Tappara piti pintansa Bluesia vastaan

LIIGA / Raportti
Chris Connolly antoi viitteitä maalijyvän löytymisestä.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Tampereella ei lauantaina huikeaa kiekkospektaakkelia nähty, mutta kotijoukkueelle voitto oli erittäin arvokas. Peli eteni Tapparan käsikirjoituksen mukaan alkuminuuteilta lähtien, eikä Blues oikein päässyt missään vaiheessa voittotaisteluun mukaan.

Bluesin tämänhetkisistä realiteeteista kertoo jotain se, että joukkue ei tehnyt Tampereella maalin maalia, eikä ollut pisteissäkään kiinni missään vaiheessa sen jälkeen, kun Tappara meni reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen johtoon, mutta valmentaja Jyrki Aho oli silti tyytyväinen.

- Olen kyllä kaikkeen muuhun oikeastaan tosi tyytyväinen paitsi tuohon tulokseen. Ekan erän alku oli hyvä maaliin asti ja toinen erä oli meidän. Vastustaja pelasi hyvin johtoasemassa, eikä saatu sen vuoksi sitten parasta mahdollista takaa-ajoa enää kolmannessa erässä päälle. Mutta näin tosi paljon hyvää tuossa ja oikeanlaista meininkiä. Nyt kun me vaan jaksamme tehdä tätä, niin se voittokin tulee sieltä eteen väkisin, summaili Aho pelin antia.

Ja toki Bluesillakin oli pelissä paikkansa ja maalikehyksetkin kilisivät pariin otteeseen. Siitä ei espoolaisille kuitenkaan ole iloa sarjataulukkoa katsottaessa.

Tapparan realiteeteista kertoi puolestaan Hakametsään lauantaina saapuneiden silmäparien määrä. 4192 katsojaa lauantaipelissä kertoo karua kieltään siitä, että Tapparan kannatajakunta tottuu uusiin asioihin nopeasti. Se tottui jo viimevuonna siihen, että joukkue on sarjan kärkipäässä, vaikka sitä edeltävinä kolmena kautena se oli suunnilleen siellä, missä nytkin.

Tapparan kannattajille lauantai oli joka tapauksessa toiverikkaampi, sillä Tappara pelasi hyvän avauserän ja viisaasti pelin jälkipuoliskon ja kirjautti tililleen tärkeät kolme pistettä.

"Yhden pelin jälkeen ei kannata alkaa vielä henkseleitä paukuttelemaan"

Juha Metsolalle ilta oli yksi kauden tähän mennessä parhaista, sillä maali pysyi puhtaana. Metsola näkikin, että nyt Tappara onnistui pelaamaan melko eheän 60-minuuttisen.

- Tänään pystyttiin pelaamaan aika tiiviisti koko 60-minuuttia. Se meillä tässä on ollutkin, kun ei ole kestänyt koko peliä meidän paketti. Aika helpolla pääsi sen myötä itsekin tänään. Tottakai hyvä fiilis, on ollut aika vaikeita pelejä itsellä ja joukkueella. Ehkä tästä aukeaa nyt jonkunlainen kipsi.

Jukka Rautakorven mukaan matka on vielä alussa, mutta alku ei toki ole Tapparalta sujunut aivan odotuksien mukaan.

- Kyllähän tässä olisi voinut pisteitä varmaan enemmänkin ottaa, mutta kireitä maalin pelejähän tässä moni on ollut. Mutta ei tässä nyt menneitä mietitä, sarja on alussa, 50 peliä edessä. Pitkä matka on edessä, talvikin tulee välissä ja kevätaurinko sen jälkeen. Katsotaan sitten missä ollaan, mutta kuuden joukkoon yritetään tunkea. Se on meidän tavoite runkosarjassa, Rautakorpi rupatteli.

Metsolan mukaan lauantaisesta on turha vielä innostua liikaa.

- Päivä kerrallaan tässä mennään ja tosiaan viime peli oli vielä vaikea. Yhden pelin jälkeen ei kannata alkaa vielä paljon henkseleitä paukuttelemaan, paljon tässä on hommia vielä. Enkä ole vielä kovinkaan tyytyväinen omaankaan peliin, paljon pitää vielä pystyä parantamaan, mutta nyt otettiin taas yksi askel eteenpäin.

Samoilla linjoilla oli ottelun tehopelaaja Pekka Jormakka.

- Pyritään siihen, että se nyt tästä lähtee, mutta se vaatii että tehdään sen mukaisesti hommia, Jormakka tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle