Heiluvatko verkot Heinolassa?

MESTIS / Ennakko
Vuotaako vai eikö vuoda?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolan KooKoo matkaa Heinolaan keskiviikkoiltana, kun "Kymijoen derbyssä" vastaan asettuu Peliitat. Alkukauden perusteella Heinolan betonipyhätössä voidaan odottaa maalikarkeloita.

Kotijoukkue Peliitat on aloittanut kautensa kotipelien osalta vakuuttavasti. Heinolalaiset ovat kyenneet kaatamaan betonipyhätössään Mestiksen kärkikastiin ennakoidut TUTOn ja HC Keski-Uusimaan. KooKoo on puolestaan hävinnyt molemmat vierasottelunsa ja kärsii kahden ottelun tappioputkesta. KooKoo lähtee kaikesta huolimatta otteluun ennakkosuosikkina, mutta paljonko kotietu painaa vaakakupissa?

Ottelussa huomio kiinnittyy joukkueiden puolustustyöskentelyyn ja maalivahteihin. Heinolalaisten Antti Rautiola ja Pelicans-laina Janne Juvonen eivät ole saaneet maalillaan edes silmiään kiinni ja kassareiden torjuntaprosentit näyttävätkin karuja lukuja: Rautiolalla torjuntaprosentti pyörii 87 %:n hujakoilla, ja Juvosella jopa 85 %:n pahemmalla puolella.

KooKoon ykkösmaalivahti Mikko Rämö on päästänyt melkein joka kymmenennen laukauksen selkänsä taakse, eikä Kristian Järvisen torjuntatilastoissa ei ole myöskään kehumista. Tähän on vaikuttanut suurelta osin oranssimustien karmea tötöily ja lepsuilu puolustuksessa, minkä takia KooKoo kokikin karmean tappion viime perjantaina LeKiä vastaan, kun lempääläiset tulivat viimeisellä minuutilla maalin takamatkalta rinnalle ja ohi.

 - Pyrimme edelleen tiivistämään omaa pelaamista. Viisikkopuolustamisessa "yksi yhtä vastaan"-puolustamisen taso on heilahdellut liikaa, KooKoo-käskyttäjä Juha Juujärvi kertoo joukkueen verkkosivuilla.

 - Olemme jo ajoittain hyökänneet todella hyvin ja tehokkaasti, mutta ylihyökkäämiseen ei ole varaa.

Myös historian perusteella voi joukkueiden välisestä mittelöstä povata varsin runsasmaalista, sillä viime kauden neljässä keskinäisessä kohtaamisessa paukutettiin maaleja lähemmäs kahdeksan kappaletta ottelua kohden.

Joukkueiden kokoonpanoihin ei ole tullut viikon aikana merkittäviä lisäyksiä, mutta tarkemmat kokoonpanot selviävät vasta illalla.

Seuraa Heitä

Jani Keinänen #8 |

Keskushyökkääjä

37-vuotias kokenut kehäkettu jaksaa painaa edelleen päästä päähän. Iskenyt 1+1-tehot alkukaudesta, mutta tehoja on odotettavissa illan ottelussa.

Jari Kauppila #30 |

Keskushyökkääjä

Toinen fossiili-hyökkääjä on virkaveljensä tavoin nakuttanut 1+1-tehot. Tuntee Keinäsen metkut kuin omat taskunsa Pelicans-ajoilta. Kumpi konkareista on ottelun jälkeen pistepörssissä toista edellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle