Ilveksen taika päättyi maalijuhliin

LIIGA / Raportti
TPS päätti Ilveksen voittoputken.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS otti yhdeksän maalin ottelussa kolmen pisteen voiton syysyllättäjä Ilveksestä.

Kuuden ottelun voittoputkesta nautiskellut Ilves joutui vihdoin jättämään jäähallin tyhjin käsin vieraillessaan lauantaina Turussa. Kotijoukkue TPS nappasi täyden pistepotin kukistamalla sarjakakkosen lukemin 5-4 (1-2, 3-0, 1-2).

Ottelun käännekohdaksi osoittautui toinen erä. TPS otti pelin haltuunsa viimeistään puolivälin paikkeilla ja piti paineen lähes yhtäjaksoisesti Ilveksen päädyssä. Tamperelaiset saivat kiekon hallitusti hyökkäysalueelle vasta kahden viimeisen minuutin aikana. Ensimmäisen erätauon 2-1-johto oli kuitenkin muuttunut siihen mennessä jo tappioasemaksi.

- Lähtö oli hyvä, mutta toisesta erästä teimme itsellemme vaikean. TPS tuli voimakkaasti ja me teimme virheitä, emmekä olleet pelissä kiinni, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola arveli.

TPS teki 20-minuuttisen aikana kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla. Osumat syntyivät myös laajalta rintamalta kolmen eri ketjun voimin.

Tero Koskiranta tasoitti pelin tarkalla rannelaukauksella 25 minuutin kohdalla ja käänsi pelin virtauksen tamperelaispäätyyn. Reilun puolen tunnin jälkeen Derek Famularen yksilösuoritus vei TPS:n johtoon ja vain kolme minuuttia tästä oli Jeff Halpernin vuoro nostaa kädet kohti kattoa.

Ilves oli pulassa sekä luistimen- että kiekonliikuttelun suhteen. TPS:n aiempi harhasyöttöjen virta sen sijaan tyrehtyi ja kahdessa muussa erässä yhteensä vain kuudesti torjunut Juha Järvenpää sai tehdä töitä kymmenen kopin edestä.

- Saimme kiekon liikkeelle siihen tapaan kuin pitäisi, Palloseura-luotsi Kai Suikkanen kiteytti.

- Ensimmäisessä erässä puuttui jotain ja saimme tekemistämme täsmällisemmäksi. Avain oli kuitenkin se, että saimme kiekkoa eteenpäin. Yritimme sitä ennen enemmän puskea kiekkoa keskialueen yli.

Antti Kangasniemen 3-4-kavennus kolmannen erän alkuminuuteilla uhkasi horjuttaa TPS:ää, mutta Koskirannan illan toinen täysosuma viisi minuuttia ennen päätössummaria varmisti kotivoiton.

Ilvekselle tulos tarkoitti vasta kauden toista suoraa tappiota.

- Päällimmäinen tunne on, että oikea joukkue voitti ja tämä on meille hyvä oppi siitä, miten lataudutaan joka ilta oikein, Tuokkola tuumi.

- Hienoa, että oli oli nälkää tehdä maaleja, mutta pitäisi myös olla halua puolustaa vähän paremmin - tämä koskee molempia joukkueita, sanoi Suikkanen osuvasti.

Voitto nosti TPS:n uudelleen alemman pudotuspeliviivan yläpuolelle. Joukkue on tällä hetkellä tasapisteissä peräti viiden muun joukkueen kanssa. Ilves puolestaan jatkaa kärjen tuntumassa kakkospaikalla tasapisteissä SaiPan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle