Pieni, paha Ilves haastaa JYPin

LIIGA / Ennakko
Puolivälieräsarja JYPin ja Ilveksen välillä lyödään käyntiin perjantaina. Ilveksellä on takataskussaan maukas voitto "villi kortti" –kierrokselta Hämeenlinnan HPK:sta, kun JYP on vastaavasti lepuuttanut jäseniään jo tovin. Kuinka pitkälle Ilves onnistuu kiusaamaan runkosarjan voittajaa vai onko tamperelaisryhmä pelkkä alkupala matkalla mestaruuteen?

Muuta

JYP ja Ilves ovat kohdanneet pudotuspeleissä aikaisemmin kahdesti, edellisen kerran 14 vuotta sitten. Tuolloin, vuonna 1997, Ilves passitti JyP HT:n kesälomalle otteluvoitoin 3–1. Tätä aiemmin joukkueet kohtasivat välierissä 1989, jolloin ottelusarja kirjattiin vastaavasti JyP HT:lle samoin voittonumeroin. Näitä sarjoja ja vuosia on ajan hammas kuitenkin purrut, eikä kaunaa takavuosien taistoista ole kaivettavissa edes konkareiden takahampaista. Vuosi 2011 tarjoaa kokonaan uudet asetelmat.

Ilves tiputti suuren yleisön yllätykseksi villi kortti -kierroksella vastustajansa HPK:n kevään varsinaisista pudotuspelikamppailuista suoraan kahdessa ottelussa. Hyvällä jalalla polkenut Ilves oli pippurinen ja iski paikoistaan maalit.

Nyt Ilveksen vastustajaksi asettuu kolmannen runkosarjavoiton peräkkäin voittanut JYP. JYP on lepuuttanut koipiaan runkosarjan jälkeen jo toista viikkoa – pelillisesti katsottuna hieman kauemmin.

Runkosarjan neljästä ottelusta JYP voitti kolme (4–2, 3–1 ja 7–1), viimeisimmän Ilves käänsi itselleen numeroin 4–1.

Onnistuuko JYP löytämään pelituntumansa heti ensisekunneilla vai onnistuvatko Tampereen-vierailijat yllättämään mestarisuosikin kotijäällään?

Ennakkojutut

Analyysi: Ilves joutuu hurrikaanimyrskyyn

– Dialogi: Onko Ilveksellä edes teoriaa JYPiä vastaan?

– Haastattelu: Kokemus on valttia

– Kuvakooste: Tyyntä myrskyn edellä

» Lähetä palautetta toimitukselle