Jatkuuko maali-ilottelu Tampereella?

LIIGA / Ennakko
Ja tarjotaanko Hakametsässä lauantaina Jesse Niinimäen ja Eric Perrinin johdolla yleisöön menevää, runsasmaalista kiekkoilua. Vai onko joukkueiden taktiikkana edellisiltaa selvästi tarkempi puolustuspelaaminen? Sellainen, jota olemme tottuneet pudotuspeleissä näkemään.

Muuta

Kotijoukkue JYP teki perjantaina sen, mitä siltä odotettiinkin, ja joukkue vei ottelua alusta lähtien. Nopeaan tahtiin tehdyt 2-0-avauslukemat, samoin lopun tyylittely 7-3-lukemiin, näyttivät sen eron, mikä joukkueilla voi pahimmillaan olla. Ilves pääsi tosin peliin mukaan ensimmäisen erän 2-1-kavennuksen ja toisen erän ylivoimatasoituksen myötä sekä pystyi tasapäiseen vastukseen aina toisen erän loppuminuuteille, mutta jyväskyläläisten ajassa 36.36 ja 41.01 tekemät maalit siirsivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon, ja lopulta selvään 7-3-voittoon.


Nähdäänkö Hakametsässä tällaisia Ilves-muodostelmia?

Lauantai-illan ottelu on nuorelle Ilves-joukkueelle selkeä suunnannäyttäjä. Toinen tappio peräkkäisinä iltoina siirtäisi SM-liigan ykkösmestarisuosikki JYPin jo kahden voiton karkumatkalle, mikä voisi osoittautua ylivoimaiseksi kotijoukkueelle kuroa kiinni. Voitollaan Ilves sen sijaan kääntäisi katseet kohti Hipposta ja joukkueiden välistä kolmatta ottelua. Se tosin edellyttäisi tarkempaa maalivahti- ja puolustuspelaamista, samoin pysymistä poissa jäähyaitiosta. Sekä sitä, että maalintekopaikoille pitäisi päästä – JYPin vahvasta puolustuksesta huolimatta. Ratkaisijan roolia voisi asetella vaikkapa Kai Kantolan tai Marko Anttilan harteille.

JYP voi lähteä Hakametsän jäille lauantaina huojentunein mielin. Pitkä pelaamattomuus ei ollut jättänyt lauantaina jälkiä otteisiin, vaan jo reilussa neljässä minuutissa jyväskyläläiset olivat saaneet kiekon kahdesti Ilves-maaliin. Sama tahti jatkuikin sitten ottelun loppuun saakka.

Jyväskyläläisten voiton avaimina lauantaina lienevät sille tutut koko joukkueen puolustuspelaaminen, vahva erikoistilannepelaaminen sekä ratkaisijoiden löytyminen jokaisesta kentällisestä. Perjantaina ratkaisijan rooliin hakeutuivat erityisesti Eric Perrin ja Ossi Louhivaara. Lauantaina nähdään, kuka mahtaa nousta jyväskyläläisistä ratkaisijan rooliin. Vai onnistuuko Ilves pitämään vierasjoukkueen tehottomana. Viimeksi joukkueiden kohdatessa runkosarjassa JYP-valmentaja Risto Dufva joutui toteamaan seuraavaa joukkueensa kärsittyä 4-1-tappion:

– Peli meni ohi meiltä. Tämä oli täysin valmistautumisesta kiinni.

Lauantaina ei pelkoa tästä tarvitse kantaa. JYP tulee varmasti alusta lähtien kovaa, eikä huonosta asenteesta ole näkyvissä pienintä muruakaan. Nähtäväksi jää sen sijaan, mikä on Ilveksen vastaus sen matkattua takaisin Tampereelle kotihalliin.

Aikaisemmat jutut

Ottelu 1: Ei ihan tavallinen pudotuspelivääntö

- Kuvakooste: JYP handlasi ensimmäisen

Analyysi: Ilves joutuu hurrikaanimyrskyyn

- Dialogi: Onko Ilveksellä edes teoriaa JYPiä vastaan?

- Haastattelu: Kokemus on valttia

- Kuvakooste: Tyyntä myrskyn edellä

» Lähetä palautetta toimitukselle