Uusia temppuja näkyvillä, mutta vanhat ongelmat tallella − Niku sooloili Kärpät nurin

LIIGA / Raportti
Soolomaalia kelpasi tuulettaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Keskiviikkoillan kiekkoviihteestä Hippoksella vastasivat JYP ja Kärpät. Maaleja nähtiin vain Kärppien puolustuspäädyssä, kun JYP kipusi sarjataulukossa neljänneksi 2−0-voitolla.

Molempia joukkueita oli erinäisillä syillä verotettu runsaasti, kun poissaoloja riitti molemmilla puolilla. JYPiltä poissaolot kohdistuivat juuri hyökkäyssuuntaan, josta oli poissa neljä kärkipelaajaa, kun Kärpiltä löytyy poissaolojat joka puolelta joukkuetta.

Kyseessä oli erittäin suuret pisteet molemmille joukkueille, sillä JYP hamusi sarjataulukossa neljänneksi ja Kärpät havittelee edelleen suoraa pudotuspelipaikkaa.

Lopulta lopputulos oli 2−0.

− Meillä oli fiilistä ja valtavaa taistelua. Harmittavaa, ettei se riittänyt tämän pidemmälle, Kai Suikkanen tuumi.

− Maalin peli, pomppu sinne, pomppu tänne. Tällä kertaa kääntyi näinpäin, Marko Virtanen summasi.

Paineistus avainasemassa

Kärppien puolustuskalustosta poissa olivat sekä Taneli Ronkainen että Lasse Kukkonen, mikä teki ison loven Kärppien pelinavaamiseen. JYP pyrkikin tekemään oululaiset haavoittuvaiseksi jatkuvilla päätykiekoilla.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin ajoitukset, jotka olivat varsinkin pelin alussa pielessä. Oululaisvieraat pyrkivät pitäytymään kiekossa muutamia luovutuksia lukuun ottamatta, mutta riistoja JYP ei juuri aikaan saanut.

Hyökkäyspeli oululaisilla oli kuitenkin rakenteeltaan heikkoa, jos he eivät päässeet iskemään terävästi vastaan organisoimatonta JYP-puolustusta vastaan. Maalipaikoilla juhlijaksi muodostui Mikko Niemelä, joka ei saanut kiekkoa tolppien väliin.

− Avauserässä meidän hyökkääjien puolustuspelaaminen vuoti, mikä antoi Kärpille paikkoja vastahyökkäyksiin, Virtanen harmitteli.

Pelin edetessä myös JYP alkoi pyrkiä hitaampaan peliin ja organisoidumpaan hyökkäyspeliin. Tämä ei kuitenkaan juuri avannut mahdollisuuksia muuhun kuin kulmapaineihin.

Kärpät puolustivat keskustaa erittäin tiiviisti, mutta Sami Aittokallion haparoiva peli aiheutti harmaita pilviä vieraiden yläpuolelle. Pienistä uinahduksista parhaat paikat aukenivat Micke Saarelle, mutta miehen viimeistelyt olivat luokattomia.

Kahden erän jälkeen viimeiselle erätauolle lähdettiin 0−0-tilanteessa.

− Oli meillä vaikka minkälaisia paikkoja, Suikkanen viittasi muun muassa Niklas Olaussonin läpiajoon.

Kärsivällisyyden mittausta

Kärpät sai oman iskunpaikkansa päätöserän alkuun, mutta JYPin keskustan puolustamisen murtautuminen osoittautui vaikeaksi. Toisaalta Juho Olkinuora otti kiinni lukuisia maskin takaa tulleita vetoja.

Mitä pidemmälle päätöserä eteni, sitä väkevämmin JYP otti otteen. Tämä kulminoitui yhteen sanaan: kärsivällisyys. Hurrikaaniryhmä ei enää antanut niin kovaa painetta, vaan pyrki enemmän tukkimaan keskialuetta, mikä pakotti Kärpät päätykiekkoihin.

Tämän jälkeen Kärpät puolestaan antoi säntäilevää painetta, joka myös lopulta kostautui. Yli-innokkaan karvauksen seurauksena Sami Niku pääsi purjehtimaan sisään, ja lyömään kiekon sisään Ilkka Mikkolan ja Aittokallion avustuksella.

− Ikävä maali meidän kannalta, kun päätöserässäkin vielä paikkoja oli, Suikkanen sanoi.

Tämä löi Kärppien peliä entisestään takalukkoon, ja lopulta Juha-Pekka Hytönen iski 2−0-loppulukemat tyhjään maaliin.

Molempien joukkueiden seuraavat ottelut ovat perjantaina. Kärpät isännöi Tapparaa ja JYP SaiPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo