatit tulevat varmasti tekemään kaikkensa voiton eteen. Jyväskyläläiset ovat saaneet nyt muutaman päivän levätä, joten Hippoksella tullaan varmasti näkemään täyttä energiaa puhkuva kotijoukkue.

Edellisessä ottelussaan Lukkoa vastaan Ilves johti peliä jo peräti 5-2, mutta raumalaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 5-6. Ilveksen olisi syytä terävöittää puolustuspelaamistaan, mikäli mielivät saada pisteet mukaan Jyväskylästä, koska vastaan asettuu yksi sarjan tulivoimaisemmista joukkueista. JYPin tulee olla omassa päässä tarkkana Ilveksen kanssa, sillä se luo kohtuu hyvällä prosentilla maalipaikkoja.


Aika näyttää, juhliiko hurrikaanimiehistö toistamiseen tällä kaudella Ilveksen kustannuksella?

Kokoonpanot

JYPiltä kokoonpanoon tekevät paluun Kallet Koskinen ja Kaijomaa sekä tällin Pelicans-ottelussa saanut Harri Pesonen. Myös Jonne Virtanen nähdään huomenna hurrikaanimiehistössä. Maalinsuulle luistelee Pekka Tuokkola. Sivussa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Miika Lahti ja Jani Tuppurainen.

Ilvekseltä edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan poissa olivat Arto Tukio, Jaakko Pellinen sekä Toni Rajala.

» Lähetä palautetta toimitukselle