Kiireisen viikon päätös

LIIGA / Ennakko
Joukkueet kohtaavat toisen kerran tällä kaudella.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lauantai-illan huumaa Helsingin jäähallissa tarjoavat kotijoukkue HIFK ja viikonlopun vieraskiertueella oleva Rauman Lukko. Kumpikin joukkueista pelasi myös perjantaina, Lukko voitti vieraskentällä JYPin, kun HIFK hävisi pitkän päivätyön päätteeksi Ilvekselle voittolaukauskilpailussa. Ottelu on kummallekin viikon kolmas, HIFK:lle peräti kolmas neljään päivään.

Joukkueet ovat edenneet viime aikoina voittaen ja häviten vuorotahtiin. Perjantaina Lukko haki voiton Jyväskylästä JYPin vieraana ja HIFK kärsi voittomaalikilpailussa tappion huikeassa syysvireessä olevalle Ilvekselle.

Lauantain taistelupari on kohdannut tällä kaudella kertaalleen, kun Lukko vei kotihallissaan voiton jatkoajalla Lauri Tukosen maalilla lukemin 3-2. Viime kaudella joukkueet kohtasivat viidesti. Kohtaamisista neljä vei HIFK, Lukon onnistuessa voittamaan yhden. Raumalaisten edellinen voitto Helsingin jäähallista on keväältä 2011.

Sarjataulukossa joukkueet ovat perättäisillä sijoilla pudotuspeliviivan yläpuolella sijoilla yhdeksän ja kymmenen.

Ailahtelevuus ongelmana

HIFK:n otteet ovat ailahdelleet otteluiden välillä, ja jopa sisällä. Kotijoukkueen kokoonpano on loukkaantumisten vuoksi ollut tällä kaudella laaja ja vaihtuvuus suurta jo tässä vaiheessa kautta. Yhteisen sävelen löytyminen jatkuvasti vaihtuvien ketjukavereiden kanssa on työn ja tuskan takana.

Lukon suurimmat vaikeudet ovat olleet vieraspelaamisessa. Perjantain voitto Jyväskylästä oli raumalaisten kauden ensimmäinen. Aiemmat neljä ottelua olivat päättyneet tappioon maalierolla 3-12 ja pistetili oli karttunut ainoastaan yhden pisteen verran.

Lukko on tehnyt yhdessä KalPan kanssa Liigan vähiten maaleja, ainoastaan 17 kertaa joukkue on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa. Raumalaiset ovat onnistuneet maalinteossa tekemään yli kolme maalia vain kertaalleen tällä kaudella. Tiistaina joukkueen onnistui ohittaa Pelicansin maalia vartioinut Jere Myllyniemi neljä kertaa, mutta lahtelaiset vetivät siitä huolimatta pidemmän korren.

Vierasjoukkueen tapaan on myös HIFK:lla ollut ajoittaisia vaikeuksia maalinteossa. Iiro Pakarinen on neljällä osumallaan joukkueen maalihai, mutta loukkaantuneen Tony Salmelaisen lisäksi yksikään punapaidoista ei ole pystynyt tekemään kahta maalia enempää. Maaliahneena hyökkääjänä tunnettu Juuso Puustinen iski sesongin ensimmäisen osumansa perjantaina Ville Kolppasen selän taakse.

Loukkaantumiset molempien riesana

Helsinkiläisten maalin suulla on ollut vilinää. Ottelun aloittaneita maalivahteja on ollut kolme. Perjantain ottelussa veräjää vartioi Antti Ore, keskiviikkona Ville Husso. Onko lauantaina Brad Thiessenin vuoro? Lukolla tilanne on ollut selvempi, Ryan Zapolski on aloittanut yhdeksästä raumalaisten ottelusta kahdeksan.

HIFK:n sairastuvalla on ruuhkaa. Jo ennestään listalla olivat Trevor Gillies, Mikko Kurvinen, Oscar Eklund, Juuso Salmi ja Roope Talaja. Keskiviikon ottelussa Bluesia vastaan Salmelainen jätti kaukalon jo avauserän jälkeen ja Mikko Jokela sai kiekon kaulaansa, joutuen jättämään ottelun kesken. Lisäksi Jason DeSantis jätti kaukalon perjantain ottelussa Ilvestä vastaan kolmannessa erässä.

Myöskään Lukko ei pääse otteluun parhaalla kokoonpanollaan, kun poissa ovat pitkäaikaispotilaat Steven Zalewski, Jesse Virtanen, Tommi Kovanen sekä hyökkääjät Teemu Nurmi ja Jarkko Kauvosaari.

Seuraa Heitä

Iiro Pakarinen #81 | HIFK

Laitahyökkääjä

Keskus- ja laitahyökkääjänä sekä puolustajana edellisten otteluiden aikana esiintynyt Pakarinen on täyttänyt todella suuren ruutunsa loistavasti ja noussut joukkueen parhaimmistoon.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Petteri Nummelinin huikea vire on jättänyt Vahalahden otteet varjoonsa. Ratkaisi perjantain ottelun Jyväskylässä Lukon eduksi iskemällä molemmat joukkueensa maalit.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Iiro Pakarinen 3 3 6
2.Juuso Puustinen 2 3 5
3.Corey Elkins 1 4 5
4.Toni Söderholm 1 3 4
5.Tony Salmelainen 3 0 3
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 3 2 5
2.Petteri Nummelin 3 1 4
3.Ilkka Mikkola 0 3 3
4.Joni Nikko 2 1 3
5.Harri Tikkanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle