Bloodin hirmutaklaus puhutti fyysisessä pelissä − Ilves kaatui huonoon ylivoimaan

LIIGA / Raportti
Hovinen liukui takatolpalle viimeistellen Pelicansin voittomaalin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilves ja Pelicans kohtasivat kiihkeässä ottelussa Tampereella. Pelissä nähtiin tukuttain ylivoimaa, paljon taklauksia - joista osa rumiakin sekä henkilökohtaisia virheitä. Ottelun voittajasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä.

Pelicans nujersi Ilveksen lopulta sinnikkään esityksen jälkeen. Ilves sai kasapäin ylivoimamahdollisuuksia, mutta joukkue jätti mahdollisuutensa käyttämättä. Sen sijaan lahtelaiset osuivat saamistaan paikoista. Loppulukemat olivat lopulta vieraiden hyväksi 4−1.

Ottelussa nähtiin tunteita kuumentanut tilanne, kun Pelicansin puolustaja Ben Blood taklasi Ilveksen Jerry D'Amigoa päähän keskialueella. Tilanteen jälkeen Blood kärhämöi Veli-Matti Vittasmäen kanssa. Bloodin jäähyminuutit olivat tilanteen seurauksena muhkeat 5+20+2+2+10 minuuttia. Vittasmäki selvisi kaksiminuuttisella. 

Otteluvalvoja Pekka Rindell kommentoi tapausta seuraavasti: 

− Tuomio meni oikein. Päähän kohdistunut taklaus, joten 5+20-minuuttinen meni oikein. Vaikka taklattava pelaaja vähän kurotti tilanteessa, oli pää selvästi taklauksen kohteena. Lisäksi hanskat kun tippuivat, siitä tulee automaattinen kymmenminuuttinen. Lisäksi jälkipelien aloittajana hänelle tuomittu 2+2-minuuttinen oli oikea ratkaisu. Tilanteesta ei kuitenkaan syntynyt varsinaista tappelua, sillä vastapuoli oli varsin passiivinen.

Itse ottelu alkoi Ilves-kannattajien "per aspera ad astra"-tifolla, joka suomennettuna tarkoittaa "vaikeuksien kautta tähtiin". Tähtiin kurkottikin ensimmäisenä Ilveksen Teemu Rautiainen, joka sai hyvän syötön maalin takaa Otto Koivulalta.

− Jäähyjä tuli tänään paljon, mutta alivoimamme oli hyvää. Saimme viime viikon väsymyksen pois harjoittelun kautta. Tänään joukkue oli joukkueena sodassa sisällä. Henkinen kypsyys oli hyvä, iloitsi Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

Matikainen ei kommentoinut ottelussa tulleita jäähyjä. Myöskään Ilves-valmentaja Karri Kivi ei kertonut mielipidettään tilanteesta. Hän vetosi siihen, ettei nähnyt tilannetta kunnolla.

Justin Hodgman tasoitti ottelun kuitenkin alta aikayksikön. Ilves sai erässä myös kahden miehen ylivoimaa ja Teemu Aallolla oli muutama hyvä paikka maalata, mutta Joona Voutilainen torjui mallikkaasti.

Jo avauserä oli hyvin rikkonaista peliä, ja muun muassa Hodgman sai käytöskympin, jonka myötä hän ei pelaa perjantain ottelussa.  

Toisessa erässä vieraiden Iikka Kangasniemi tuli erittäin pirteästi heti avausvaihtoihin. Hänen pohjustuksensa ansiosta Antti Tyrväinen pääsi tarjoilemaan johtomaaliin oikeuttaneeseen osumaan syötön puolustaja Miro Hoviselle, joka oli noussut takatolpalle. Maali oli Hovisen uran ensimmäinen Liiga-kentillä.

Seuraavaksi nähtiinkin ottelun kuohuttavin tilanne, kun Blood niittasi D'Amigon surutta kentän pintaan. Vittasmäki lähti haastamaan lahtelaisten puolustajaa, ja molemmat lähtivätkin miettimään tekosiaan − Vittasmäki jäähyaitioon ja Blood pukuhuoneen puolelle, karmea kasa jäähyminuutteja niskassaan.

Tilanteesta tulleella pitkällä ylivoimallaan Ilves ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi. Tupsukorvien otettua rangaistus pelattuaan kuudella kenttäpelaajalla, rokotti Vili Sopanen 3−1-maalin merkiksi. 

− Tämä oli jo toinen peli lyhyen ajan sisällä, kun meillä meni ylivoimat ihan ohi, murahti Ilves-päävalmentaja Karri Kivi.

Päätöserässä Ilves ei saanut mainittavaa kiriä aikaiseksi, vaan erä alkoi Niko Ahoniemen kaksiminuuttisella. Hetki siitä, ja Ilves pääsi ylivoimalle. Tilanne meni tupsukorvien kannalta kuitenkin aivan päälaelleen, kun Sopanen kiitti maalivahti Antti Lehtosen huonosta mailapelaamisesta ja niittasi Pelicansin neljännen maalin.

Ilveksen viimeisetkin kirinrippeet tyrehtyivät Eemeli Suomen ja Tapio Laakson rangaistuksiin.

Ilves sai eilen uudet omistajat, kun Vincent Manngard myi osakkeensa ja muun muassa Tuukka Rask, Risto Jalo ja Petri Hietanen nousivat omistajien joukkoon. Kivi oli pettynyt siihen, mitä joukkue tarjosi jäällä intoa täynnä olleille kannattajille.

− Tänään oli sellainen päivä, että olisimme halunneet saada paremman tuloksen tuolla jäällä. Kannattajienkin lakanassa luki "vaikeuksien kautta tähtiin" − latinaksi. Tottakai osaan sitäkin, koska isäni on lääkäri, pyöritteli Kivi.

EDIT 8.2.2017 kello 22.18: Otteluvalvojan nimi lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo