Kiekko-Vantaa tyrmäsi Sportin

Vantaalaiset juhlivat reilua voittoa.
Kiekko-Vantaa käytti hyväkseen Sportin huolimattoman pelaamisen puolustuspäässä. Vastaavasti Aaro Peltonen kantoi vantaalaiset yli Sportin kavennusyritysten.

Kiekko-Vantaa pyyhkäisi Sportin ohi sarjataulukossa nappaamalla vaasalaisista 8-2 (3-1, 4-0, 1-1) –murskavoiton. Vantaalaiset antoivat vierailleen shokkihoitoa heti avauserässä tekemällä kaksi alivoimamaalia.

- Kun Vantaa sai alivoimalla kaksi maalia, niin nuoret pojat saivat sellaisen vauhdin päälle, ettei niitä pysäyttänyt enää mikään, tuumi Sportin valmentaja Pasi Räsänen.

Alkutahdit maalikarkeloille löi Jere Karjalainen. Mies sai Saku Salmelalta oivallisen syötön hyökkäyssiniselle, ja laittoi Kiekko-Vantaan johtoon jo viidennen peliminuutin jälkeen.

Sport joutui vielä rikkomaan saman ylivoiman aikana vantaalaisten karattua jälleen läpiajoon. Henrik Koivisto viimeisteli kiekon Sport-vahti Tuomas Saarelan taakse rangaistuslaukauksesta.

Artem Iossafov ja Lassi Kokkala iskivät vielä maalit mieheen ennen erätaukosummeria.

Sport teki läpi ottelun useita kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä, joiden seurauksena Kiekko-Vantaalle sateli tilanteita.

- Tämä oli oppitunti nopeasta ja raikkaasta jääkiekosta. Ei oltu itse valmiita vastaamaan siihen. Meidän pelaaminen on vielä rikkonaista, myönsi Räsänen.

Sport aloitti toisen erän lupaavasti päästen pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta Aaro Peltonen piti joukkueensa kiinni voitossa.

- Tänään Aaro maalissa piti meidän johtoaseman turvallisena ja sitä kautta saatiin lisää rentoutta. Pojat pelasi hyvän pelin. Myös alivoima saatiin toimimaan hyvin, kertoi puolestaan Kiekko-Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta.

Kiekko-Vantaa tehtaili toisessa erässä peräti neljä osumaa Sportin maalille vaihdetun Jean Aurenin selän taakse. Maalinteossa kunnostautuivat Aleksi Rekonen ja Aleksi Mustonen sekä toistamiseen Iossafov ja Karjalainen. Koivisto sen sijaan teki illan toisen osumansa päätöserässä.

Jarkko Hattunen vastasi Sportin 8-2-kavennuksesta.

Päätöserässä nähtiin myös ikävä tilanne, jossa Marko Rairama loukkasi itsensä.