Paluu lähtöruutuun

MESTIS / Ennakko
Hokin ja KooKoon ottelusarja on edennyt ensimmäisten pelien ajan käsikirjoituksen mukaisesti. Kolmas ottelu Kajaanissa tarjoaa kuitenkin ensimmäisen ratkaisumahdollisuuden, sillä ottelupallo siirtyy perjantain matsin voittajalle.
ennakko

Jatkoajan muhkea ennakkopaketti ottelusarjaan.
[lue lisää]

Kahdesta aiemmasta ottelusta voi tehdä muutaman johtopäätelmän. Täyteen 60 minuutin kontrolliin ei ole pystynyt vielä kumpikaan joukkueista. KooKoon vaikeudet ovat löytyneet otteluiden alkuhetkiltä. Kajaanissa joukkue joutui rikkomaan, eivätkä oranssipaidat meinanneet avauserässä pysyä vastustajan vauhdissa Kouvolassakaan.

Hokki ei ole puolestaan pystynyt pitämään kummassakaan pelissä parasta hönkää yllä. Kotiottelussaan se sai sinetöityä voiton vasta tyhjään maaliin, vaikka mahdollisuuksia riitti aiemminkin. Kouvolassa se ei puolestaan onnistunut käynnistämään kunnon kiriä kolmannessa erässä, vaikka saikin jauhaa hyvän tovin miesylivoimalla.

Toinen huomiota herättävä seikka on erikoistilannepelaaminen – lähinnä heikko ylivoima. KooKoo on saanut jauhaa kahdessa ottelussa lähes puoli tuntia pakkopeliä, ilman yhtäkään onnistumista. Hokin aggressiivinen alivoimapeli sekoitti ainakin viime pelissä kouvolalaisten taitureiden kuviot pahemman kerran.

Kajaanilaiset tekivät sentään kaksi ylivoimamaalia kotiottelussaan ja pyörittivät peliä mukavasti Kouvolassakin, mutta kylmähermoisuus puuttui maalipaikoissa. Myös Hokki on saanut pelata lähes puoli tuntia ylivoimaa.

Ottelusarjan yhtenä erikoisuutena on vaihtuvat tuomarit. Sarjan aloitti Tommi Laitinen ja seuraavaksi vuorossa oli Ville Vuohtoniemi. Perjantaina oikeutta jakaa oululainen Jaakko Männikkö. Kahdessa aiemmassa ottelussa pilli on soinut herkästi, mutta melko vaihtelevalla linjalla. Tuomarin vaihtuminen tuskin ainakaan helpottaa pelaajia linjan omaksumisessa, eli jäähyjä lienee luvassa tälläkin kertaa ottelun alussa.

Maalivahtien juhlaa

Avauspelissä loukkaantunut Atte Valli ei pelannut keskiviikkona Kouvolassa. Vallin mahdollinen puuttuminen ei kuitenkaan vaikuta suuremmin Hokin pelaamiseen, sillä kokoonpanoon löytyy ilman häntäkin kolme kelvollista pakkiparia. Paikkaajana toiminut Matti Tiihonen jopa iski Hokin ainoan maalin Kouvolassa.

Kainuulaishyökkääjistä aktiivisimmin maaleja ovat hakeneet Tuomas Nikoskelainen ja Juha Silvander. 12 kertaa laukonut Nikoskelainen on tehnyt yhden maalin tyhjiin, 11 kertaa yrittäneellä Silvanderilla ei onnistumisia vielä ole.

KooKoolta puuttunee edelleen tärkeä keskushyökkääjä Tatu Kattelus. Nuori Eemeli Koskelainen jätti keskiviikkona ottelun kesken, joten myös hänen pelaamisensa on epävarmaa. Sinisen kypärän joukkueen parhaana pistemiehenä iskee nuppiinsa yllättäen puolustaja Martin Toms, joka keräsi syöttöpisteet KooKoon molempiin osumiin viime ottelussa.

Hyvin aloittaneet maalivahdit Joni Myllykoski (92,86%) ja Carl Grahn (96,25%) ovat olleet toistaiseksi tämän otteluparin suurimpia onnistujia. Sarja jatkunee tasaisena ja vähämaalisena, joten jokainen koppi tulee olemaan tärkeä.

Hokki on kotonaan ottelun suosikki, mutta kaikki on mahdollista. Todenteolla jännääminen ottelusarjassa käynnistyykin vasta perjantain matsin jälkeen, sillä sarja on katkolla jommallekummalle jo lauantaina Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle