Katkaiseeko Hokki pitkän putkensa?

MESTIS / Ennakko
Teemu Seppäseltä odotetaan urotekoja illan ottelussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kalevankankaan keskiviikkoillassa isäntäjoukkue Jukurit saa vieraita nälkämaalta, kun Hokki saapuu Mikkeliin. Puolustuspään ongelmien kanssa painiva kajaanilaisryhmä lähtee metsästämään ottelusta itselleen Jukureiden vieraana harvinaista täyttä pistepottia, mutta vahvana kotijoukkueena tunnettu mikkeliläisryhmä ei varmasti tee sitä helpoksi.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti: kotijoukkue Jukurit on ottanut kahta vaille täydet pisteet ja johtaa sarjaa. Kauden tähän mennessä ainoan pistemenetyksensä joukkue koki viime kierroksella, kun K-Vantaa nappasi 2-1-voiton voittolaukauskisassa.

Hokki on myös voittanut kauden neljästä ottelustaan tähän mennessä kolme ja on siten sarjassa sijalla neljä. Edelliskierroksella kajaanilaisjoukkue kuitenkin venyi komeaan 3-6-vierasvoittoon JYP-Akatemian vieraana, jossa se oli avauserän jälkeen jo tappiolla lukemin 3-1. Hokin kannalta ikävä tieto on kuitenkin se, että kajaanilaisten edellinen kolmen pisteen voitto Kalevankankaalta on yli kolmen ja puolen vuoden takaa.

Vaikka Jukureiden meno on ollut alkukaudesta vahvaa, niin kajaanilaisryhmää ei sovi aliarvioida, kuten Jyväskylän ottelu osoitti. Hokin päävalmentaja Petri Mattilalla on myös huomisillalle selkeä suunnittelma, jolla kajaanilaiset lähtevät täyttä pistepottia metsästämään:

- Jukurit on aloittanut sarjan vahvasti, mutta meidän ei pidä lähteä sinne kumartelemaan. Meidän pitää olla rohkeita ja röyhkeitä sekä kyetä pääsemään kovan paineen alta pois. Otetaan edellisestä Jyväskylän reissusta toisen ja kolmannen erän hyvät asiat mukaan Mikkeliin, Hokki-luotsi kertoo kajaanilaisten verkkosivuilla.

Myös Jukureiden leirissä Hokin vaarallisuus ja sen vahvuudet on tiedostettu:

- Luisteluvahva porukka, joka pelaa todellista taistelulätkää. Siihen on vastattava taistelulla, jotta pääsemme näyttämään todellisen taitomme, ennakoi Jukureiden valmennusryhmässä leikkausoperaatiosta toipuvaa apuvalmentaja Timo Turusta tuuraava Tuomo Jormakka Jukureiden verkkosivuilla.

- Oli kärppäjunnuja tai ei, niin päävalmentaja Mattilan porukka pelaa luovaa kiekkoa ja on siksi erittäin vaarallinen, muistuttaa Jormakka.

Vahva hyökkäys vai tiukka puolustus?

Jukureiden alkukauden vahvojen otteiden pohjana on ollut tiukka puolustuspelaaminen, sillä mikkeliläisjoukkueen verkkoon on tehty neljässä ensimmäisessä ottelussa vain neljä maalia. Isäntien maalinteko on vastaavasti ollut hieman tahmeaa, eikä tilanne varmasti huomenna helpotu. Hokin maalille luistelee Mestiksen kärkivahteihin lukeutuva Teemu Seppänen, jonka alkukausi tosin ei ole tilastojen valossa sujunut odotuksien mukaan.

Kajaanilaisten verkko on pölissyt tähän mennessä 13 kertaa eli keskimäärin noin kolme kertaa ottelussaan, joka on tarkasti puolustavaa kotijoukkuetta vastaan aivan liikaa. Hokin onneksi kuitenkin JYP-Akatemiaa vastaan joukkueen hyökkääjistö sai laajalta rintamalta onnistumisia, joten sen puolesta kajaanilaisilla on aseet haastaa isännät todelliseen taistoon, jos vain oma pää saadaan tilkittyä Seppäsen johdolla.

Joukkueiden kokoonpanot eivät ole kokeneet muutoksia edelliseen otteluun nähden. Vantaalla Markus Nordlundin polvitaklauksen kohteeksi joutunut Joonas Kalliola on myös pelikuntoinen ja jatkaa totutusti Jukureiden nelosketjun keskellä. Maalia ottelussa vartioi tällä kaudella 3 ottelua neljästä pelannut Petteri Similä.

Kajaanilaiset sopivat kuluvalla viikolla yhteistyösopimuksen itävaltalaisjoukkue Graz 99ersin kanssa ja yhteistyön mukana kajaanilaisjoukkueeseen liittyi puolustaja Clemens Unterweger, mutta tähän otteluun mies ei mukaan vielä ehdi.

Seuraa Heitä

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Hokin sisäisen pistepörssin kärjessä tehoin 3+2 olevan kuopiolaisjuniori on kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa. Jukureita vastaan häneltä myös odotetaan tehoja, jos Hokki mielii pisteille päästä.

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

Myöskin Kuopiosta kiekko-oppinsa saanut, kovalla työmoraalilla varustettu Laakkonen on ollut alkukauden pirteimpiä jukuripelaajia. Vahvan luistelunsa ansiosta aiheuttaa vastustajille jäähyjä ja on osoittanut pystyvänsä myös maalintekoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle