Sarjakärki liian kova pala Ilvekselle

LIIGA / Raportti
Launantai-illan mittelössä JYP kävi hakemassa kolme pistettä Tampereelta. Ilveksen asenteessa ei ollut moitittavaa, mutta jyväskyläläiset olivat hieman vahvempia pelin kaikilla osa-alueilla. Ottelusta jäi mieleen lähinnä tuomarikaksikon lopun epämääräiset vihellykset ja viheltämättä jättämiset.

Ottelun loppuhetkiä voi yhdellä sanalla kuvailla sirkukseksi. Ilves provosoitui tuomarikaksikko Tom Laaksosen ja Timo Metsälän tuomioista ja otti viimeiseen muutamaan minuuttiin kolme rangaistusta. Risto Dufva piti lopussa päänsä kylmänä, eikä valittanut Ilveksen kuumenneista otteista.

– Sirkusta on kaikennäköistä. Joku nielee miekkoja ja joku sahaa naisen kahtia. Tänään oli tällainen sirkus.

Ilveksen kotipeleissä tuomaritoiminta on tällä kaudella ollut kauttaaltaan onnistunutta ja pelin langat ovat pysyneet tuomareiden käsissä. Tänään Laaksonen ja Metsälä ottivat lopussa roolia ja sekoittivat rauhallisissa merkeissä sujuneen ottelun. Hässäkkä alkoi Ilveksen saamasta toimihenkilön rangaistuksesta.

– Varmaan oli tuomareilla näkö heikentynyt ja tarjosin siinä silmälaseja. Avunanto tulkittiin väärin, ei ilmeisesti löytynyt tarpeeksi vahvoja laseja, Juha Pajuoja kertasi tapahtumia.

Suurella todennäköisyydellä ottelu ei tähän kuitenkaan ratkennut, sillä JYP ansaitsi voittonsa olemalla pelillisesti kotijoukkuetta edellä. Kurinalaisesti pelanneet jyväskyläläiset olivat vahvoja etenkin molempien maalien edustoilla.

– JYP on hyvä joukkue ja nimenomaan johtoasemassa ihan ylivoimainen tässä sarjassa. Meillä vähän voima loppuu siellä maalin edessä ja JYP oli siellä vahvempi, Pajuoja korosti.

Erikoistilannemaalien ilta

Ilves oli tullut latautuneena otteluun, mutta joutui nopeasti pahaan kurimukseen ottamalla kaksi rangaistusta heti alkuminuuteilla. Fredrik Svenssonin kaksiminuuttinen ei vielä tuottanut maalia JYPille, mutta Ville Korhosen kampitusjäähyn aikana verkko heilui. Eric Perrin syötti upean poikki kentän syötön Juha-Pekka Hytöselle, joka pääsi lataamaan laukauksensa puolityhjään maaliin.

Tasoitusta ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä seuraavat rangaistukset tulivat vierasjoukkueelle. Filip Riskan kampitettua Ilves-maalivahti Sami Aittokallio Ilvekselle avautui yli minuutin mittainen kahden miehen ylivoimamahdollisuus. Edes maailmankuulusta erikoistilannepelaamisesta tunnettu JYP ei kyennyt tätä alivoimaa tappamaan. Joni Myllykoski haparoi Niko Peltolan sutaisun eteensä ja Ville Korhonen jyräsi karat sisään.

Maali-iloittelu jatkui vielä saman ylivoiman aikana, mutta tällä kertaa kolisi omissa. Kiekko karkasi toista otteluaan pelaavalta Svenssonilta siniviivassa ja mies joutui luistelukilpailuun JYPin Antti Pihlströmin kanssa. Voittaja oli tässä kilvassa selvä, Pihlström hyödynsi läpiajonsa ja päästi joukkueensa takaisin johtoasemaan.


Antti Virtanen viimeisteli ottelun loppulukemat.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Erinomaisen ottelun pelanneelle Aittokalliolle sattui Ilveksen maalilla yksi virhe, josta Harri Pesonen kiitti kauden avausmaalillaan. Aittokallio torjui JYPin rannelaukauksen pahasti eteensä ja Pesonen pääsi lyömään reboundin maaliin. Toisaalta Ilveksen pakitkaan eivät onnistuneet siivoamaan maalinedustaa, vaikka olivat tilanteessa paikalla ensimmäisinä.

Tasakentällisin tänään aseettomaksi jäänyt Ilves onnistui maalaamaan ensimmäisen erän lopussa vielä toistamiseen ylivoimalla. Toni Rajala pyrki pelaamaan kiekon kulmasta maalin eteen, mutta se pomppasikin onnekkaasti JYP-puolustajan mailasta Joni Myllykosken selän taakse.

Kurinalainen JYP voittajana maaliin

Hyvään paikkaan tullut kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi, sillä toisen erän alussa JYP rokotti jälleen ylivoimalla. Ilves jäi maalinedustallaan pahasti kakkoseksi ja hetken sutimisen jälkeen Jussi Makkonen syötti kiekon Antti Virtaselle, joka pääsi tinttaamaan sen lähietäisyydeltä maaliin.

Harvassa ovat ne kerrat, kun JYP onnistutaan johtoasemasta yllättämään, eikä se onnistunut Ilvekseltä tänäänkään. Erinomaisesti pelannut JYP-puolustus piti ilvesläiset tiukasti pihdeissään, eikä Myllykosken maalille ollut menemistä.

Ilveksen yritteliäisyydestä huolimatta JYP purjehti lopulta helpohkoon voittoon ja piti Ilveksen pois parhaalta maalintekosektorilta paria henkilökohtaista virhettä lukuun ottamatta. Dufva kertoi joukkueensa valmistautuneen otteluun tarkasti.

– Tämä oli kova haaste meille ja Ilveksen vahva nykyvire oli tiedossa.

Pajuoja harmitteli oman joukkueensa suoritusta, eikä ollut tyytyväinen, että JYP päästettiin heti johtoasemaan.

– Pelikuri petti. Tiedetään, että JYP tulee pelaamaan yksinkertaisesti ja kurinalaisesti.

Hän harmitteli myös tuomarilinjaa SM-liigassa.

– Kiekotonta miestä otetaan rajusti ja se on mielestäni jääkiekon häviö.

JYP pääsee lepäämään, sillä seuraava ottelu on vasta torstaina Jyväskylässä Ässiä vastaan. Ilvekselle tuleva viikko on raskas, sillä siihen kuuluu kolme haastavaa vieraspeliä. Pajuojan mukaan joukkue on nyt todellisessa testissä.

– Tiukkoja ja tärkeitä paikkoja. Pinnoja tarvitsisi tulla, sillä nyt ollaan vähän vedenjakajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle