Vakuuttava TPS pyrkii häntäkärpäsestään eroon KooKoon kustannuksella − erikoistilanteet vaa'ankielenä

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako Thorell jälleen KooKoota vastaan?
Kuva © Timo Savela
Tasapisteissä KalPan kanssa Liigan kakkospaikalla oleva TPS matkustaa KooKoon vieraaksi. TPS on voittanut kauden kolme aiempaa kohtaamista suvereenisti.

TPS lähtee illan kamppailuun suurena ennakkosuosikkina. Liigan kakkospaikalla olevat turkulaiset ovat voittaneet KooKoon kolmesti ja ovat tehneet jokaisessa ottelussa vähintään viisi maalia kouvolalaisten verkkoon. TPS:n verkko ei ole heilunut kahta kertaa enempää yhdessäkään koitoksessa.

Turkulaisten kultakypärä Erik Thorell on pistepörssin viidennellä sijalla, kun taas KooKoon parasta pistemiestä Juha-Pekka Haatajaa saa etsiä aina sijalta 27 asti.

Aiemmat ottelut TPS:n heiniä − KooKoolla värkit vähissä nytkin

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa TPS rökitti kotihallissaan KooKoon peräti 5−1. Voitto oli kuitenkin vain kauden toiseksi suurin, sillä kauden ensimmäinen koitos päättyi turkulaisille hunajaisesti 8−2.

Turkulaisilta on löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta KooKoo-otteluissa. Onnistumisia ovat saaneet niin kärkipelaajat Thorellin ja puolustaja Henrik Tallinderin johdolla kuin alempien ketjujen hyökkääjät, kuten Topi Taavitsainen.

KooKoon vähistä onnistumisista on vastannut pääasiassa joukkueen kärkikaarti.

Tilastot puoltavat turkulaisia

TPS on tehnyt runkosarjassa tähän mennessä 40 maalia enemmän kuin KooKoo. Kouvolalaisten tehtyjen maalien määrä 99 oikeuttaa vasta viimeiseen tilaan kyseisessä tilastossa. TPS on Tapparan jälkeen toisena.

Lisäksi turkulaiset ovat päästäneet Liigassa vähiten maaleja − ainoana joukkueena alle 100 maalia. KooKoo on päästänyt kolmanneksi eniten kihauksia omiin.

KalPan kanssa erittäin tasaväkisillä tilastoilla operoiva turkulaisryhmä saa keskiviikkona oivan tilaisuuden ottaa ainakin hetkellinen kolmen pisteen etumatka ennen kuopiolaisten tasoittavaa ottelua.

Erikoistilanteissa KooKoo on, vaikkakin vain hiuksenhienosti, vastustajaansa prosentuaalisesti edellä. 

Seuraa Heitä

Markus Ruusu #36 | Jukurit

Maalivahti

Kun Ruusu esiintyi edellisen kerran kouvolalaisten maalilla, torjui hän HIFK:n nurin nollapelillä. Vastaavia otteita kaivataan TPS:ää vastaan, jos KooKoo mielii pisteille.

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Itselleen kymmenminuuttisen rangaistuksen edellisessä ottelussa hommanneen Spinan on päästävä takaisin otsikoihin nimenomaan positiivisessa mielessä. Häntä TPS tarvitsee varsinkin keväällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle