HIFK voittoon Helsingissä pitkän kaavan mukaan

HIFK vei voiton Lukon nenän edestä
Kuva © Jussi Kivimäki
Helsingin jäähallissa pelattu ottelu HIFK:n ja Rauman Lukon välillä ratkaistiin pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailussa. 3-2 -voiton helsinkiläisille ratkaisi Matti Kuparinen. HIFK:lle kyseessä oli myös toinen yli jatkoajalle venynyt ottelu vuorokauden sisään.

Ottelun alussa kentällä näytti olevan vain yksi joukkue. HIFK aiheutti omalla, aktiivisella karvauksellaan harmaita hiuksia Lukon puolustajille ja vierailijat joutuivatkin tyytymään kiekon roiskimiseen pois omalta puolustusalueelta. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin pääsivät raumalaiset otteluun kiinni ja vyöryttivät leveällä rintamalla kohti Antti Oren vartioimaa maalia.

Vaikka kumpikin joukkueista pelasi edellisen ottelunsa perjantai-iltana, ei ottelussa ollut nähtävissä väsymystä. Päinvastoin, ottelu oli kovatempoinen ja fyysinen ottelu, jossa taklauksia otettiin ja annettiin molemmin puolin. HIFK-puolustaja Toni Söderholm jakoi tunnustusta myös illan vastustajalle.

- Hyvää, fyysistä peliä, paljon taklauksia. Miesten peliä pelasi illan vastustaja, totesi Söderholm.

Läpi kauden HIFK:ta vaivanneet loukkaantumiset nousivat jälleen esiin ottelun edetessä. Mika Partanen otti vastaan kovan taklauksen ja joutui jättämään kentän. Kolmanteen erään vahvuudesta putosi vielä puolustaja Juha Tarkkanen.

HIFK aloittaa vahvasti, Lukko kirii rinnalle

Punapaidat hallitsivat ensimmäisessä erässä kenttätapahtumia mielin määrin. Lukon tilannetta tukaloitti ennestään Lauri Tukosen kaksiminuuttiset. Avausmaali syntyikin juuri Tukosen istuessa kaksiminuuttistaan. Maalintekijänä oli huikeassa syysvireessä oleva Iiro Pakarinen, jo tavaramerkiksi muodostuneella kovalla lyöntilaukauksella puolustajan paikalta.

- Alku oli todella hyvä, teimme hyviä valintoja ja pääsimme karvaamaan. Ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli todella hyvä, summasi Söderholm.

Toiseen erään kentälle luisteli pukukopissa herätelty Lukko ja voimasuhteet tasoittuivat. Erän ensimmäinen maali meni myös vierasjoukkueen nimiin, kun Aki Kangasmäki survoi maalilta 1-1 -tasoituksen.

Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui vielä kertaalleen. Ensin Juuso Puustinen onnistui ylivoimalla siirtämään HIFK:n johtoon ja erän loppupuolella Lukon Joni Nikko tasoitti ottelun lukemiin 2-2.

- Toisessa erässä vastustaja pääsi mukaan peliin, pelasimme huonommin, kuin ensimmäisessä erässä. Ei ollut samaa pelaamista, kuin ensimmäisessä erässä. Ote katosi toisessa erässä, mutta saimme lumipallon pysäytettyä kolmanteen erään ja saimme jäädytettyä pelin, kertoili voitosta silminnähden tyytyväinen HIFK-puolustaja.

Kolmas erä oli molemmilta tarkkaa pelaamista ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Myöskään jatkoajalla ei ratkaisua nähty, vaan ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jossa voiton HIFK:lle ratkaisi Matti Kuparinen.

Kummankin ottelut jatkuvat tiistaina, HIFK pelaa Kuopiossa KalPan vieraana ja Lukko saa vieraita Oulusta, kun Kärpät tulee mittaamaan raumalaisten virettä.