Luomalalla vahvistunut Sport vieraaksi Vantaalle

MESTIS / Ennakko
Pystyykö tulokaspelaaja Michal Kristof syöttelemään K-Vantaan nurin?
Kuva © Samppa Toivonen
Odotuksiin nähden heikosti kauden avannut Vaasan Sport lähtee hakemaan täyttä pistepottia Vantaalta. Pystyykö vaasalaisjoukkue tuoreen vahvistuksensa Marko Luomalan johdolla murtamaan K-Vantaan kivikovan puolustuksen?

K-Vantaan kausi on lähtenyt melko hyvin käyntiin, kun Sportin kone on taas ajoittain yskinyt pahasti. Viime ottelussa Jukurit jatkoajalla kaatanut vantaalaisporukka on päästänyt koko Mestiksessä toiseksi vähiten maaleja. Pisteitä K-Vantaa on kerännyt viisi ja se riittää seitsemänteen sijaan.

Sport on runkosarjassa askeleen edempänä, sillä kuusi kerättyä pistettä oikeuttaa sijaan kuusi. Vaikka Sport on sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja, niin ajoittain joukkueella on ollut suuria ongelmia. Puolustus- ja maalivahtipeli eivät ole toimineet, sillä vaasalaiset ovat päästäneet yhdessä HCK:n kanssa eniten maaleja koko Mestiksessä.

Ykkösmaalivahti Joonas Kuusela ei ole löytänyt peliinsä vielä punaista lankaa, mutta hyökkäyksen onnistuminen kompensoi tilannetta. Sport on tehnyt koko sarjassa eniten maaleja. K-Vantaan ykkösmaalivahti Aaro Peltonen on taas onnistunut alkukaudella hyvin.

K-Vantaan pitää pystyttävä pitämään pistepörssin kärkisijoilla roikkuvat Lassi Kokkala ja Michal Kristof kurissa, mikäli kotijoukkue haluaa taistella voitosta. Viime pelissä herännyt Samuli Kivimäki on todella vaarallinen ylivoimalla, joten erikoistilannepelaaminen tulee entistä enemmän esiin.

Vantaalaisten riveissä yksilöt eivät ole pääosassa, vaan joukkuepeli. Taisteleva joukkue pystyy onnistuneella pelitaktiikalla tosissaan haastamaan vierailijat. Henrik Koiviston kaltaisten pelaajien pitää nyt nousta johtajuudellansa esiin. 

Vantaalaisten ylivoimaan tuli kuitenkin paha takaisku, sillä nuori Esa Lindell kutsuttiin Jokerien avuksi Liigaan. Sportin kokoonpanossa saatetaan nähdään uusi pelajaa, sillä kokenut liigajyrä Marko Luomala teki alkuviikolla sopimuksen kotkapaitojen kanssa. Luomala ottaa kolmoskentästä Robert Nyholmin paikan, joka siirtyy nelosketjuun Markus Nässlinin paikalle.

Seuraa Heitä

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Tulokaspelaaja, joka keikkuu pistepörssin kärkisjoilla. Huikeita oivalluksia ylivoimalla ja pehmeitä käsiä.

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Kristofin kanssa samaa ikäluokkaa oleva Rekonen väläytteli jo viime kaudella osaamistaan. Pystyykö Rekonen ottamaan urallaan seuraavan harppauksen tällä kaudella vai jatkuuko sama rata kuin viime vuonna? Joka tapauksessa Rekonen on seuraamisen arvoinen nuorukainen.

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Konkarihyökkääjä hankittiin vastikään Vaasaan. Millainen on maalipyssyn panos kotkapaidoille?

» Lähetä palautetta toimitukselle