Hokki voitti toistamiseen kotonaan

Kotietu oli valttia myös Kajaanin Hokin ja kouvolalaisen KooKoon kolmannessakin puolivälieräottelussa. Hokki kaatoi KooKoon maanantain tapaan maalein 3-1 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon. Välieräpaikka on katkolla kajaanilaisille jo lauantaina Kouvolassa.

Joukkueiden kolmaskin kohtaaminen sujui tasaisissa merkeissä. Hokki halusi voittoa vieraitaan enemmän ja sen joukkue onnistui myös saamaan. Kajaanilaisten peli ei ollut kahden aiemman kohtaamisen tasolla, mutta linnapaidat korjasivat silti voiton järkevällä pelillään.

- Olen erittäin tyytyväinen voitostamme. Tämän päivän ottelu oli tasaisempi kuin sarjan aiemmat pelit, sillä KooKoo pelasi erittäin hyvin ja meillä taas oli enemmän ongelmia. Minun pitää analysoida, mistä se johtuu, Hokin päävalmentaja Vladimir Kolek totesi ottelun jälkeen.

Illan voittomaali syntyi ajassa 32.40, jolloin hyvin pelannut Markus Haverinen siirsi isännät 2-1-johtoon. Haverinen ehti ensimmäisenä Juha Silvanderin laukauksen paluukiekkoon ja laukoi kiekon ohi jälleen hyvin torjuneen KooKoo-vahti Carl Grahnin. Maalia edelsi yli minuutin ylivoimapyöritys kouvolalaisalueella.

Isännät hereillä alusta asti

Vaikka kamppailu käynnistyikin tasaisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen ottelu maanantaina, oli Hokki silti hereillä huomattavasti vieraitaan paremmin. Seitsemän kaksiminuuttisen sävyttämässä erässä ei 5-5-pelaamista juurikaan nähty, joten erikoistilanteiden parempi hallinta käänsi ensimmäisen 20-minuuttisen isännille.

Erän ainoa maali nähtiin ajassa 7.40 linnapaitojen pelatessa ottelun toista ylivoimaansa. Tuomas Nikoskelainen ei aivan saanut ohjattua Kai Öhbergin siniviivalaukausta maaliin, mutta kiekko jäi maalin edustalle Hokki-kapteeni Kimmo Hapon pelattavaksi. Happo ei jättänyt saamaansa paikkaa käyttämättä vaan siirsi kiekon varmasti kouvolalaismaaliin.

Molemmilla joukkueilla oli tasaisen erän aikana paikkoja myös lisämaaleihin, mutta heikko viimeistely ja hyvät maalivahdit pitivät huolen siitä että maaleja ei erässä nähty kuin yksi. Isäntien parhaan maalipaikan hukkasi tyhjästä maalista ohi laukonut Teemu Virtala. KooKoon tuhlaajapoikia olivat tolppaan kilauttanut Aapo Lampinen sekä alivoimaläpiajonsa Hokki-veskari Joni Myllykosken patjoihin päättänyt Mikko Silvennoinen.

KooKoo tasoitti vastahyökkäyksellään

KooKoo iski ottelun ainoan maalinsa Aapo Lampisen käynnistämän vastahyökkäyksen tuloksena. Lampinen avasi peliä Timo Nurmbergille, joka pelasi paikan Jukka-Pekka Holopaiselle. Holopainen ei saamastaan paikasta erehtynyt vaan tasoitti pelin b-pisteen kohdalta ajassa 23.40.

KooKoon maalin synty oli pienestä kiinni, sillä Holopaisen päättämää hyökkäystä edelsi tilanne KooKoon kenttäpäädyssä. Miika Kurkan laukaus osui kuitenkin tolppaan ja KooKoo käynnisti maaliin johtaneen hyökkäyksensä.

Kouvolalaisilla oli heti maalinsa jälkeen tilaisuus siirtyä 1-2-johtoon kun Lampinen laukoi päin Joni Myllykoskea ja paluukiekko ajautui Ilkka Saarelalle. Saarelalla oli jo tyhjä maali edessään, mutta Juho Keränen ehti luistimineen väliin ja torjui tilanteen.

Keskiviikon ottelun ratkaisumaalista vastannut KooKoo-hyökkääjä Timo Nurmberg sai ajassa 38.57 todella kovan iskun käteensä Hokki-puolustaja Teemu Kolehmaisen mailasta. Kolehmaisen peli päättyi suihkukomennukseen ja Hokki joutui viiden minuutin alivoimalle. Nurmberg puolestaan huilasi erän lopun ja palasi päätöserän alussa pyörittämään KooKoo-ylivoimaa.

Virtalan vuoro maalata tyhjiin

KooKoo haki päätöserässä raivokkaasti tasoitusta, mutta Hokki kesti maalivahtinsa Joni Myllykosken johdolla vieraiden lähentelyt. Kertaalleen KooKoo kiekon maaliin asti saikin, mutta hyvin sijoittunut päätuomari Jaakko Männikkö levitti kätensä heti kun Tuomas Ilolan siniviivalaukaus oli uponnut isäntien maaliin. Mikko Liukkonen oli kuitenkin maalin syntyhetkellä maalivahdin alueella eikä maalia hyväksytty.

KooKoo ei hylätyn maalinsa jälkeen enää tilanteita saanut vaan Hokki ratkaisi ottelun maanantaiseen tapaan. Tällä kertaa oli Teemu Virtalan vuoro osua tyhjään kouvolalaismaaliin. Esityön ajassa 59.11 syntyneeseen 3-1-maaliin tekivät Juho Keränen ja illan toisen syöttöpisteen hankkinut Juha Silvander.

- Osaamme pelata paremminkin, mutta pitää muistaa että tänään pelasimme vain voitosta ja voitimme, Hokki-luotsi Kolek kommentoi.

- Meidän peli vaihtelee liikaa. Välillä pelaamme hyvin mallikkaasti, mutta sitten tulee black outeja ja turhia jäähyjä. Ei se isosta ole kiinni, mutta pelimme ei tällä hetkellä ole sillä tasolla, jolla odotan sen olevan. Se vaatii, että 20 kaveria on hommassa mukana, mutta en näe että meillä on tällä hetkellä niin paljon sitoutuneita pelaajia. Hokki on sillä osastolla edellämme, KooKoon valmentaja Reijo Mansikka tunnusti.

- Huomenna kokoonpanossa nähdään muutoksia. Yritämme saada laiskoja pelaajia pois kaukalosta, Mansikka jatkoi.

Vieraat turhautuivat Hokin kolmannen maalin jälkeen ja varsinkin Matti Hana ja Kimmo Haapa-aro kävivät kovilla kierroksilla. Hana haastoi Miika Kurkaa tappeluun ja Haapa-aro teloi mailallaan Tuomo Kortelaista.

- Tunteet ovat pinnassa ja latinki on kova, ja se purkautuu tyhmiin asioihin. En ole tyytyväinen joidenkin pelaajieni hermokontrolliin. Toisaalta sen ymmärtää kun lataus on kova, että jos joku kolhii niin haluat antaa samalla mitalla takaisin. Kaikkein kovimmat jätkät kestävät kolhut, Mansikka muistutti.