Pysyykö JYPin pää kylmänä?

LIIGA / Ennakko
JYPin ja Ilveksen puolivälieräsarja on tuloksien valossa edennyt odotusten mukaisesti. Monille yllätys on ollut se, miten Ilves on pystynyt kiusaamaan isoa, pahaa JYPiä molemmissa otteluissa.

Muuta

Ensimmäinen puolivälieräottelu JYP-Ilves repesi vasta kolmannessa erässä, eivätkä numerot 7-3 tee oikeutta Ilvekselle. Ilves kiusasi isompaansa lukemista huolimatta ja laittoi ajoittain runkosarjan voittajan koville hallitsemalla kiekollista peliä. Toinen ottelu Tampereella oli taas muistutus siitä, kuinka ottelun jokaisesta sekunnista on pelattava jokainen kymmenys. JYPin Jyrki Välivaara iski voittomaalin vain kolme sekuntia ennen toisen erän loppua, eikä isäntäjoukkue siitä enää toipunut. JYP pelasi tyypillisen vierasottelun, jossa se antoi isäntien tehdä suurimman työn ja iski paikoista terävästi.

JYPin ylivoima oli lauantaina sielutonta, eikä yv-peli lähtenyt toimimaan missään vaiheessa. Maanantaina JYP saanee kokoonpanoonsa takaisin kuumeilleen Sami Vatasen, mikä tuo suurta helpotusta ylivoimakuvioiden rakentamiseen. Ilveksen Kai Kantola ei pelannut lauantaina ja hänen tilallaan oli Tommi Välimaa. Lopulliset kokoonpanot selviävät ottelupäivän aamuna.

Psykologinen peli on ottanut roolin ottelusarjassa. Ilves-valmentaja Juha Pajuoja on ripittänyt muun muassa Miika Lahtea lajin raiskaamisesta ja asettanut ennakkosuosikin paineita jyväskyläläisten niskaan. JYP on Risto Dufvan johdolla vastannut sodankäyntiin olkapäitä kohauttamalla ja hoitanut homman kaukalossa. Kolmannessa osaottelussa mentäneen samoilla linjoilla. Ilves pystyy haastamaan JYPin yksittäisessä ottelussa, ja mikäli toiveita suuresta yllätyksestä halutaan pitää yllä, on maanantaina tamperelaisten iskettävä JYPin selustaan tulisesti. On mielenkiintoista nähdä, lähteekö JYP Ilveksen harrastamaan jälkipeliin mukaan vai pysyykö jyväskyläläisten pää edelleen kylmänä.

Ottelusarjan aiemmat jutut:

Ottelu 2: JYP musersi Ilveksen unelman työvoitosta

Ottelu 1: Ei ihan tavallinen pudotuspelivääntö

– Kuvakooste: JYP handlasi ensimmäisen

Ennakkojutut:

Analyysi: Ilves joutuu hurrikaanimyrskyyn

– Dialogi: Onko Ilveksellä edes teoriaa JYPiä vastaan?

– Haastattelu: Kokemus on valttia

– Kuvakooste: Tyyntä myrskyn edellä

» Lähetä palautetta toimitukselle