Kehno kotijoukkue SaiPa saa piristyneen Lukon kimppuunsa

LIIGA / Ennakko
SaiPa hakee kotijäällä revanssia tammikuun Lukko-tappiostaan.
Liigajumbot SaiPa ja Lukko ovat jo aloittaneet niin sanotut tyhjennysmyynnit, mutta pudotuspelihaaveet ovat edelleen olemassa. Erityisesti vierasjoukkue Lukon pelissä on ollut näkyvissä käännettä parempaan.

Harva olisi ennen kauden alkua uskonut, että helmikuussa Liigan jumbofinaalissa kohtaavat SaiPa ja Lukko. Kausi on sujunut molemmilta joukkueilta surkeasti. Kymmenen parhaan joukkoon pääseminen on edelleen mahdollista, mutta kovin tosissaan ei kumpikaan pudotuspelipaikkaa tavoittele.

SaiPa päästi juuri ykkösmaalivahtinsa Jussi Markkasen loppukaudeksi Sveitsiin. Lukon ykkössentteri Aaron Gagnon siirtyi niin ikään Sveitsiin jo tammikuun puolella.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa pelasi viime viikolla kaksi ottelua, molemmat Pelicansia vastaan. Kummassakin kohtaamisessa vierasjoukkue vei pisteet. Curtis Hamilton keräsi kahdessa ottelussa tehot 1+3. Matti Järvinen puolestaan ratkaisi ottelun Lahdessa tehoillaan 2+1.

Lukko nappasi viime viikolla voitot Tapparasta ja HIFK:sta. Myös JYP-ottelu oli tasainen, vaikka pisteet jäivätkin Jyväskylään. Erityisesti kokenut puolustaja Janne Niskala oli pelipäällä ja keräsi viime viikon peleissä tehot 3+2.

Peter Tiivola ja Valentin Claireaux pääsivät pisteille kaikissa kolmessa pelissä. Tiivolan pisteputki on yhteensä viiden ja Claireaux'n neljän pelin mittainen.

Ratkaisukohdat

Tahtotila on keskeinen tekijä. Molemmilla joukkueilla on laadukas kokoonpano, mutta alisuorittamista on ollut liikaa. Lukolla on kolme voittoa viidestä viime pelistään, joten pientä piristymistä on ilmassa.

Pudotuspeliviiva on alle kymmenen pisteen päässä, joten riittävällä taistelutahdolla ja ripauksella onnea kausi on vielä pelastettavissa.

Jumbofinaalit eivät yleensä − varsinkaan kauden tässä vaiheessa − tarjoa yleisölle suurta urheilujuhlaa, joten kotiyleisölle kannattaa osoittaa, että joukkue taistelee joka pelissä loppuun asti.

Tilastopoiminta

Viime kauden päätteeksi Liigan pistepörssin kärkikymmenikössä oli kaksi SaiPa-pelaajaa ja kolme Lukko-pelaajaa. Lukon Ville Vahalahti yltää tälläkin kaudella kymmenen parhaan joukkoon, mutta paras SaiPa-pelaaja Järvinen on vasta sijalla 28, edellään toinenkin Lukko pelaaja − puolustaja Jesse Virtanen sijalla 22.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Isokokoinen sentteri on SaiPassa kehittynyt vahvaksi liigapelaajaksi, ja menossa on uran tehokkain kausi. Parhaimmillaan ratkaisee yksin otteluita, mutta suoritustasossa on paljon ailahtelua.

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Lupaava hyökkääjä ei halunnut kärkkyä NHL-paikkaa farmissa, vaan tuli mieluummin Liigaan kehittymään isossa roolissa. Heikosti pelanneessa Lukossa myös Saarela on epäonnistunut. Potentiaali on kuitenkin olemassa, ja tälläkin kaudella sitä on nähty. Esimerkiksi joulukuussa syntyi kymmenessä pelissä tehot 6+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle