Huhtala upotti Peliitat

KooKoo saalisti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Kouvolan KooKoo nitisti naapurikaupungin Peliitat tyylipuhtain 0-3-numeroin (0-1, 0-1, 0-1) Heinolassa. Maalipaikat ottelussa olivat kortilla, mutta illan arkkitehti Huhtala onnistui käyttämään omansa tehokkaasti iskemällä kolme maalia.

Kauden ensimmäinen "Kymijoen derby" päättyi valko-oranssinuttuisen KooKoon juhliin niin kentällä kuin katsomossakin. Joen varren joukkueiden keskinäistä kahinaa oli saapunut seuraamaan yli seitsemänsataa silmäparia. KooKoon fanit ottivat jälleen kerran Heinolan betonihallin komentoonsa pitämällä mekkalaa yllä kolmen erän ajan. Viimeistelyn osalta KooKoo oli lähes yhtä suvereeni. Tasaisen ottelu kääntyi paremmin maalipaikkansa hyödyntäneelle vierasjoukkueelle.

Peliitat aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta avausmaalin iski KooKoon Santtu Huhtala ensimmäisen erän puolivälin hujakoilla. Peliittojen maalilla torjunut Antti Rautiola pudotti torjumansa kiekon eteensä, johon ensimmäisinä ehtivät kärkkäänä vaanineet oranssimustat.

300:tta Mestis-peliään pelanneen Henri Mannisen juhlat saivat ikävän käänteen, kun juhlakalu sai keskialueella kiekon kasvoihinsa. Verta valui kuin härän kurkusta, ja Manninen luisteli parsittavaksi pukukoppiin.

Ottelun kulminaatiopisteeksi voidaan näin jälkikäteen laskea KooKoo-vahti Kristian Järvisen unelmatorjunta avauserän loppupuoliskolla. Kristian Kangas pääsi ampumaan vapaasti maalin edestä suoraan syötöstä, mutta kissamaisen sivuttaisliikkeen tehnyt Järvinen pääsi väliin.

Rytinää ja ryskettä

Toinen erä oli eittämättä ottelun värikkäin. Avauserässä kovia kokenut juhlakalu Manninenkin oli tauolla saatu korjattua pelikuntoon. Miehen kovia kokenut naama näytti vekkeineen hurjalta kuin Batman-elokuvan Jokerin irvistys. Huhtala lisäsi vieraiden johtoa jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun nuorukainen pääsi tykittämään kiekon b-pisteiden kaarien välistä ylänurkkaan. Rautiola ei mahtanut vastaantulostaan huolimatta maalille mitään.

Tuomaristo ei puuttunut jo ensimmäisessä erässä nähtyyn fyysiseen peliin, joten laitojen ryske jatkui toisessa erässä entistä kovempana. Ensimmäisen kerran raitapaidat joutuivat jäähdyttelemään pelimiehiä, kun KooKoon Marlo Koponen ja Peliittojen Kangas painivat kulmassa aikansa.

Katsomoon paini näytti varsin yksipuoliselta Koposen sidonnalta, mutta tuomarit passittivat molemmat herrat rangaistujen penkille Kankaan pään pyörittelyistä huolimatta. Heti jäähyltä päästyään Koponen aloitti jahtinsa Kangasta kohtaan, ja taas tarvittiin viirupaitoja väliin. Tällä kertaa tilanteesta selvittiin rangaistuksitta, vaikka Koponen eleistä päätellen olisi ollut valmis käsirysyyn vaikka saman tien.

Kangas viiletti vaihtoon, mutta Koponen jäi vielä jäälle. Peliittojen Jesse Häkkinen kävikin antamassa pian rajun laitatöötin Koposelle. Peli näytti kovenevan entisestään ja lopulta illan ensimmäinen ylivoima näki päivänvalon, kun KooKoon Niklas Siren paimennettiin istuvien penkille.

Peliittojen ylivoimapeli liikkui hyvin, mutta tolppaa hiponutta laukausta parempaan heinolalaiset eivät pystyneet. Peliitat pääsi yrittämään ylivoimaa toisessa erässä vielä kertaalleen, mutta edelleen laihoin tuloksin.

KooKoo sitä vastoin onnistui käyttämään heti ensimmäisen ylivoimatilaisuutensa hyväkseen kolmannessa erässä, kun Huhtala vei illan kolmannellaan joukkueensa 0-3-johtoon. Kolmen maalin johdossa vierasjoukkueella ei ollut mitään hätää. Peliitat tuli päätöserään totuttuun tyylinsä aivan eri sykkeellä kuin kahdessa ensimmäisessä, mutta kolmas maali lamaannutti Peliittojen pelin lopullisesti.

Peliitoille avautui vielä makeita kavennustilaisuuksia, mutta Järvinen hoiti tilanteet maalillaan todella varmoin ottein.

Juujärvi tyytyväinen joukkueensa otteisiin

KooKoo-luotsi Juha Juujärvi oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tyytyväinen suojattiensa edesottamuksiin.

- Kyllä tyytyväisiä ollaan vierasvoittoon ja arvokkaisiin kolmeen pisteeseen. Tiedettiin kotijoukkueen vahva alkurynnistys ja muutenkin aggressiivinen pelaaminen. Alussa olimme pikkaisen hitaita, eikä ollut nöyryyttä tarpeeksi pelata kiekkoa ulos omista ja meinattiin jäädä siihen puristukseen, muotoili KooKoo-käskyttäjä.

- Hiljalleen peli parani ja saatiin kiekkoa liikkeelle. Kiekollinen peli oli tänään se, joka antoi meille eväät hyvään puolustamiseen. Pystyttiin liikuttamaan kiekkoa pois paineen alta ja saamaan hyviä suoria hyökkäyksiä.

- Maalivahti meillä pelasi tänään hyvin! Huhtala teki tänään kolme maalia, mutta laittaisin onnistumisen nyt kuitenkin koko joukkueen piikkiin, sanaili Juujärvi.

Runsaslukuinen oranssimustien kannattajajoukko sai myös ansaitut kiitoksensa valmentajalta.

- Meidän faniryhmälle iso kiitos tänään. Näki, että pelillä on merkitystä, Juujärvi kiitteli.

Kotijoukkueen nahkapiiskaa heiluttanut Petri Karjalainen tunnusti vastustajan olleen tänään parempi. Omien paikkojen tuhraaminen jäi kuitenkin harmittamaan.

- Parempi joukkue voitti. Tämä on maalintekopeli: vastustaja teki kovalla prosentilla omista, ja oli meilläkin hyviä paikkoja, jopa muutama avopaikkakin, mutta ei saatu tulosta taululle.

- Ajatukset kohti perjantaita. Meidän on pystyttävä hyödyntämään nuo omat hetkemme ja paikkamme, painotti Karjalainen jo perjantain vieraspeliä silmällä pitäen.

Molemmat joukkueet taistelevat sarjapisteistä perjantaina. Peliitat yrittää nyhtää pisteitä Keravalla HC Keski-Uusimaalta. KooKoon saa puolestaan vieraakseen tulikuuman K-Vantaan.