Ilves aloittaa uuden aikakauden - Hodgman palaa tositoimiin

LIIGA / Ennakko
Hodgman esiintyi edellisen kerran tositoimissa viime vuoden lopussa.
Keskiviikkoillan Ilves-Pelicans toimii Ilveksen uuden aikakauden avajaisotteluna. Vierasjoukkue kärsii muutaman avainpelaajan poissaoloista, mutta vastapainoksi Justin Hodgman tekee paluun kokoonpanoon.

Ilves-henkiset ihmiset saivat eilen ilouutisia, kun vuodesta 1993 asti Ilveksen pääomistajana toiminut Vincent Manngard luopui omistamistaan osakkeista.

Kaukalossa meno jatkuu kotijoukkueen osalta kuitenkin samalla kaavalla kuin aikaisemminkin - pistetilin tulisi karttua entistä tiheämpään tahtiin, jotta tupsukorvat jatkaisivat kauttaan myös runkosarjan jälkeen.

Keskiviikkoillan haaste ei ole helppo, sillä Ilveksen vieraaksi Hakametsään saapuu kuntopuntarin kärkisijoilla majaileva Pelicans. Lahtelaiset löytyvät ennen illan ottelua sarjataulukon sijalta kuusi.

Onnistuuko Ilves murtamaan kotikipsinsä?

Edellisiin kausiin nähden on harvinaista, että Ilves on ollut tällä kaudella Liigan heikoin kotijoukkue. Vieraissa peli on sen sijaan luistanut miltei erinomaisesti - Ilves on koko Liigan viidenneksi paras vierasjoukkue.

Edellinen kotiottelu KalPaa vastaan antoi kuitenkin viitteitä paremmasta. Ilves nousi tappioasemasta tasoihin ja Otto Koivulan soolomaali jatkoajalla ratkaisi kahden sarjapisteen jäämisen Tampereelle. Myös lievässä talvihorroksessa elänyt Hakametsän kotiyleisö antoi varsinkin ottelun loppupuoliskolla esimerkillistä tukea suojateilleen.

Ilves on tasaisin väliajoin väläytellyt hyviä otteita myös kotikentällään, mutta ajoittaiset nukahdukset ovat näkyneet armotta tulostaululla. Ehjiä 60-minuuttisia ei Hakametsässä kotijoukkueen osalta ole liiemmin nähty.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon se, että Ilveksen kultakypärää kantaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jerry D'Amigo. 35 pelaamassa ottelussa D'Amigo on kirjauttanut yhteensä 22 tehopistettä.

Onko vierasjoukkueella on- vai off-päivä?

Jos Ilveksellä on ollut vaikeuksia kotikaukalossa, Pelicansille päänvaivaa on aiheuttanut sen sijaan vieraspelaaminen. Petri Matikaisen johtama pelikaanilauma on Liigan kolmanneksi heikoin vierasjoukkue.

Viime peleissä joukkuetta on vaivannut ailahtelevaisuus. Yksittäisten pelaajien onnistumiset, Vili Sopasen ja Antti Erkinjuntin johdolla, sekä tehokas ylivoima ovat olleet ne täsmäaseet, joiden ansiosta joukkueen pistesarake on viime otteluissa karttunut kiitettävällä tahdilla.

Lisäksi tappioasemassa ollessaan joukkueen peli on usein puuroutunut ja näyttänyt menevän jopa yliyrittämiseksi. 

Kotijoukkueen tavoin myös Pelicans on kärsinyt kauden aikana paljon loukkaantumisista, mutta pikku hiljaa myös lahtelaisten sairastupa alkaa olla tyhjentynyt.

Erkinjuntti ja Kousa Leijonien mukana, Hodgman tekee paluun

Kokoonpanon suhteen Pelicans joutuu tulemaan toimeen ilman maajoukkuekomennuksella olevia Mikko Kousaa ja kapteeni-Erkinjunttia.

Kesken kauden paluun Pelicans-paitaan tehnyt Justin Hodgman tekee sen sijaan paluun pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

Kotijoukkueen Markus Jokinen loukkasi KalPa-ottelussa polvensa ja joutuu huilaamaan loppukauden. Muiden pitkäaikaispotilaiden lisäksi influenssasta kärsineen Ville Meskasen pelaaminen on epävarmaa. Matias Sointu sen sijaan palaa illan ottelussa kokoonpanoon.

Mielenkiintoista on myös nähdä, onko keskiviikkona torjuntavuorossa kokenut Hannu Toivonen vai pirteästi esiintynyt Antti Lehtonen. Kaksikon tilastot ovat tämän kauden osalta lähes identtiset, toki Toivonen on pelannut kymmenkunta peliä enemmän.

Muokattu 8.2.2017 klo 12.28: Leipätekstiä muokattu Soinnun paluun myötä.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Taiteilija, jonka nimi on pyörinyt viime aikoina otsikoissa sopimusteknisistä syistä. On väläytellyt pelaamissaan otteluissa, mutta tasaisuus puuttuu. Mikäli Ilves mielii nousta pudotuspeleihin, myös Keräsen on parannettava otteitaan.

Justin Hodgman #16 |

Keskushyökkääjä

Palaa kaukaloon parin kuukauden huilin jälkeen. Pelasi ennen loukkaantumistaan miltei piste per peli tahdilla. Erkinjuntin poissaollessa rooli kasvaa entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle