KooKoolle taisteluvoitto konkareiden maaleilla

KooKoon ja Hokin puolivälieräsarja jatkaa kulkuaan käsikirjoituksen mukaan. KooKoo tasoitti otteluvoitot kotihallissaan tuloksella 2-1 (0-0, 1-1, 1-0). Tärkeistä osumista vastasi kokenut kalusto.
tunnelmia

Outisen paita kattoon.
[lue lisää]

Juhlallisuuksilla alkanut joukkueiden toinen kohtaaminen oli juuri niin tiukka kuin saattoi odottaakin. Mukaan mahtui niin sisään kuin uloskin pompanneita tolppia ja onneakin vaatinut voittomaali.

– Millimetreistähän nämä on kiinni. Toisessa erässä meillä olisi ollut karkupaikat, mutta hyvä että ratkaistiin kolmannessa, mietti KooKoon Reijo Mansikka.

Maalinteossa KooKoo oli siis yhden osuman verran parempi, mutta kenttätapahtumissa mitaten vierasjoukkue Hokki oli niukasti niskan päällä.

– Olen pettynyt tulokseen, mutta tyytyväinen esitykseemme. Hyvää peliä ja hyvää liikkuvuutta. Paikkojakin oli, mutta saimme vain yhden maalin, laskeskeli puolestaan Vladimir Kolek.

Ylivoimat jäivät käyttämättä

Jääkiekon hienoudet, etenkin viisikkopelin osalta, jäivät avauserässä näkemättä. Erittäin tarkkaa linjaa pitänyt päätuomari Ville Vuohtoniemi nimittäin puhalsi erän aikana peräti kymmenen kakkosta. Toisesta erästä jäähyjä löytyi vielä kuusi, mutta päätöserästä vain kaksi – vaikka vähintäänkin epäselviä tilanteita olisi löytynytkin.

– Jos viheltää ensimmäisen erän tarkasti, pitäisi viheltää koko peli niin, kommentoi Kolek.

Ensimmäisen erän aikana pelattiin täysin viisikoin vain kuutisen minuuttia. Paremmalla jalalla peliin tullut Hokki oli noina harvoina hetkinä niskan päällä ja taisteli hyvällä raivolla KooKoon maalilla jokaisesta irtokiekosta.

– En tiedä, oliko ensimmäisessä erässä jännitystä vai mitä. Playoffeissa ei pitäisi tarvita käyttää ääntä, mutta etenkään kokenut kaarti ei ollut valmiina. Ottivat kyllä itseään niskasta kiinni myöhemmin, mietti Mansikka.

Ylivoimallakin Hokki oli vaarallisempi, kun KooKoon kuviot yskivät edelleen. KooKoo sai pelata erässä yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaakin, kun ensin Jarkko Heikkinen joutui koukkimaan rangaistusaitiosta karannutta Timo Nurmbergia ja Matti Tiihonen sai hetkeä myöhemmin estetyksi Mikko Silvennoista varmassa maalipaikassa.

Joni Myllykoski pääsi erän aikana maalillaan huomattavasti Carl Grahnia helpommalla. Torjunnat kirjattiin KooKoo veskarin eduksi 15-6.

Hokki selvisi yhdellä takaiskulla

Hokki oli hallitseva osapuoli myös toisen erän alkuminuuteilla ja pakotti KooKoon rikkomaan. Mikko Liukkonen väläytti kuitenkin heti alivoiman ensi sekunneilla vaarallisuuttaan katkaisemalla Hokin siirtelyn siniviivalla ja kirmaamalla karkuun. Tuomo Kortelainen ehti juuri ja juuri häiritsemään, mutta joutui kakkoselle.

Avausmaali syntyi puolisen minuuttia myöhemmin tasavajain pelatessa. Martin Toms taisteli kiekon puolustussiniseltä eteenpäin ja Liukkonen pääsi tällä kertaa puolittaiselle karkumatkalle. Liukkosen lämäri ei olisi voinut olla tippaakaan tarkempi: Myllykoski oli voimaton, kun kiekko pomppasi sisään kahden tolpan kautta.

Seuraavassa vaihdossa Teemu Somppi pujotteli todella näyttävästi Hokki-puolustuksen hajalle, mutta maalivahti venyi juuri ja juuri mukaan harhautukseen. Rebound kilahti puolestaan tolppaan.

– 1-0-maalin jälkeen olimme viitisen minuuttia paniikissa, mutta saimme pelimme onneksi pian takaisin, myönsi Kolek.

Hokin 1-1-taoitus syntyi melko vaarattoman näköisestä tilanteesta. Matti Hana ei saanut pysäytettyä Juho Keräsen purkukiekkoa vaihtoaition edessä, joten Matti Tiihoselle jäi kaista auki. Kaukolaukaus upposi maskittoman Grahnin taakse helpohkon näköisesti.

KooKoo painosti kuitenkin vielä loppuerän aikana ja pakotti Hokin pistemiehet rikkomaan. Mikko Liukkonen kiersi Tiihosen jäähyn arvoisesta koukusta huolimatta vetopaikkaan, muttei onnistunut nostamaan kiekkoa kattoon. Keräsen ensimmäisen kakkosen aikana Reino Soijärvi kilautti puolestaan kiekon tolppaan.

Voittomaali Nurmbergille

KooKoo joutui aloittamaan päätöserän alivoimalla, mutta kesti sen. Hokki oli kuitenkin pian jäähyn päätyttyä lähellä johto-osumaa. Jarkko Oikarisen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Markus Haverisella oli edessään tyhjä maali. Sen verran lähelle maalia mies kiekon saikin, että Vuohtoniemen piti kätensäkin levittää.

Voittomaali syntyi ajassa 42.54 hyvän painostuksen jälkeen. Mukana oli tuuriakin, sillä KooKoo sai laukoa neljästi peräkkäin irtokiekkojen pompittua vuoron perään jollekin isännistä. Lopulta Ilkka Saarelan kanssa maalilla kytännyt Timo Nurmberg ohjasi Jukka-Pekka Holopaisen laukauksen sisään Myllykosken längistä.

Hokin tasoitus oli lähimmillään heti seuraavassa vaihdossa, kun kiekko pomppi aloituksesta vetopaikkaan ja Grahn venyi vain puolittaiseen torjuntaan. Hokki voittikin koko ottelussa huomattavan paljon juuri hyökkäyspään aloituksia ja sai luotua sitä kautta painetta KooKoon alueelle.

KooKoo otti erässä kaksi jäähyä, mutta selvitti Hokin kovan pakkopelipyörityksen ilman huippuvaarallisia paikkoja. Jäähyjen välissä KooKoo oli jopa hallitsevampi osapuoli.

Kainuulaiset hakivat tasoitusta pitkään, yli kolmen minuutin ajan, ilman maalivahtia. Kiri kuivui kuitenkin kokoon viimeistään, kun laukaus sujahti viitisentoista sekuntia ennen täyttä aikaa päätyverkkoon ja aloitus määrättiin keskelle. Tuomo Kortelainen sen sijaan joutui torjumaan maaliviivalta Liukkosen laukauksen.

Paluu lähtöruutuun

– Voitot on nyt 1-1. Perjantaina aloitetaan uudestaan, summasi Kolek.

Joukkueet pelaavat siis perjantaina Kajaanissa ja sarja on ensimmäisen kerran katkolla jo seuraavana päivänä Kouvolassa. Tahti on siis todella kova.

– Täytyy nostaa pelaajille hattua. Menevät seitsemäksi aamulla töihin ja perjantaina sekä lauantaina pelataan taas. Joku teki vielä tuplatunnit, että sai korvattua vapaapäivänsä, kertoi Mansikka.

Molemmille joukkueille jäi parannettavaa etenkin ylivoimapelin osalta. Nykyisellä tuomarilinjalla se on väistämättäkin yksi otteluiden ratkaisevimpia tekijöitä. KooKoolla riittää mietittävää myös siinä, miten joukkue saataisiin olemaan hereillä ensiminuuteista alkaen. Hokille päänvaivaa tuottaa puolestaan tänäänkin 36 kertaa torjuneen Grahnin huippuvire.