Kumpi kohti sarjakärkeä?

MESTIS / Ennakko
Luvassa lentokeliä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mestiksen kärkeen himoitsevat sarjakakkonen TUTO ja -kolmonen LeKi kohtaavat keskiviikkona Turussa. Kumman menestyskaari saa kolauksen?

Keskiviikkona Turussa kohtaavat TUTO ja LeKi ovat toisilleen vanhoja tuttuja. Joukkueet kohtaavat saman välilohkon puitteissa useasti kauden aikana, ja seurojen historiaan kuuluu muunmuassa muutama napakka playoff-taisto vastakkain.

TUTO on ollut läpi alkukauden vakuuttavassa lennossa. Se on voittanut neljästä ottelustaan kolme, häviten vain Peliitoille. Senkin ottelun vasta jatkoajan jälkeen.

Viimeksi perjantaina TUTO haki maukkaat vieraspisteet HCK:n vieraana. Ottelun sankariksi nousi TUTO-maalillaan keravalaisia pilkannut maalivahti Kimmo Meriläinen.

LeKi puolestaan vietti viime viikolla makeaa aikaa. Kisa kaatoi Mestiksen kiistattomista kärkijengeistä kotonaan Sportin ja vieraissa KooKoon.

Sport-voitossa Kisan tähdet jäivät pienemmälle roolille, ja LeKin duunariosasto nousi arvoonsa Markus Korkiakosken tehtyä kypärätempun.

On kuitenkin sanomattakin selvää, että isoihin voittoihin sinimustat kaipaavat isojen tähtiensä panosta. Liigajäillä menestystä niittäneet Niclas Lucenius, Sami Venäläinen, Jussi Halme ja Jussi Makkonen tekevät Kisan keihäänkärjestä pelottavan tehokkaan.

Tämä näkyi perjantaina Kouvolassa. Kisa nousi varmalta näyttäneen tappion uhatessa ensin tasoihin, ja aivan loppusekunneilla Eero Savilahden osumalla voittoon pahassa vieraskaukalossa.

Seuraa Heitä

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Maalipyssy vanhenee tyylillä. Saanut pelata alkukauden Tuukka Pulliaisen vierellä, joten tehoja odotetaan tasaisesti.

Lassi Mattila #33 |

Keskushyökkääjä

Seitsemättä LeKi-kauttaan tahkoava Lempäälän oma poika. Tottunut isoon kiekolliseen rooliin ja pistevastuuseen. Sopeutunut hyvin rooliinsa isojen nimien takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle