Perrin ja ylivoima riittivät voittoon – TPS kukisti KooKoon

LIIGA / Raportti
Perrin iski keskiviikkona tehot 1+1.
Sarjakakkonen TPS vei keskiviikkona täyden pistepotin tappioputkeen ajautuneelta KooKoolta. Turkulaisilla olisi ollut aineksia useampiinkin maaleihin, mutta hyvä ylivoima oli täsmäase.

Kouvolassa ei keskiviikkona maaleilla mässäilty, sillä TPS voitti ottelun vaatimattomin lukemin 2−1. Turkulaiset olivat ottelun hallitseva osapuoli, sillä joukkue piti peliä pitkälti isäntien päädyssä. Vierailijoiden maalinedustilanteet pitivät kouvolalaisten riveihin lainatun Markus Ruusun hereillä.

Ratkaisevaan asemaan nousivat erikoistilanteet. Isäntäjoukkue sai pelissä vain kaksi rangaistusta, mutta TPS teki kummallakin ylivoimallaan maalin. Ottelu oli vieläpä pitkään 1−1-tasalukemissa, mutta turkulaisille suotu erikoistilanne tuotti voittomaalin kamppailun viimeisillä minuuteilla.

KooKoo sai paikkoja vastahyökkäysten kautta, mutta ennen toista erää Oskari Setäsellä ei ollut maalillaan todellista uhkaa. Maalinteko on ollut kouvolalaisjoukkueen suurimpia kipupisteitä vuoden vaihtumisen jälkeen. 

Turkulaiset aloittivat maalinteon jo noin neljän minuutin pelin jälkeen, kun Eric Perrin tykitti ylivoimalla suoraan Ilkka Heikkisen syötöstä kohti KooKoo-maalia. Laukaus painui etuyläkulmaan ja Ruusun selän taakse.

Vierailijat saivat avauserässä myös huonoja uutisia, kun Arttu Pellin kanssa törmännyt Dave Spina talutettiin koppiin. Vahingolta näyttäneestä tilanteesta ei jaettu jäähyjä, mutta turkulaispeluri ei palannut enää kentälle.

Maalinteon vaikeus

Toinen erä jatkoi pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. TPS piti pelin KooKoon päädyssä, ja joukkue saikin pitkillä pyörityksillään aikaan vaarallisia tilanteita. Väkevästi pelannut Ruusu pystyi kuitenkin torjumaan kaikki yritykset.

Yksi kotijoukkueen parhaimmista tilanteista nähtiin toisen erän alussa, kun Eero Savilahti pääsi yksin läpi. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt.

Kouvolalaiset saivat aihetta juhlaan erän loppupuolella, kun kaukaloon palannut Ryan O'Connorin viivaveto painui Setäsen patjojen välistä maaliin. Ennen puolustajan 1−1-osumaa joukkue oli pelannut miltei 180 minuuttia maaleitta.

Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt enää nousemaan tasatilanteesta turkulaisten rinnalle. KooKoo yritti tasoitusta ja saikin muutamia tilanteita, mutta heikko oman pään peli antoi turkulaisille liikaa aseita.

Viimeinen niitti isäntien arkkuun oli ottelun lopun alivoima, sillä TPS iski voittomaalin Mikko Jokelan istuessa kaksiminuuttistaan. Perrin syötti kiekon maalin edessä odottaneelle Patrik Virralle, ja 2−1-osuma oli valmis.

KooKoon tappioputki venyi keskiviikkona kolmen ottelun mittaiseksi. Kouvolalaiset kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Raumalla Lukon, ja TPS pelaa samana päivänä puolestaan Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo