JYP osoitti kovuutensa

JYPin ja Ilveksen välisestä kolmannesta puolivälieräottelusta kehkeytyi kiihkeä taistelu, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Isännät nousivat upeasti 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon ja siirtyivät ottelusarjassa jo 3-0-johtoon.

Hurrikaaninuttujen ja tupsukorvien välinen kolmas puolivälieräottelu sai isäntien kannalta sysimustan alun. Takki auki ja 2-0-tappioasemassa otteluun lähtenyt tamperelaisryhmä sai taistoon unelma-alun.

Joukkue laittoi ison vaihteen silmään ja iski viidessä minuutissa kolme kertaa kiekon jyväskyläläismaaliin. Osumista vastasivat Pasi Määttänen kahdesti sekä Mark Lee kerran.

Ajassa 5:01 tapahtui asia, jota ei ole vielä kertaakaan tällä kaudella tapahtunut. JYP vaihtoi torjuntavastuussaan täysin epäonnistuneen Joni Myllykosken virkaveli Pekka Tuokkolaan.

Tästä alkoi JYPin kurssi pikkuhiljaa kääntyä. Turo Asplund aloitti takaa-ajon kaventamalla lukemiksi 1-3 pelikellon pysähdyttyä aikaan 16:07. Syöttäjiksi Asplundin osumaan merkittiin Jonne Virtanen ja Jari Jääskeläinen.

Punamustavalkoiset saivat maalistaan lisäenergiaa ja pelasivat erän lopun lupauksia antavasti.

Hurrikaani syttyi taisteluun

Toisen erän saavutettua puolivälin, iski hurrikaanipuolustaja Kalle Kaijomaa kevään ensimmäisellä pudotuspeliosumallaan joukkonsa jo maalin päähän Ilveksestä. Kaijomaan laukaus oikealta b-pisteeltä upposi ohi tamperelaisten maalia vartioineen Miika Wiikmanin.

Ilveksen kolmen maalin johto siirtyi muistojen joukkoon, kun JYPin nelosketjun raatajat Miika Lahti ja Olli Sipiläinen petasivat ketjun kolmannelle lenkille Filip Riskalle hienon maalintekopaikan. Riska ei erehtynyt ja lukemiksi taululle 3-3.

Päätöserässä kotijoukkue siirtyi ensi kertaa johtoon hieman ennen erän puolta väliä, kun Hippoksen yleisön suurta suosiota nauttiva Jonne Virtanen pamautti pikkumustan komeasti ohi Miika Wiikmanin.

Tämä Virtasen uran ensimmäinen pudotuspelimaali jäi myös ottelun voitto-osumaksi ja näin JYP kuittasi itselleen kolmannen perättäisen voittonsa Ilveksestä.

Taiston tauottua puheita herätti Jari Jääskeläisen Teemu Kesään kohdistunut taklaus, joka otteluvalvojan mukaan siirtyy jatkotutkintaan kyynärpäätaklauksena.

JYPin vaihdettua Pekka Tuokkolan maaliin alkoi joukkueen takaa-ajo.

”Näyttö mihin me pystytään”

0-3-tappioasemassa maalinsuulle vaihdetun Pekka Tuokkolan ilta ei olisi voinut enää paremmin sujua. Nollapeli ja 4-3-voitto Ilveksestä lämmittivät hurrikaanivahdin mieltä.

– Vähän huono alku siihen ja nopeasti 3-0 taululla. Meilläkin oli siinä muutama maalipaikka, joten tilanne olisi voinut olla yhtä hyvin 1-1. Vaikeuksien kautta voittoon, hieno suoritus ja näyttö joukkueelta mihin me pystytään.

Tolppien väliin astuminen ei tuonut lisäpaineita ”Pekille”, sillä mies luisteli jäälle tilanteessa jossa ei juurikaan ollut hävittävää.

– Tyhjää hakkasi päässä. Aika rento olo oli mennä jäälle, koska ei ollut sitä pelkoa, että möhlin pelin. Kun tilanne on 0-3, on jokainen torjunta kotiin päin. Lähdin vain suorittamaan peliä laukaus kerrallaan.

Ilves-luotsi Juha Pajuoja oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa otteisiin. Teemu Kesään kohdistunut taklaus luonnollisesti nostatti tamperelaisleirissä tunteet pintaan.

– Hieno alku pelille. Saatiin ehkä aika helppojakin maaleja, joita ei ole aikaisemmin tässä sarjassa saatu. Kaikki näytti hyvältä ja sitten tuli aika kova taklaus. Kaveri on vieläkin pää aivan sekaisin.

– Nuoret pelaajat joutuivat vähän kovaan paikkaan. Tiedettiin kyllä, että JYP tulee kuin pyörremyrsky. Toisessa erässä meillä oli hyviä paikkoja, mutta ei onnistuttu niissä.

Myös JYP-käskijä Risto Dufva iloitsi suojattiensa esityksestä ja antoi kiitosta duunariosaston pelaajille.

– Meille aika hankala alku. Kolme ensimmäistä laukausta ja kolme maalia. Pitää kyllä nostaa hattua joukkueen päättäväiselle esiintymiselle. Meidän työosasto oli tänään vahva. Hehän voiton meille ratkaisivat. Asplundit, Riskat ja Jonne Virtaset olivat loistavia.