LeKi jyräsi sarjakärkeen

TUTOn keskiviikkoinen esitys oli täynnä kömmähdyksiä.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Turun keskiviikkoillassa kohtasivat sarjakakkonen ja -kolmonen TUTO ja LeKi. Vierasjoukkue poistui kärkikamppailusta sarjakärkenä, sillä TUTO taipui Kupittaalla lukemin 1-4.

Illan otteluun lähti kaksi voitonnälkäistä joukkuetta, mutta läpi pelin vierasjoukkue osoitti olevansa se nälkäisempi. Molemmilla joukkueilla oli voitto alla viimeisimmältä kierrokselta, mutta tämä näkyi vain LeKistä. TUTOn peli puolestaan oli nihkeän oloista, eikä kolmanneksi tipahtanut kotijoukkue näyttäytynyt kovin vaarallisena vastuksena.

LeKi siirtyikin ottelussa 0-1-johtoon vain 57 sekunnin jälkeen, kun Toni Kallella siirsi kiekon helpohkon näköisesti TUTOn verkkoon.

Pikamaalista heränneenä TUTO lähti vastahyökkäykseen, mutta ei kovista yrityksistä huolimatta onnistunut ensimmäisessä erässä vierasjoukkueen tavoin. Vaikka LeKin syöttely ja mailankäsittely oli vain hivenen kotijoukkuetta taidokkaampaa, oli TUTOlla silti vaikeuksia saada yhtäkään kunnollista hyökkäystä aikaiseksi paineesta puhumattakaan.

Kunniaa ensimmäisestä maalista yrittivät muun muassa Mikael Salmivirta ja Markus Mäkinen, mutta laukaukset osuivat suoraan LeKin maalilla torjuneen Jarno Laitisen syliin.

Maalien sijaan TUTO jäähyili erän lopussa. Turkulaisilla oli onnea matkassa, sillä alivoimapelaaminen oli melkoista taistelua siinä missä LeKin ylivoimapyöritys näytti toimivan ja olisi voinut johtaa 0-2-maaliin. Lukemat kuitenkin pysyivät samoina.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad näki kuitenkin parannettavaa joukkueensa toimivalta näyttäneessä ylivoimassa.

- Ylivoima oli hankalaa, mutta alivoima oli ihan kelvollista. Tänään meidän taitavimmat kaverit ratkaisivat, Glad kommentoi.

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin edeltäjänsäkin. LeKi pyöritti TUTOa mennen tullen eikä isäntien peli tuntunut parantuneen yhtään. Erän edetessä turkulaiset kuitenkin heräsivät ja astetta pirteämpi TUTO sai muutamaankin otteeseen kotiyleisön haukkomaan henkeään. Kiekko pyöri Laitisen jaloissa ja laukauset olivat kovia, mutta silti kiekko ei löytänyt osoitetta maaliin.

LeKillä puolestaan kiekko luisti. Raju paine TUTOn päädyssä päättyi lopulta 0-2-maaliin, kun ensimmäisen maalin toinen syöttäjä Sami Venäläinen sai maalintekijän tittelin. Syöttäjinä toimi ensimmäisessäkin maalissa apuna häärineet Niclas Lucenius ja Toni Kallela.

Lähimpänä kotijoukkueen kavennusmaalia kävi Ryan Ruikka, joka pääsi taituroimaan kiekon kanssa LeKi-maalin lähistöllä. Maaliyritys ei kuitenkaan sellaisenaan kelvannut ja tilannetta selvitettiin minuuttitolkulla tuomarin katsellessa tilannetta nauhalta uudelleen ja uudelleen. Lopulta pitkällisen mietinnän jälkeen maalia ei hyväsytty.

- Tässä lajissa on se hienous, että täytyy vain saada se häkki heilumaan. Se, kumpi heiluttaa sitä, se yleensä voittaa, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen totesi vaatimattomasti pelin päätyttyä.

TUTOn nousu ei päätä huimannut

Viimeiseen erään TUTO lähti ylivoimalla LeKin Toni Niemen istuessa toisen erän lopussa ottamaansa jäähyä. Ylivoima avasi turkulaisten maalihanat, kun ensimmäisen minuutin aikana Anrei Hakulinen viimeisteli Aki Keinäsen ja Rauman Lukosta loppuviikoksi lainalle tulleen Eetu Kosken syötöistä 1-2-maalin.

- Kiitos LeKin, saimme kyllä hyvää informaatiota meidän jätkistä ja siitä, miten he pystyvät suoriutumaan mistäkin tehtävästä, Lehkonen kommentoi omiaan sekä vastustajaa.

TUTOn nousu jäi kuitenkin tähän yhteen maaliin. Vaikka kolmannen erän aikana turkulaisten ilme piristyi entisestään ja vanhat otteet tekivät paluutaan, ei se riittänyt taistelussa LeKiä vastaan. Lempääläiset sitä vastoin takoivat vielä kaksi maalia lisää.

Ensin 1-3-maalin viimeisteli Aki Juusela. Syöttäjänä maaliin toimi jälleen Lucenius, joka kalasti itselleen illan ottellusta hienot kolme syöttöpistettä. Viimeisen 1-4-maalinsa LeKi liu'utti tyhjään häkkiin TUTOn yrittäessä kavennusta erän lopulla kuudella kenttäpelaajalla.

LeKi-luotsi Glad suhtautui tuntuvaan vierasvoittoon kuitenkin nöyrästi.

- Numerot eivät tee totuutta. Meiltä tämä oli aika nihkeä peli. Tämä oli kiekollista peliä, mutta silti tehotonta.

TUTO aloittaa vieraspeliviikonloppunsa perjantaina Kajaanista. LeKi isännöi perjantaina kärkikamppailussa Jukureita.